Erilaisuus on rikkaus – ja kehut kolmelle bloggaajalle


Kiitos kovasti palautteesta postaukseen Onko blogien spontaanisuus hävinnyt. Niin moni oli vaivautunut jättämään kommentin. Sanon rehellisesti, että sain palautteestanne tosi paljon virtaa ja intoa – kiitos niistä!

Tämä postaus jatkaa oikeastaan samalla linjalla. Pääsin mukaan Doven kaupalliseen kampanjaan, jossa pian uuden, lähestyvän tuotelanseerauksen lisäksi pyritään antamaan kehu eteenpäin. Hyvä idea – meitä on tärkeä herätellä kehumaan. Töissä kehun oppilaitani päivittäin, mutta jaanko ystävällisiä sanoja tarpeeksi perheelleni, miehelleni ja ystävilleni. Sitä on hyvä pysähtyä pohtimaan

Niin kuin tiedätte, Doven Real Beauty-kampanjat ovat aina ylistäneet erilaisuutta: jokainen nainen on kaunis erilaisuudessaan ja ainutlaatuisuudessaan. Erilaisuuden opettaminen on todella tärkeää, ja välillä tuntuu, että me naiset olemme hyvin kriittisiä niin toisiamme kuin itseämmekin kohtaan. Myös erilaisuuden sietäminen voi olla välillä vaikeaa, kun temperamentit eivät kohtaa tai mielipiteissä on eroja.

Oletteko huomanneet, että kun jostakin pitää, pitää hänestä nimeä ja ulkonäköä myöten. Uskon myös, että toisesta pitämistä voi opetella. Erilaisuus on rikkaus, on haastavaa tulla ulos omalta mukavuusalueeltaan ja nähdä toiset sellaisena kuin he ovat. Siinä oppii kaikenlaista!

Koska itse sain kovasti voimaa ihanista kommenteista, Doven kampanjan myötä minäkin sain haasteen kehua bloggaaja.

Päätin mennä intuitiolla, ensimmäisenä tuli mieleen ystäväni, Business Woman-blogia pitävä Pia.

Tutustuimme muistaakseni viitisen vuotta sitten, kun Pia kutsui minut katsomaan Andy McCoyn näyttelyä mainostoimisto Huvilaan. Kovasti jännitti häntä tavata, mutta siitä se lähti. Olemme, kuten tiedätte, hyvät ystävät, ja myös meidän paremmat puoliskot tulevat juttuun hyvin. Aina ei ystävysty kun tutustuu, joten on ihan mahtavaa, että meidän kemiat kolahtivat.

Piaan on helppo tutustua, hän on avoin, iloinen ja kaikesta kiinnostunut. Pinnan alla kytee myös hurtti huumori, jota me kyllä viljelemme, itseään emme ota liian vakavasti! Hän on optimisti, joka tasapainottaa omaa, vähän melankolisuuteen taipuvaista luonnettani. Olemme myös blogiemme suhteen toistemme sparraajat. Ihailen hänen sinnikkyyttään ja tarmokkuuttaan, ja toki myös tyyliä, joka on hyvin naisellinen, kuten hän itsekin on.

Kuvasin Pian kahvila Torrefazionessa viime torstaina.


Pia Business Woman

Toinen kehuni saava bloggaaja on Secret Wardrobe-blogin Anna-Maria. Hän kirjoittaa niin huikeaa tekstiä, että välillä unohtaa lukevansa blogia – tuntuu kuin kurkistaisi suoraan hänen sieluunsa. Ihailen herkkyyttä, jonka hän uskaltaa teksteissään paljastaa. Anna-Marian olen tavannut monesti, hän on superherttainen tyyppi ja jos näin saa sanoa – kiltti ihminen. Minä tykkään kilteistä, enkä tarkoita mitään tossukkaa tai lässykkää, vaan toiset huomioonottava ystävällinen tyyppi.

