Kaikki valmiina jouluun

Juhuu, nyt on se hetki, kun ei ole enää mitään erityistä valmistelemista tai tekemistä. Koti on siisti, kaupassa käyty (kiitos miehelleni!). Ai hitsi, unohdin pyykit. Jos en jaksa niitä alkaa viikkaamaan, pistän korin kaappiin ja unohdan sinne pyhien ajaksi.

Eilen alkoi joululomakin. Olin viime päivät töissä kovin flunssaisena ja lievää kuumettakin oli. Ibumaxin voimalla sinnittelin, ja onneksi jaksoin, oli niin kivat joulujuhlat. Mun joulumieleni alkaa meidän joulujuhlista.

Päätimme olla tämän joulun kotosalla kaksin. Se on loppujen lopuksi ihan hyvä näin vähän väsyneelle toipilaalle. Odotan kuitenkin, että lähtisimme illalla vielä glögittelemään. Olen taas viime päivät ollut niin paljon kotosalla, että pieni tuulettuminen olisi kivaa. Joko tänään tai tapaninpäivänä.

Meillä on aika vaatimaton joulu. Huomenna syödään perunablinejä ja savukalalisuketta, joulupäivänä kalkkunaa. Jälkiruokia ei ole, piparit on syöty ennen joulua, mutta yhden puolukkavalkosuklaakakun ajattelin vielä tehdä. Työkaverilta sain ihania lakuja, ja sitten on levy tummaa suklaata. Riisipuuroa pitää tietysti keittää aattoaamuna. Siinä se. Ei tule jouluähkyä eikä sokerihumalaa, mutta mieluummin vähän ja tosi hyvää. Sama pätee musiikin kanssa. Kuunnellaan muutamaa lempparilevyä ja soittolistaa. Muutama lahja on kuusen alla, perheeltä saatu.

Tänään silitän vielä pyjaman valmiiksi aattoiltaa varten. Aion käpertyä kirjan ja glögimukin kanssa sohvannurkkaan. Parasta on hiljaisuus, rauhoittuminen ja oleminen. Totaalinen rauha. Siitä tulee joulumieli.

striped knit samsoe samsoe
striped knit
striped knit samsoe & samsoe
hyasintti

striped knit Samsoe & Samsoe (this one or collarless

coated jeans H&M

Joulunajan kirjoittelen tänne ihan normaalisti, otan pienen blogiloman myöhemmin. Huomenna blogissa on pikkujouluasuni aaton kunniaksi. Mutta nyt ruuanlaittoon ja jos ne kakkutarvikkeetkin ottaisin esiin! Mukavaa aatonaattoa!

Share:

7 Comments

 1. Anonyymi
  23/12/2016 / 6:42 pm

  Mukavaa, rentoa joulua & hyvää alkavaa vuotta! Kiitos ihanasta, inspiroivasta blogista! Petra

 2. Anonyymi
  23/12/2016 / 7:11 pm

  Rauhaisaa joulua! :)Voisitko laittaa "kokovartalokuvan" kuusestanne, olisi tosi kivaa nähdä se ympäristössään. Nettisivujen kuvat ei ole kovin kummoisia, mutta kuusi näyttää niin aidolta että sellaista tekisi mieli tällaisen vannoutuneen aitokuusientusiastinkin. Varsinkin kun luin puiden tuntevan kipua, janoa, kaipaavan tovereitaan jne. En usko voivani enää ikinä katkoa joulukuusivauvoja tuon jälkeen! 🙁

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  23/12/2016 / 8:19 pm

  Kiitos samoin sulle! Ihanaa, jos blogini on inspiraatioksi! : )

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  23/12/2016 / 8:21 pm

  Yritän täyttää toiveesi. Nettisivuilla (muovikuusi.nl) on kyllä mun mielestä hyvät kuvat, ja meidän Iowa Deluxe on just kuvan näköinen. Apua, tuntevatko puut kipua…?

 5. Anonyymi
  23/12/2016 / 8:42 pm

  Peter Fohllebenin (tietokirjailija ja metsänhoitaja) kirja Puiden salattu elämä on koskettavaa luettavaa..

 6. Anonyymi
  23/12/2016 / 8:45 pm

  Siis Wohlleben.

 7. Anonyymi
  23/12/2016 / 9:50 pm

  Ihanaa Joulua Marjukka ❤️ Terveisin Maarit

Vastaa