FFS:n juhlaviikko käynnistyy – ajatuksia ja arvontoja!

Mihin aika rientää? Fab Forty Something on jo kuusivuotias! Postauksia on 1687, kommentteja 25 189. Kuvia pilvessä ja ulkoisessa lisämuistissa varmaan kymmeniä tuhansia. Postauksiin on piilotettu omia muistoja, fiiliksiä kuvien takaa.

Koko some on muuttunut, aika on aloituksesta muuttunut paljon. Vaikka pidän blogia, tunnen silti olevan some-maailmassa välillä vähän out. Instagramin päivitys on vaivalloista, Mystoryyn on vaikea keksiä kuvattavaa. Mystoryyn yritän kuitenkin kuvata ja vähän rosoisempaa kuin blogiin. (Kurkkaa eiliset leipomukseni Mystorysta…) Videoista en erityisemmin tykkää.

Vaan blogistani tykkään, ja blogeista ylipäätään! Saa omaan tahtiin lueskella, ottaa inspiraatiot mistä haluaa. Blogissa on edelleen kaunis rauha omaan tahtiin. Onko pakko niin kamalasti koko ajan uudistua? Sen sijaan, että yritän hiki hatussa pysyä somen perässä, haluaisin vain välillä rauhoittua ja olla.

Vaan eihän se niin mene. Kehittyminen on kiinnostavaa, uusien juttujen, vaikka pienienkin, haltuunotto on inspiroivaa. Innostumista on mahdoton estää!

Kohtaamiset – niitä olen vaalinut. On ollut mahtavaa saada teiltä tsemppiä ja kommentteja. Saada kasvot monelle lukijoille. Niistä vähemmän miellyttävistä kiitän myös, sisuunnun kunnon pohjalaisena – tämä ei ole vielä tässä!

Kuusi vuotta on pitkä aika. Blogini johtoajatus, oma tyyli, on edelleen kantava tekijä. Sen taakse on myös ujon tytön helppo piiloutua. Omista asioista en tykkää puhua blogissa, enkä mielellään sitä hirveästi tee. Sen sijaan tyylistä, kauneudesta ja elämän kivoista, pienistä asioista juttelen, ja niitä on kiva jakaa.

Vaatteet, niistä riittää juttua! Meidän äidin puolen suvussa kiinnostus muotiin kulkee täti-linjassa: nuorin isotätini tykkäsi kauniista vaatteista, samoin oma tätini tykkää, minä, ja nyt teini-ikäinen veljentyttöni. Omaa tyyliäni voisin tällä hetkellä kuvailla tilanteen mukaan-tyyliksi. En edelleenkään saa sullottua itseäni oikein mihinkään tiettyyn sopukkaan. Ihan hyvä niin.

FFS:n lukijamäärät ovat olleet tänä vuonna suuremmat kuin koskaan. Kiitos kuuluu teille! Olette niin ihania, kun käytte täällä. Siksipä halausin juhlistaa sitä vähän spesiaalimmin, ja niinpä tulossa on arvontoja synttärien molemmin puolin, ja kuulkaa aika nastoja palkintoja on luvassa!

Ai tuo kortti vielä. Halusin kuviin 6-vuotiskortin, ja löytyi tosi mainio – pikku Myy, topakka ja sisukas pikkuinen! Vitsailin miehelle, että onko tuo toinen hahmo (Nipsu?) sitten hän, kuvaajana tuolla taustalla… Selvää on, että en saisi blogia pidettyä ilman hänen apuaan.


Lomapäivä sujuu kotosalla, piti suursiivota, mutta lumisade ”esti” sen, voivoi… Joten leppoinen päivä sujuu, kuinkas muuten, postauksia väsäillessä! Mutta huomenna suuntaan stadiin asioille, Nectarinessa käymään ja Piaakin moikkaamaan. Ja hei, käy huomenaamulla kurkkaamassa eka arvonta!

Hyvää viikon aloitusta!

Share:

29 Comments

 1. Mape
  20/02/2017 / 10:43 am

  Sydämelliset onnittelut ihastuttavalle kuusivuotiaalle <3

 2. Tuula / Oman katon alla
  20/02/2017 / 10:58 am

  Onnea 6-vuotiaalle ihanalle blogille! Minä edelleen tykkään näistä perinteisistä blogeista. Niitä on kiva selailla esim. töissä kahvitauolla. Videoblogeja tai youtubea en jotenkin tykkää niinkään seurata, kun se vaatii taas ihan oman aikansa ja paikkansa, jota en enää illalla kotona jaksa ottaa… Mutta se kyllä on mainiota, että eri medioiden myötä jokaiselle on jotain ja jokainen voi valita ne omimmat juttunsa 🙂 Ihanaa viikkoa! ♥

