Tuoksuva Tallinnan tuliainen (ja Balmuir-arvonnan voittaja)

Tallinnassa käydessäni minulla oli vain yksi juttu, minkä halusin hankkia. Muistelin, että yhdellä lempparituoksumerkilläni, Annick Goutalilla, olisi piste Tallinnan Kaubamajassa. Sinne siis halusin mennä mielessä hankkia yksi lempparituoksuni, Goutalin Chevrefuille.

Kaubamajaan asti siis päästiin, vaan eipä löytynyt Goutalia. Kysyin pariltakin myyjältä apua, mutta kyseistä merkkiä ei Kaubamajassa myydä. Vaan sielläpä oli sen sijaan yksi seinällinen ranskalaisia ja englantilaisia tuoksuja, harvinaisempia ja tuntemattomampia merkkejä, joista en koskaan ollut kuullutkaan. Ei muuta kuin paperisuikaleet käteen, etikettejä lukemaan ja suihkimaan.

Tykkään kukkaisista tuoksuista, myös vähän mausteisuutta saa olla mukana. Ranskalaisista se lemppari monesti löytyy. Vaniljasta tulee aina plussaa. Aika pian löysin ranskalaisen Chabaudin, ja sen viehättävän Chic et Bohéme-tuoksun.

”Cool, sweet and juicy tangerine combines with the beautiful flower essences of bitter orange, accented by floral ylang-ylang. Orange flowers exude their delicate, bright glow, actively supported by jasmine that leads to a refined plum note. This vibrant creation is held together by a base of patchouli, warm ambergris and fine vanilla that lends a long-lasting character to the creation.”

Tuoksun top note koostuu mandariinista, ylang-ylangista ja nerolista eli appelsiininkukasta. Sydäntuoksu on appelsiininkukka, jasmiini ja luumu. Pohjatuoksusta löytyy patsulia, vaniljaa ja ambraa. Ah, ihanaa! Osaan kyllä nykyään jo tuoksuselostetta lukiessani sanoa tykkäänkö vai enkö.

Ensimmäinen nuuhkaisu oli nirvana. Jos jokin tuoksu makuuni sopii, niin tämä! Ja minusta oli ihana löytää tuoksu, joka ei heti leyhy vastaan ensimmäisellä vastaantulijalla. Chabaudilta löytyy myös huonetuoksuja ja -kynttilöitä ja huonetuoksuspray-pulloja. Ja nettikauppakin näyttää olevan.

Olin innoissani uudesta löydöstä. Voi kun Suomessakin myytäisiin rohkeammin tuntemattomampia brändejä! Pienempien merkkien tuoksut ovat jotenkin syvempiä ja aidompia, niissä on suloinen, omaleimainen twisti, mitä ei ole valtavirtatuoksuissa. Seuraavan kerran Tallinnaan mennessä suuntaan taatusti taas Kaubamajaan tutkimusretkelle.


Sitten Balmuirin arvonnan tuloksiin!

Osallistujia tuli upeat 306, arpoja kaikkiaan 475. Suosituimmat kolme toivehuivia olivat Marchese, Lombardia ja Helsinki. Tilastoanalytiikasta tykkäävä mieheni exelöi kaikki (huh mikä työ) vastaukset, ja siitä pystyi myös näkemään myös suosituimmat huivit ja mistä värivaihtoehdoista olitte tykänneet.

Helsinki-huivin värikartta oli monipuolisin, olitte tykänneet tosi monenvärisistä aina vaaleanpunaisesta petroliin. Kaikenkaikkiaan oli toivottu kahtatoista erilaista huivimallia!

Random.org arpoi voittajaksi Jaana S:n – paljon onnea – laitapa minulle sähköpostia:

Anonyymi3.3.2017 klo 18.53.00

Ihana arvonta! Valitsisin helsinki scarf mauve mistin.