Kolmas bloggaaja on nainen, jota en ole vielä tavannut, ehkä jonakin päivänä: Marin silmin-blogin Mari. Hei vaasalaiset, miten siellä suunnalla on niin paljon mukavantuntuisia bloggaajia! Pidän Marin tyylistä kovasti, samoin teksteistä, joiden takaa välittyy tyyppi, jolla on arvot kohdallaan ja hyvä huumori!

Nyt ihana lukijani, haastan sinut kehumaan joku lähellä olevasi tänään! Kenelle kehusi menevät ja miksi – olisi kiva lukea kuka sinun mielestäsi on tänään kehumisen arvoinen?

Mukavaa tiistaita kaikille!

Share:

11 Comments

 1. SaaraBee
  28/03/2017 / 8:45 am

  Asiasta kirjoitit. Liian harvoin tulee kehuttua perheenjäseniä, ystäviä ja työkavereita. Tänään aamulla yksi työkaverini sanoi minulle, että sinä se jaksat aina olla yhtä auttavainen meille kaikille. Ai, että tuntui kivalta, kun juuri nyt työ kyllästyttää ja tuntuu, että tätäkö tämä… Piti tuosta blogien sponttaanisuuden vähenemisestäkin kommentoida, mutta se jäi. Kun itse kirjoittaa sellaista sekametelisoppaa, eikä tee yhteistyötä kuin oman kameransa kanssa, on helpoa olla sponttaani. Jos taas blogi tuo "leivän pöytään" on asetelma täysin eri. Aika rankkaa olisi minusta olla brändi, joka imagoa pitäisi pitää pystyssä aina ja kaikkilla. Silloin taitaa pakostakin käydä niin, että elää blogia varten. Seuraan muutamaa pintaliitoblogia, ihan mielenkiinnosta. Yhdessä kirjoittaja ei anna itsestään yhtään mitään. On aina viimeisen päälle laitettu ja elämä pyörii tietysti ihanan miehen ja ostosten, ravintoloiden ja matkojen ympärillä. Joku joskus pyysi häntä kirjoittamaan arjestaan ja vastaus oli, että ei tiedä miten siitä kirjoittaisi, koska se on tätä… Jatka sinä vaan hyväksi havaitulla tyylilläsi. Ei kaikkiin uusiin juttuihin tarvitse mennä mukaan. Luulen, että suurin osa lukijoistasi on meitä vähän varttuneipia naisia, jotka pitävät blogistsi siksi, että persoonasi tulee hyvin esiin. Ai, kuinka ihanaa on lukea ihan tavallisesta elämästä, tyylikkäillä vaatteilla höystettynä, jossa ei aina tapahdu jotain ihmeellistä. Pian blogia olenkin jo seurannut vuosia, mutta noihin kahteen täytyy tutustua. Mukavaa tiistaita sinne!

 2. Saranda
  28/03/2017 / 9:14 am

  Vitsi kun itselleni tuli hyvä fiiis näistä kehuista! En edes tunne näitä naisia, mutta tapa miten kuvailit heitä sai mut ihan herkistymään. 🙂

 3. Mari / Marin silmin
  28/03/2017 / 9:37 am

  Kiitos Marjukka kauniista sanoistasi <3. Joku roska meni silmään, koska alkoi kyyneleet valua 😉 . Tämä kampanja on aivan loistava ja kyllä meidän pitäisi muistaa kehua ympärillä olevia ihmisiä enemmän. Se antaa enemmän kuin ottaa, on kaiken lisäksi ilmaista, eikä ystävällisyys lopu tästä maailmasta kesken. Miksi emme siis viljele sitä ympäriinsä, aina kun siihen on hyvä tilaisuus?!Yritän itse kehua aina toisia kun näen siihen aihetta (ja niitähän riittää!), mutta ehdottomasti täytyy skarpata vielä enemmän. Kehuja saa työkaverit päivittäin, puolisoni ja etenkin koiratyttömme, niitä kehutaan kilpaa aamusta iltaan puolison kanssa :). Tänään aion kehua jotain tuntematonta hyvästä eleestä tai kauniista asusta. Kehu päivässä pitää hymyn huulilla.

