Mietteitä kuluneesta vuodesta

Näin vuoden viimeisenä päivänä on hyvä pysähtyä miettimään kulunutta vuotta, sen plussia ja miinuksia. Kysymykset ovat ihanan Tuulannelin postauksesta. Kiitos postausideasta!

1. Mitkä ovat päällimmäiset fiilikset menneestä vuodesta 2016?

Päällimmäiset fiilikset ovat, että vuosi oli hyvä. Tapahtui paljon sellaista, mitä en tietenkään blogiin kirjoittanut, mutta voin purista omaa kättäni ja sanoa, että hyvin meni. Ei loppuviimeksi ollenkaan huono vuosi. Nuorempana sitä tytyyväinen, kun sattui ja tapahtui, mutta nykyään, niin hullulta kuin se kuulostaakin, arvostaa tasaista ja rauhallista elämää. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että olisi tylsää, mutta onnellisuus on nimenomaan oman pään sisällä, ei ulkonaisissa asioissa.

2. Missä olet kokenut onnistuneesi?

Työelämässä olen jo konkariope. En tunne itseäni kyllästyneeksi, sillä open hommissa jokainen päivä on erilainen. Tunnen myös kasvaneeni isoksi. En suorita suorittamisen takia tai mieti mitä muut sanovat.

3. Missä koet epäonnistuneesi?

Liikuntaa on tullut harrastettua liian vähän, varsinkin tämä loppuvuosi on ollut täysin nollassa lokakuusta lähtien. Toisaalta, sellaisia loppuvuoteni yleensä ovat. Mut hei, huomenna on uusi vuosi!4. Mikä motivoi sinua parhaiten?

Hyvät tyypit ympärillä, on sitten kyse puolisosta, perheestä, ystävistä, työkavereista jne. Se, että joku läheinen saavuttaa jotakin, motivoi myös minua yrittämään enemmän. Uuden oppiminen ja sen käytäntöön laittaminen motivoi myös. Sovituskoppi motivoi liikkumaan, heheh…


5. Mitkä ovat mielestäsi vahvuuteesi?

Olen iloinen ja vitsikäs luonne, tykkään hassutella. Olen hyvä organisoimaan ja saan aikaiseksi, kun päätän.

6. Mitkä ovat kehityskohteesi?

Tunnustan, että välillä on hetkiä, että ryven totaalisessa itsesäälissä. Se on täysin turhaa. En näe omia saavutuksiani, ja dissaan niitä. Nauroinkin eilen Pinterestiä selaillessani seuraavalle kuvalle, joka olkoon mottoni tulevalle vuodelle:

7. Suurimmat haasteet vuodelle 2017?

Haasteet tulevat vastaan tilanne kerrallaan! Blogissa on tiettyjä haasteita, jotka olen luvannut itselleni saavuttaa.

8. Miten aiot välttää sudenkuopat vuonna 2017?

Jos tulee sudenkuoppa, sieltä kömmmitään ylös. Elämässä ei voi välttyä sudenkuopilta, eikö niin? Jos haluaa yrittää jotain uutta, pitää ottaa riski, ettei onnistu. Jotkut sudenkuopat tulevat pyytämättä, mutta sinne ei jäädä makaamaan. ”If a door closes, open it, it´s just a bloody door!”

Ekstrakysymys: Mitä toivot uudelta vuodelta?

Olkoon vaikka kuinka naivia, mutta toivon maailmasta rauhallisempaa paikkaa. Tällä hetkellä maailma tuntuu oudommalta ja epävarmemmalta kuin koskaan. Itselleni ja läheisilleni toivon terveyttä ja onnellisuutta. Blogilleni toivon inspiraatiota ja sitä, että te lukijat pysytte edelleen mukana! Ja vielä toivon onnellista synttäripäivää! ; )

Mitä sinä toivot uudelta vuodelta?

Oikein upeaa vuodenvaihdetta kaikille teille ihanille lukijoilleni!

Share:

12 Comments

 1. Anonyymi
  31/12/2016 / 11:52 am

  Kiitos, Marjukka, hyvää mieltä, iloa ja ajatuksia tuottavasta tyylikkäästä blogistasi teksteineen, mietteineen ja kuvineen! Kaikkea hyvää uuteen vuoteesi 2017! tv. Tuija

 2. Anonyymi
  31/12/2016 / 12:55 pm

  Hyvää uutta vuotta Marjukka. Olen joka päivä blogissasi vieraileva alle 40-v lukija, jolla on aivan eri tyyli lähes kaikessa. Silti blogissasi joku vetää puoleensa. Varmaankin sen kodikkuus, lämpö ja aitous. Ehkä olet minulle se isosisko, lapsuuden perhe, suku, jota minulla ei ole. Jatka samaan malliin, kiitos tästä blogista. T. Maija

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  31/12/2016 / 1:13 pm

  Kiitos Tuija, sitä samaa toivon sinulle – ihanaa, lämpöistä ja onnekasta uutta vuotta! Kiitos, että luet blogiani!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  31/12/2016 / 1:15 pm

  Kiitos kommentistasi, mulle tuli jotenkin tosi lämmin ja nöyrä olo. Mielelläni olen sinulle virtuaalinen "isosisko", ja olen todella iloinen, jos saat blogistani hyvää oloa. Meidän ei tarvitse olla samanlaisia lähentyäksemme! Onnellista ja hyvää uutta vuotta sinulle, Maija!

 5. Eevastiina
  31/12/2016 / 3:49 pm

  Upeaa uutta vuotta sinulle Marjukka! Olet inspiroiva nainen! En osaa oikein pukea ajatuksiani sanoiksi, mutta blogiasia seuratessa koen iloa samanhenkisistä jutuistasi ja asenteesi elämään on ihailtavaa. Kiitos jutuistasi, jatka samaan malliin! 🙂 Eeva

 6. Anonyymi
  31/12/2016 / 3:50 pm

  Onnellista uutta vuotta, lämpimästi kiittäen postauksistasi arjen pakopaikkana ja turvallisenakin, niin hassulta kuin se kuulostaakin. Maijan tavoin koen jutustelusi rauhoittavana, ehkä se on se pedagoginen taitosi! 🙂

 7. Anonyymi
  31/12/2016 / 6:10 pm

  Kiitos. 🙂

 8. Sarin vaatekomeron kätköt
  01/01/2017 / 8:31 am

  Onnellista ja Ihanaa vuotta 2017<3 Blogiasi on edelleen ilo lukea ja toivottavasti toivomasi asiat toteutuvat.

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  01/01/2017 / 11:23 am

  Tuhannet kiitokset sinulle kauniista sanoistasi! Upeaa uutta vuotta sinullekin!

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  01/01/2017 / 11:23 am

  Hih, tämä on minullekin arjen pakopaikka, ja sellaisena sen pidänkin. Kiitos samoin sinulle oikein ihanaa ja onnekasta uutta vuotta!

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  01/01/2017 / 11:24 am

  Kiitos samaa toivon sinulle! Olkoon uusi vuosi meille molemmille onnekas ja ihana!

 12. Anonyymi
  05/01/2017 / 5:15 pm

  Kiitos, Marjukka!

Vastaa