Esse Skincare – probiootteja iholle

Esse ihonhoito, lunnonkosmetiikka, probiootit

Luonnonkosmetiikka on tullut osaksi omaa ihonhoitoani pikku hiljaa, ja tällä hetkellä en käytä mitää muuta kasvoilleni. Ihan täysin en kaikissa tuotteissa (mm. vartalo ja hiukset) vielä ole siihen siirtynyt, mutta siihen päin olen koko ajan menossa. Kokemukset (Dr Hauschka, Madará) ovat olleet niin hyviä, että olen mielelläni jatkanut luonnonkosmetiikan testaamista ja siihen tutustumista.

Olen jo muutaman vuoden ollut tietoinen siitä, että voidakseni hyvin suolistoni täytyy olla terve. Olen lisännyt kasvisten ja hedelmien määrää.Olen myös käyttänyt probiootteja, joiden olen todennut auttavan vatsani hyvinvointia. Olet, mitä syöt, ja mitä syö, näkyy ihossa.

Ihoni on ikäisekseni napakka ja hyvä, ihohuokoset ovat pieniä, ainoastaan leuan aluetta vaivaavat epäpuhtaudet silloin tällöin. Ja herkkähän se on.Olisiko ihoa kuitenkin mahdollisuus saada vahvemmaksi ja väriltään tasaisemmaksi?

Minulle tarjoutui mahdollisuus testata Esse Skincare-hoitoa Villimimmissä Hyvinkäällä. Esse oli nimenä tuttu, mutta muuta en siitä tiennytkään. Mutta ohhoh, millainen maailma ihonhoidossa vastaani tulikaan – ihan erilainen jopa luomusarjojen joukossa!

Oletko ajatellut, että ihonkin pinnalla elää ihan oma bakteerikanta, kuten suolistossakin. Tiedämme, että suoliston hyvinvointi on terveyden perusta, mutta myös ihon oma mikrobiomi vaikuttaa hyvinvointiin. ”Mikrobiomit ovat ihmisen anatomiassa ihoa ja eri ruumiinonteloiden limakalvoja asuttavia monimuotoisia bakteeristoja. Ne ovat aktiivisen lääketieteellisen tutkimuksen kohteena niiden merkityksen valjettua”. Yksi tällainen tutkimusprojekti on The Human Microbiome. Se on osoittanut, että ihomme optimaalinen terveys on riippuvainen ihon pinnalla olevista miljoonista mikrobeista. Mikrobit suojaavat ihoamme patogeeneiltä ja ennenaikaiselta vanhenemiselta. Enpä tuota asiaa ollut ennen ajatellutkaan.

Tässä vaiheessa tulee Esse kuvioihin. Sen perustaja on kemisti Trevor Stey, jonka intohimo oli tutkia afrikkalaisten kasvien kemiaa. Tieteellinen kirjallisuus osoitti kasvien valtavan potentiaalin ihonhoidossa, mutta akateemisuus ja kaupallisuus eivät kohdanneet. Rohkeasti ja vailla kaupallista kokemusta Trevor perusti Essen 2002, eli yhdisti koostumukset ja valmistamisen tehokkaiksi luomulaatuisiksi ihonhoitotuotteiksi. Tuotteisiin lisätään pre- ja probiootteja, joilla aktiivisesti muutetaan ihon mikrobikanta terveeksi ja vahvaksi.

Probiootteja suoraan iholle? Aika järkevää, onhan iho sentään suurin elimemme.

Kaikkien tuotteiden pH-arvo  on 4-5. Synteettiset kemikaalit eivät kuulu Essen tuotefilosofiaan. Sarja on luomu, vegaani ja eläinkoketon. Raaka-aineina Esse käyttää hyaluronihappoa, probiootteja, omega-öljyä ja antioksidantteja, mm. rooibosta, eteerisiä öljyjä sekä afrikkalaisia uutteita.

Probiootit ovat tämän hetken it-juttu ihonhoidossa, ja veikkaanpa, että tähän suuntaan on tulevaisuudessa menossa moni muukin, kunhan tieto ja tarjonta kasvavat. Esse on probioottisen ihonhoidon edelläkävijä.

Kaneushoitola Villimimmi, Esse ihonhoito

Tätä tietoa vasten lähdin kokeilemaan Esse-hoitoa Villimimmiin, jossa sen minulle räätälöi Jaana. Jaana päätyi ihoa vahvistavaan, vuodenaikojen vaihtumiseen sopiva Esse Antioxidant-hoitoon.

Jaana aloitti hoidon puhdistamalla kasvot ja kaula Essen Sensitive Cleanserilla, joka sopii erityisesti herkälle iholle. Kaksoispuhdistuksen toisena vaihena käytettin geelimäistä, ihanasti piparmintulle tuoksuvaa Gel Cleanseria, joka puhdistaa epäpuhtaudet kuivattamatta ihoa.

Toner eli kasvovesi puolestaan on alkoholiton ja antiseptinen, ja sitä voidaan suihkutella iholle pitkin päivää raikastukseksi. Kuorintana käytettiin Essen hoitolakuorintaa, Enzyme Peelingiä: papaijan ja ananaksen entsyymit kirkastavat ja puhdistavat ihoa, ja sokerikiteet liukenevat iholle hierottaessa.

Ennen hierontaa iholle imeytettiin kosteuttava seerumi ja Repair Oil, ravitseva hoitoöljy. Se sisältää mm. pellavansiemen-, marula- ja ruusunmarjaöljyä. Ihoa hierottiin Omega Deep Moisturizella.