 3. Meidän elämää/ Anu
  20/02/2017 / 11:09 am

  Onnea kuusivuotiaalle! Blogiasi on aina yhtä ihana lukea, se on sellainen hyvänmielen blogi 🙂

 4. Anonyymi
  20/02/2017 / 11:17 am

  Olen ollut blogisi seuraaja alusta asti. Tämä on ensimmäinen blogi, johon aikoinaan – siis 6 vuotta sitten – tutustuin. Olen todella huono kommentoimaan, mutta blogia seuraan useamman kerran viikossa. Välillä seurasin useita blogeja säännöllisesti, mutta muutama on jäänyt seurattavaksi. Pidän blogisi kepeydestä, ihanasta ja helposta kirjoitustyylistäsi, kauniista kuvista, kivoista aiheista jne. Kertakaikkiaan blogisi on juuri hyvä sellaisena kuin se on. Kiitos näistä vuosista. Toivottavasti jaksat kirjoittaa vielä pitkään. Onnea, Marjukka 6- vuotiaasta! T. Leena

 5. SaaraBee
  20/02/2017 / 11:28 am

  Onnea 6-vuotiaalle blogille. Ei kaikkia somen koukeroita tarvise osata eikä edes opetella. Jatka samaan tuttuun tyyliin. Postauksiasi on aina kiva lukea. Nimimerkillä toinen pohjalaaaanen.

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  20/02/2017 / 1:31 pm

  Kiitos Mape! Sinäkin oot ollut messissä tosi kauan, kiitos siitä sinulle!

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  20/02/2017 / 1:32 pm

  Nimenomaan näin! Vlogin seuraaminen vie aikaa ihan eri tavalla, vaan onhan siinäkin puolensa. Vloggaaaja tulee varmaan jollain tasolla lähemmäs, kun persoona näkyy eri tavalla kuin blogissa. Mutta kyllä perinteinen blogi on oikein mukava!!Kiitos sulle myös ihanaa talvista viikkoa!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  20/02/2017 / 1:33 pm

  Kiitos! Kyllä aika on mennyt nopeasti, huh sentään! Ihanaa, jos sulle on välittynyt sellainen kuva, siihen olen pyrkinytkin.

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  20/02/2017 / 1:34 pm

  Kiitos ihan hurjasti Leena kommentistasi. Tiedän, että teitä on useita siellä, jotka ovat seuranneet mukana alusta asti. Mun tavallista elämäähän tää blogi on, eikä suuria asioita tapahdu, mutta ehkä just tää hyvä arki pienine mausteineen on suuren osan meistä elämää. Kyllä mä aion vielä kirjoittaa, en malta lopettaa! Tästä on tullut niin iso osa arkea.

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  20/02/2017 / 1:35 pm

  Ihana sinä. Mitäs me pohjalaastytöt. Somesta tosiaan poimii ne itselle omimmat jutut.Terkut sinne vihreälle saarelle!

 11. tuulanneli
  20/02/2017 / 1:40 pm

  Oikein paljon onnea sinulle Marjukka :)Ihan upeaa, että olen saavuttanut jo 6-vuoden iän.Olen kanssa itse samoilla linjoilla, ettei kaikkea somen koukeroita tarvitse osata. Itse tykkään näistä vanhanaikaisista blogeista. Olen muutaman kerran tehnyt juttuja Instan mystory -puolelle ja se taitaa olla se minun videojuttu tulevaisuudessakin. Jatka samaan malliin ihanuus 🙂 Tänne on aina kiva piipahtaa!ps. Toivottavasti treffataan pian, kenties Katan avajaisissa?

 12. Anonyymi
  20/02/2017 / 1:41 pm

  Lämpöiset onnittelut 6-vuotiaalle blogillesi Marjukka! Toivotteleepi tyytyväinen lukijasi Mari

 13. Marjukka / Fab Forty Something
  20/02/2017 / 2:04 pm

  Kiitos ihana blogikolleja Tuulanneli, ja kiitos lukuisista postausideoista! Joskus, kunpää on ihan tyhjä, on hyvä vähän vakoilla mistä muut kirjoittavat… Musta kans tuntuu, että Mystoryt saavat nyt toistaiseksi riittää, ihan kunnon vloggaamiseen tarvitsisi sen pelit ja pensselit, ja kamerhimotus kohdistuu nyt toistaiseksi uuteen linssiin. Treffataan Doppin avajaisissa, sehän on jo ensi viikolla!

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  20/02/2017 / 2:05 pm

  Kiitos Mari!!!

 15. Marjukka / Fab Forty Something
  20/02/2017 / 2:06 pm

  Kiitos Tuija! Kyllä mulle tää kuusi vuotta on eräänlainen vedenjakaja. Pitkä aika blogata ja tekee mieli jotenkin uusiutua No, katsotaan!

