Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

6.12.2016

Oi terve tekokuusi!

Aina näin joulun alla blogiin tullaan hakusanoilla "aidon näköinen tekokuusi" tai "hyvännäköinen tekokuusi". Siis vielä kerran juttua tekokuusestamme, joka on meillä nyt viidettä joulua. Syy aikoinaan hankkia tekokuusi oli meidän molempien allergiaoireet ja kuusen kestävyys. Tykkäämme laittaa kuusen heti joulukuun alusta, joten eipä ole huolta varisevasta kuusesta enää. Muistan viimeisen "elävän" kuusemme. Kun sen riisuimme uuden vuoden jälkeen, mies ravisti sitä vähän rangasta. Käytännössä kaikki neulaset tipahtivat, ja jäljelle jäi ruskea, kuiva ranka. Voi sitä naurun määrää, tilanne oli tosi koominen!

Joulukuusi on vähän kuten sisustuskin, omistajansa näköinen. Jotkut tykkäävät laittaa kuusen huushollin kanssa sävy sävyyn, toiset suosivat luonnollisia koristeita, toiset vähän sitä sun tätä, kunhan kimaltaa! Meidän kuusen tyyliä voisi luonnehtia "muistojen kuuseksi", sillä sen koristeet ovat kaikki tosiaan muistoja, joko matkoilta tai saatuja koristeita. Kun muutimme omaan taloomme, saimme vanhemmiltani kauniita, käsintehtyjä palloja. Myöhemmin serkkuni perheeltä tuli Unicef-pallo, kummitädiltäni taasen hänen tyttärensä suunnittelema koriste Weisteelle. Ja matkoilta ollaan aina yritetty löytää kuuseen jotain kivaa. Tänä vuonna oksille pääsi kaksi uutta: "Gaudi-pallo" Barcelonasta ja Game of Thrones-pallo Dubrovnikista.

Kuusi löytyi aikoinaan täältä, muovikuusi-nl-sivulta, ahkeran googlettamisen jälkeen. Sen malli on Iowa Deluxe, 240cm, leveys 170cm. Nettisivulta löytyy muutakin mukavaa, mm. metrin korkea ruukkukuusi, "mukana potti".(!!) Kuten kuvasta näkyy, neulaset ovat kyllä huikean hienot.

tekokuusi

Vanhin matkapallomme on Sirmionesta, Gardalta. Tästä pallosta keräily alkoi, vuodesta 2007.Dubrovnikista Game of Thronesin henkeen. "Winter is coming."Toscanasta, Montecatini Alton kylästä löytyi keraaminen koristus. Minulla on myös taiteilijasta valokuva. Kiva muisto!

joulupallo

Lasipallo on Algarven rannikolta, Portugalista.

joulupallo

Pariisin pallossa on tietenkin Eiffel-torni, mikä muukaan.

joulupallo Pariisista

Klimt-pallo Wienistä ja pikku luistelija joulutorilta Münchenistä.

joulupallo joulutoreilta
joulupallo

Latvatähti ostettiin eilen, meillä ei pariin vuoteen ole ollut latvassa mitään. Juu, saa olla vähän valoa ja kimallusta!

led latvatähti
aidonnäköinen tekokuusi, hyvännäköinen tekokuusi

Niin ja hei hyvää itsenäisyyspäivää! Klikkaa linkkiä, ja nauti Saaga Ensemblen ihanasta kappaleesta "Suomenmaa" päivän kunniaksi! Innostuin tästä kappaleesta ihan hirveästi, ja sovitin sen kolmiääniselle kuorolle, viululle ja soitinkokoonpanolle oppilailleni. Eilen se esitettiin. Tässä räpin, räimeen ja melun aikana tällainen yksinkertainen, melodinen laulu on tosi, tosi kaunis!

Muistahan myös osallistua arvontaan (alla)! Mukavaa iltaa!

16 kommenttia:

 1. Saisikos nähdä kuvaa jossa kuusi näkyy kokonaan! Näistä pikkupaloista ei saa kokonaiskuvaa. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä myös kestokuusi, ollut jo vuosia ja enää en aitoa ottaisi vaikka ovatkin kauniita. On tämä niin helppohoitoinen! Tapana on laittaa kuusi valmiiksi Itsenäisyyspäivän aattona. Se tapa on ollut jo vuosia. Ja sitten ehdottomasti laitetaan pakettiin Loppiaisena. Sekin on mukava tapa - tulee siivottua sitten samalla. Hyvää joulun aikaa - nautitaan Joulutunnelmasta! Ps. Meidän kuusessa on vain kynttilät ja Pentikin koristeita, joita hankin lisää vuosittain 😊
  Terv. Tuulalj

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään, se on tosiaan niin helppo! Ei enää varisevia neulasia, jalan sahaamista, loputonta kastelemista jne... Teidän kuusi on varmasti kaunis, Pentikillä on niin kauniita koristeita! Ihanaa joulunaikaa sinullekin!

   Poista
  2. Kiitos! Kohta on hankittava isompi puu - koristeita niin paljon! 😊

   Poista
 3. Hei, miten tuota kuusta säilytään joulukauden ulkopuolella? Saako sen jotenkin kasaan vai viekö se 240 cm x 170 cm tilan? On kieltämättä hyvännäköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä säilytetään kahdessa laatikossa, joissa se tuli, mitat 34x42x115cm. Se menee peräti viiteen osaan! Yksitoista kuukautta se majailee bokseissaan meidän varastossa. : )

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Olisi kiva nähdä kuvina, miltä se sitten ensi vuoden puolella purettuna näyttää :)

   Poista
 4. Meilläkin tekokuusi, nyt ensimmäistä kertaa. Halusin myös laittaa kuusen ajoissa, joten ainoa mahdollisuus oli tekokuusi ja laitoin sen myös parvekkeelle, näkyy sieltä ulos ja sisälle.. Laitoin ajoissa kaikki joulukoristeet ja nautimme niistä nyt ja heti loppiaisen jälkeen kerään kaikki pois..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kerään uuden vuoden jälkeen. Tekokuusi on niin helppo ja kestävä, lisäksi saa aina kauniin kuusen! Kuusi parvekkeella on kaunis, myös naapureille. : )

   Poista
 5. Kauniilta tosiaan näyttää, ehkä ensimmäinen tekokuusi, jota voisi ajatella. Mutta tuota säilyttämistä vähän mietin minäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllä tosiaan vastaus siihen. Jos teillä on vaikka ulkovarasto kuten meillä, se menee siellä kätevästi. Tuo kuusi-sivusto on ihan huikean monipuolinen.

   Poista
 6. Meille ostetaan aina oikea, tuoksuva kuusi, joka tuodaan sisään aatonaattona ja koristellaan aattoaamuna. Perinne on lapsuudenkodistani -70 luvulta ja olen jatkanut sitä avioliitossani.
  Vieläköhän tekokuusi tuntuu jouluiselta jouluna?

  Arja pääkaupunkiseudulta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva, että jatkat lapsuudenkotisi perinnettä! Kuule kyllä se tuntuu, minusta on ihana nauttia siitä kokonaisen kuukauden, se on meidän oma perinne! : ) Mukavaa joulunodotusta ; )

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.