Hyvää keväänjatkoa!


t.jaana s

Kiitos osallistujille ihan hurjasti, ja hyvää perjantai-iltaa!

Share:

8 Comments

 1. Tiina H.
  10/03/2017 / 6:59 pm

  Kiitos hajuvesivinkistä. Pullon muoto ja hajuveden väri muistuttaa minua yhdestä lempituoksustani, jota ei kai enää valitettavasti valmisteta. Se oli Very Valentino ja pidin siitä kovasti. Olen menossa Tallinnaan huhtikuussa ja silloin on siis Kaubamajassa käytävä tätä ja muitakin tuoksuja tuoksuttelemassa. En ole edes tajunnut, että Tallinnassa olisi Suomen tarjontaa laajemmat tuoksuvalikoimat. Onnea Jaanalle, joka sai ihanan huivin.Hyvää viikonloppua! Tiina

 2. Lady of The Mess
  10/03/2017 / 8:09 pm

  Voi kun vielä pystyisin tuoksuja käyttämään useammin vaan tuoksuallergikkona enää satunnaisesti – ja parfumerieosastoille en edes uskaltaudu;)Onnea Jaanalle upeasta voitosta ja oikein hyvää viikonloppua, Marjukka!

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  11/03/2017 / 11:05 am

  Kaubamajassa oli hyvät valikoimat nimenomaan näitä erikoisempia tuoksuja, itseäni ei "laivatuoksut" hirveästi kiinnosta. Huhtikuinen Tallinna kuulostaa hyvältä!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  11/03/2017 / 11:06 am

  En olekaan tiennyt, että olet herkistynyt tuoksuille,,harmi juttu!Kiitti samoin sinulle, ihana kevätpäivä ulkona!

 5. Tiina H.
  12/03/2017 / 11:27 am

  Pitää vielä jatkaa Ladyn innoittamana, että myös minulla on jonkinlainen tuoksuallergia, enkä kestä ollenkaan makeita ja voimakkaita tuoksuja. Yleensä jos pullo on hyvin koristeellinen ja neste sen sisällä punaista/lilaa/voimakkaan pinkkiä, on se jo signaali, etten halua edes tuoksutella tuotetta. Laivojen ja tavaratalojen myymälät aiheuttavat kurkussa heti pistelyä. Etsinnässä onkin jokin keveän hienostunut tuoksu, ja siksi kiinnostuin tästä Tallinnan-tuomisestasi. Kaapissa tällä hetkellä pölyyntymässä Armanin Aqua di Gio ja Laura Biagottin Laura. Molemmista pidän, mutta harvoin tuoksuja tulee edes käytettyä. Töihin en laita juuri koskaan ja kun niitä juhliakin on harvoin, jäävät tuoksut tosi vähälle käytölle. Silti uudet nenäni ja kurkkuni kestävät tuoksut kiinnostavat, joten Kaubamajassa on käytävä 🙂

 6. Anonyymi
  12/03/2017 / 5:48 pm

  Hei Marjukka!Tiesitkö, että Tallinnan Viru keskuksessa on aivan ihana hajuvesikauppa Crème de la Crème. Sieltä löytyy ainakin nettisivujen mukaan myös Annick Goutalia. Itse olen ostanut sieltä Byredoa. Suosittelen.T. Mari

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  12/03/2017 / 6:49 pm

  Laura on ihana tuoksu, muistan sitä joskus käyttäneeni. Chabaud-tuoksu tulee muuten pullosta ulos melkoisella paineella, joten jos haluaa vähän hennommin sitä ylleen, niin suosittelen kävelemään suihkupilveen. Tovottavasti kurkkusi ja nenäsi kestävät jonkin uuden, ihanan tuoksun!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  12/03/2017 / 6:50 pm

  Voi kiitos tästä, sieltähän mä saan Annikkini sitten ostetuksi. Muistan lukeneeni kaupasta jostain blogista, mutta unohdin sen sitten paikan päällä!

Vastaa