 16. Anonyymi
  20/02/2017 / 2:24 pm

  Onnea laadukkaalle ja tyylikkäälle blogille, jota on kiva lukea.Odotan postauksia kuten ennen postista tullutta lempparilehteä.Olen myös ollut mukana alusta asti ja kommentoinut ehkä kolmesti enkä ole itse bloggaaja pelkkä lukija vaan.T.A

 17. Pauska
  20/02/2017 / 4:06 pm

  Onnittelut hienolle blogille, Marjukalle sekä kameran takana olevalle siipallesi. Täytyy sanoa, että kovin moni mies tuskin jaksaisi olla noin upeasti hommassa mukana. Meillä aikoinaan kuvattiin shelttipentuja kennelimme blogiin viikottain ja se oli aina sellainen show ettei paremmasta väliä. Monesti ei olisi millään ees kehannut pyytää miestäni kuvaamaan, mutta kyllä hän aina lopulta – välillä pitkin hampain – hommaan suostui. Minun tehtäväni oli nostella pentuja sivuseisonta-asentoon trimmauspöydälle ja vahata, etteivät ne sinkoa sieltä pois.Kiitos upeasta blogista ja inspiroivista kirjoituksista ja oikein rentouttavaa ja hyvää hiihtolomaa!Saikkuilija Pauliina

 18. Sara S.
  20/02/2017 / 4:16 pm

  Lämpöiset onnittelut <3

 19. Marjukka / Fab Forty Something
  20/02/2017 / 4:28 pm

  Nyt kyllä sanoit niin nätisti, että tuli paineita ; ) Vitsi, mä onnittelen sua, kun olet ollut kuusi vuotta mukana!!!!!

 20. Marjukka / Fab Forty Something
  20/02/2017 / 4:30 pm

  Kiitos Pauska! Joku kerran kommentoi, että mieheni ei ole normaali, kun hän kuvaa minua niin paljon. Olen samaa mieltä – hän on normaalia ihanampi. En voisi tehdä tätä tällä tavalla ilman häntä.Hah, voin hyvin kuvitella, miten tuskastuttavaa puuhaa on koiranpentujen kuvaaminen! Ne eivät ota posee…Voi kurjuus, parane pian ja tsemppiä ylppäriajalle, se on teillä aina niin iso rutistus!

 21. Marjukka / Fab Forty Something
  20/02/2017 / 4:30 pm

  Kiitos paljon!!

 22. Eilamari
  20/02/2017 / 6:13 pm

  Lämpimät onnittelut! Jaksathan jatkaa vielä pitkään tätä laadukasta ja samalla ihanan rentoa blogiasi…

 23. Johanna M
  21/02/2017 / 7:59 am

  ps. Sun blogin aloituksesta on jostain syystä jäänyt mieleen hauskana yksityiskohtana ne hauskat "päättömät" valokuvat 😀

 24. Piiuli
  21/02/2017 / 8:07 am

  Lämpimät onnittelut huikean blogitaipaleen kunniaksi ja paljon lisää blogivuosia! 🙂

 25. Marjukka / Fab Forty Something
  21/02/2017 / 8:18 am

  Voi kiitos Eilamari, sä olet ollut kanssa mukana kauan! Jaksan – kiitos sinulle!

 26. Marjukka / Fab Forty Something
  21/02/2017 / 8:18 am

  Kiitos, blogikin on nyt koiran iässä fab forty; ) Hihhih!

 27. Marjukka / Fab Forty Something
  21/02/2017 / 8:20 am

  Se oli hauska vuosi, ja paljon opittiin Annamarin ohjauksessa! Voi joo, silloin 2011 ei kovinkaan moni vielä kuvannut "päällään". Vasta kun Indiedaysin tj Esa ihmetteli mulle miksi en näytä kasvoja, uskalsin ne näyttää. Muistaakseni 2kk aloituksen jälkeen.Varmasti nähdään vielä jossain!

 28. Marjukka / Fab Forty Something
  21/02/2017 / 8:20 am

  Hurjan paljon kiitoksia!!

 29. Pauska
  21/02/2017 / 2:05 pm

  🙂 vaikeinta on se, kun pentu köyristää selkää, vänkyröi tai jalat on väärässä asennossa ja sitten pitäisi saada se kuva osumaan siihen kohtaan, kun sen saa sen sekunnin olemaan paikallaan ilman että käteni näkyy. Ei ollut helppoa ei :).Kiitos, olkapää on jo parempi ja käsi nousee sivulle jo aika hyvin, toivottavasti se olisi loman alkaessa kunnossa. Kiitos ylppäritoivotuksista, kuuntelut on jo korjattu ja kirjallisen korjaamisesta pidän paljon, erityisesti kirjoitelmista, joista näkee sen, mitä olen saanut opetettua.

Vastaa