 4. Anonyymi
  28/03/2017 / 9:37 am

  Hei, taidan tänään kehaista esimiestäni, naista, jota ihailen. Hän on jämäkkä, mutta tukea antava, vaatii, mutta antaa vapautta. Hänellä on tänään tilanne, jossa on mahdollisuus saada lisää vastuuta, ja luulen, että kehut ovat paikallaan. Oikeasti, liian harvoin kehumme ketään, taidan jatkaa loppuviikon samalla mallilla 🙂 TerhiR

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  28/03/2017 / 12:11 pm

  Varmasti työkaveri asiasta kehui – kyllä sitä vaan tulee iloiseksi, kun joku sanoo jotain nättiä, varsinkin silloin kun vähiten odottaa.Varmaan ko. pintaliitobloggaajan arki on juuri sitä mistä kirjoittaa, ostelua ja matkoja, hehheh. Kuulostaa siltä, että blogi vie naista eikä nainen blogia. Nämä jotkut tooooodella isot, kuten vaikka Chiara Ferragni, on jo monia työllistävä firma, tai vaikka Elin Kling, jolla on oma lehtikin. Siihen on meillä suomitytöillä vielä matkaa.Tutustu ihmeessä, molemmat löytyvät myös sivupalkistani! Mukavaa tiistaita sinullekin!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  28/03/2017 / 12:17 pm

  Kehut tulivat sydämestä! Ja hei, kiitos kehuista minulle sinultakin! 🙂

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  28/03/2017 / 12:19 pm

  Voi, eipä kestä! Ihan samaa mieltä, kehuja ei saa säästellä. Kyllä niistä jokainen ilahtuu. : )

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  28/03/2017 / 12:20 pm

  Vitsi, hieno juttu! Kuulostaa naiselta paikallaan! Harvemmin sitä muistaa esimiestään kehuilla! Mä onneksi muistin myös viimeisimmässä keke:ssa.

 9. Business Woman
  28/03/2017 / 2:39 pm

  Voi että miten ihana kirjoitus ja kiitos niin kauniista sanoistasi <3 Kehuminen on todellakin asia, jota meidän kaikkien pitäisi harjoitella ja harjoittaa niin paljon enemmän kuin mitä me teemme, noin niinkuin makrotalouden tasolla. Esimerkiksi vanhempina olemme vastuussa lapsien (terveestä) itsetunnosta ja työpaikoilla työkamut varmasti ansaitsevat enemmän kehuja kuin mitä me heille annamme. Ihanat tyypit olit muuten valinnut ja taatusti kehujensa arvoiset ihanat naiset! Anna-Maria on niin kaunis ja sielukas nainen ja onpa minulla ollut kunnia tavata Marikin! Ihan mieletön nainen, joka jää mieleen ja koskettaa sielua tavalla, johon ei moni kykene! Vitsit mitä naisia te kaikki olette ja mikä kunnia mulla onkaan ollut tutustua teihin kaikkiin, ihan herkäksi vetää mielen <3

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  28/03/2017 / 2:47 pm

  Ihan samaa mieltä, varsinkin noista lapsista. Yhdysvalloissa lasta kasvatetaan valtavasti positiivisuudella ja kannustamisella sekä kouluissa että harrastuksissa. Ja meidän uusi ops:kin arvioinnissa on nimenomaan kannustava ja vahvuuksiin keskittyvä. Hyvät tyypit tosiaan, ja monia olisi voinut vielä kehua! Ja kiitos, kun olit mallina, mä pidän kovasti noista kuvista! Kameran takana on kivempaa kuin edessä!

 11. Belladonna
  29/03/2017 / 5:42 pm

  Ihana ja kaunis kirjoitus. Olet osannut hyvin valita sanat, joilla kuvailet upeita blogikamujasi ja tuntuu, kuin niiden kautta oppisi itsekin tuntemaan heitä.

Vastaa