Naamiona oli Cream Mask, joka sisältää runsaasti A-, B-,  C- ja E-vitamiineja. Se kosteuttaa, kirkastaa ja vähentää pigmentaatioita. Lopuksi kasvoille laitettiin vielä Omega-voide.

Täytyy sanoa, että hoito oli varmaan rentouttavin ikinä. Tuotteet tuoksuivat niin hyvälle, kuten luonnonmukainen kosmetiikka aina, raikkaalle, ei yhtään synteettiselle. Erityisesti hieronta tuntui superhyvältä perjantai-iltapäivänä, ja olin niin rento, että melkein nukahdin. Iho hehkui hoidon jälkeen, ja tuntui siltä, kuin se olisi vetänyt valtavasti kosteutta itseensä.

Hoidon jälkeen sain vielä kauniin meikin, joka tehtiin mineraalimeikkituotteilla.

Sain mukaani kotihoidon tuotteet, sillä vaikka kuinka kävisin hoidoissa, mutta kotona hoitaisin ihoa synteettisillä tuotteilla, tuotteiden vaikutus menisi hukkaan. Kotihoito ansaitsee oman postauksensa, sillä oikeasti, enpä olisi uskonut, miten hyvin ihoni voi jo viikon jälkeen!

Reilun viikon päästä Jaana tekee minulle ihoa puhdistavan hoidon, ja sitä vasten onkin hyvä aloittaa kesä. Jännä kuulla, mitä mieltä Jaana on ihostani seuraavalla kerralla.

Kuvat ovat Ecos Natural Beauty-shopista, jonka alakerrassa hoitola Villimimmi toimii, Kauppalankatu 2, Hyvinkää.

Onko Esse sinulle tuttu? Entä probioottinen ihonhoito?

Mukavaa ja lämpöistä lauantaita kaikille!

*hoito saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Share:

8 Comments

 1. Anonyymi
  20/05/2017 / 6:54 pm

  Hei,ymmärsinkö oikein jostain aiemmasta postauksestasi, että olet lopettanut Environin käytön. Jos näin, niin kertoisitko mikä sai sinut lopettamaan/vaihtamaan.Itse olen käyttänyt Environia vuodesta 2012 mutta tuntuu etten ehkä kuitenkaan ole saanut siitä ihan niin paljon kuin odotin.Lauantaiterkuin,Kipa

 2. Maarit
  20/05/2017 / 7:17 pm

  Olen vannoutunut Essen käyttäjä! Vuosia olin todella herkkäihoinen ja ihoni ärtyi ollen ajoittain suunnattoman haastava. Vuosi sitten löysin Essen ja siihen loppuivat iho-ongelmat. Ihanaa!

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  21/05/2017 / 5:54 am

  Moi Kipa, osaksi samasta syystä kuin sinäkin, tuntui, että aluksi saan enemmän kuin sitten pitemmässä juoksussa. Mullahan oli sitä urtikareaa, ja vaihdoin luonnonkosmetiikkaan osaksi senkin takia, kun epäilin ihon herkistyneen Environista. No, sitä ei voi todistaa, mutta nyt ainakin urtikarea on ollut pois.

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  21/05/2017 / 5:56 am

  Hei Maarit, onpa kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen Esseen! Sulla on samat ongelmat kuin mulla. Mulla on käytössä nyt Omega-voide, ja tuntuu, että iho imaisee sen! Iho ei ole ikinä ollut näin kosteutetun oloinen. Seuraavaksi otettaan hoitorutiiniin myös seerumi.

 5. Maarit
  21/05/2017 / 7:54 am

  Hei! Eikö ole ihanaa kun oikeat tuotteet löytyvät! Minulla on nyt iltaisin repail oil ja ultra moisturiser. Päiväksi laitan seerumia ja samaa ultra moisturiseria. Talvella käytin lisäksi Eye&lip creamia kosteusvoiteen alla. Jätin keväällä seerumin pois mutta iho kaipasi sitä joten näillä aika tuhdeilla mennään. Iloisesti! Tuo Omega voide kuulostaa kiinnostavalta. Olen muuttanut viimeisen vuoden aikana myös ruokavaliotani parempaan suuntaan mutta kyllä Esse on se mikä ihoni on korjannut. Olen menossa kesäkuun alussa taas Essen hoitoon joten saapa nähdä mitä hoito-ohjeita saan silloin. Esseä en vaihda ��

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  21/05/2017 / 9:50 am

  Mä myös innolla odotan Jaanan kommenttia ihostani, kun seuraavan kerran nähdään. Omega-voide on siitä jännä, että se säilyy vain kaksi viikkoa, joten pakkaus on todella pienissä purkeissa! Mä rakastan seerumeita yli kaiken, joten olisi kiva kokeilla jotain sellaista Esseltä!

 7. Mari / Marin silmin
  24/05/2017 / 11:40 am

  Mulla myös ollut Esse käytössä nyt ehkä sen puolitoista-pari kuukautta ja olen kyllä tykännyt erittäin paljon. Pois en vaihda ihan heti!Minä ostin koko setin itselleni ja melkoinen putelikavalkadi on kyllä nyt kotona ja olen Essen kasvohoidossakin käynyt.

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  25/05/2017 / 2:55 pm

  Kiva kuulla, että olet tykännyt! Mä yritän välttää putelikavalkadeja, ehkä Essen kanssa se onnistuu.

Vastaa