Tallink Shuttle Megastar – leppoisasti ja tyylillä Tallinnaan

Viimeisestä Tallinnan-reissustani on aikaa, taitaa olla muistaakseni vuonna 2005. Vanhempani, jotka vierailevat Virossa vuosittain vändralaisystäviensä luona, eivät voi ymmärtää miksi emme käy lahden tuolla puolen. Totta puhuen en ymmärtänyt itsekään, mutta asiaan on tullut ja tulee olemaan nyt korjaus!

Olin huippuiloinen, kun meille tarjoutui mahdollisuus matkustaa Tallinnaan yhteistyössä Tallink Siljan kanssa. Alunperin meidän piti mennä joulun jälkeen, mutta sairastumiseni takia matka peruuntui.

Onni onnettomuudessa – pääsimme upouuden Tallink Shuttle Megastarin kyytiin. Kun vielä hotellimme, Hotel Schlösslen, huoneen siirto onnistui (upgreidauksen kanssa!) tuntui tosi kivalta päästä pikku reissuun. Viimeisin reissumme oli viime kesänä, joten oli jo aikakin käydä ulkomailla, sitähän Viro on, vaikka niin lähellä olemmekin toisiamme.

Tallink Megastar business lounge

Maihinnousukortit hoidetettiin kätevästi netissä valmiiksi. Vanha terminaali oli toiseksi viimeistä päivää käytössä, joten laivaan siirtyminen vei tovin. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä laivassa meitä odotti business lounge. Lounge oli aika tyhjä, ja saimme mukavat paikat ikkunan vierestä.

Tallink Megastar business lounge

Laivamme lähti puoli yhdeltätoista.  Loungessa oli tarjolla tukeva brunssi: munakasta, makkaraa, pekonia, leipiä, leikkeleitä, juustoja, hedelmiä, jugurttia ja leivonnaisia… Oli jo kova nälkä, joten kävimme heti ruuan kimppuun. Olihan vielä blogini synttäritkin, joten lasi skumppaa juhlisti matkamme alkua. Ja juu, ensimmäinen lautanen on minun… Miten niin kova syömään…?

Tallink Megastar business lounge aamiainen
Tallink Megastar business lounge ruuat

Business loungessa oli myös iso valikoima lehtiä, lueskelin viikonlopun Iltasanomia kaikessa rauhassa. Lue muista loungeista täältä.

Kävin kurkkailemassa laivan ostosmahdollisuuksia ja olihan sitä: Traveller Store käsittää 2800m2 verran. Kannella kahdeksan, jossa business loungekin sijaitsi, oli kosmetiikka-, koru-, kello- ja vaatevalikoima, kannella seitsemän juomapuoli.


Megastarissa on kuunneltu asiakasta – on Delight buffet, kahvila, The Chef´s Kitchen- a la carte ravintola, Fast Lane, hampurilaisravintola, Victory bar ja pubi. Siis todellakin jokaiselle jotakin. Kaksituntinen vierähtää melkein liian äkkiä!


Paluumatkalla nautimme business loungen buffetista kalaa, salaatteja ja muuta hyvää. Liki vuorokauden tarpomisen ja ulkoilun jälkeen oli ihana vain olla, lueskella lehtiä ja jutella matkasta.

Tiesitkö muuten, että Megastar on entistä ympäristöystävällisempi tapa matkustaa? Ympäristöystävällinen alus käyttää polttoaineena LNG:tä ja noudattaa ECA-alueiden, kuten Itämeren,uusia ja tiukempia päästömääräyksiä. Tallink tekee yhteistyötä myös WWF:n kanssa ja kerää rahaa Itämerennorpan suojeluun. Kaikkiaan siis uuden ajan laiva.


Kaikenkaikkiaan matka oli aivan ihana ja mahtava breikki talveen. Tallinnaan tulemme palaamaan vielä ehkä tämän kevään aikana. Suurkiitos Tallinkille matkasta! Irtiotto arkiympyröistä oli täydellinen.

Mukavaa maanantaita kaikille!

*matka saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Share:

Vastaa