Hyvinvoiva nainen – tuhti tietopaketti ja inspiraatiokirja aikuiselle naiselle

Sain työkaverilta lainaksi kirjan Hyvinvoiva nainen. Työkaverini ei ole ainoa kirjasta innoissaan oleva, olen kuullut muiltakin samaa, joten innostuneena aloin sitä tutkia. Kirjan on kirjoittanut urheilulääkäri Pippa Laukka.

Olen päässyt kirjassa hyvään alkuun ja samalla vähän summannut omaa vointia. Allekirjoitatteko sen, että elät nyt elämäsi parasta aikaa? Minä elän – voin käsi sydämellä niin sanoa. Olen nuorempana ollut levoton sielu, ja ajattelin, etten ikinä rauhoitu ja seesty. Vaan niin on vuosien myötä oma mieli asettunut ja seestynyt. Työ ja yksityiselämä ovat tasapainossa. Pahempia kremppoja ei ole (kopkop), mitä nyt ne jokatalviset flunssat.

Hyvinvoiva nainen, Pippa Laukka, aikuinen nainen, aikuisen naisen terveys

Tämän kevään olen taas voinut erinomaisesti löydettyäni uuden ja tepsivän allergialääkkeen – jopa niin mainion, että en meinaa muistaa ottaa sitä, kun en koe oireita (Telfast, jos joku haluaa tietää.). Olen liikkunut kohtalaisesti, joskin sen kanssa on aina parannettavaa. Ainoa, mikä harmittaa, on noussut paino. En millään meinaa sisäistää sitä faktaa, että viisikymppinen (viiden kuukauden päästä) ei tarvise niin paljon energiaa kuin kolmekymppinen! Viime viikkoina olen myös sortuillut enemmän kuin kylliksi makeaan, ja tämä tapahtuu joka ikinen kevät aina toukokuussa, vaikken niin muuten ole makean perään.

Mutta muuten voin hyvin. En murehdi työasioita, enkä tunne vaihdevuosien vielä muuten painavan päälle kuin harmaina hiuksina. Nukun mainiosti ja olen useinmiten hyvällä tuulella. Hyvin voi, kun murheet ovat pieniä ja toisarvoisia. Ja jos jonakin päivänä tulee suuria murheita, ne otetaan sitten vastaan.

Hyvinvoiva nainen,Pippa laukka, aikuinen nainen, aikuisen naisen terveys

Hyvinvoiva nainen on paitsi mainio tietokirja, myös inspiraatioksi. Pippa Laukka kirjoittaa ihanan arkisesti ja ihmisläheisesti, tieteeseen ja terveeseen järkeen nojaten. Takakansi kertoo, että hyvinvointiin ei tarvita ihmekuureja, sen resepti on yksinkertainen: nuku hyvin, syö täysipainoisesti, liiku ja kasvata henkisiä voimavarojasi. Se on niin totta, mutta joskus perin hankala yhtälö toteuttaa…

Sisältö on jaoteltu sellaisiin asioihin kuin keho, joka naisen soluoppi, oikein vai väärin – terveen järjen vastauksia uskomuksiin, mieli ja vanhenemisen viisaudet. Vanhenemisen viisaudet -osiosta pidin erityisesti, ja allekirjoitin monta asiaa. Olenko sitten viisastunut, mene ja tiedä, mutta moni asia kolahti. Soluoppiin en ole vielä syventynyt, mutta sen aion lukea ihan kohtapuoliin. Tietämykseni soluista on aika vähäinen, joten ihan mielellään sitä sivistää itseään silläkin osa-alueella. Ja kun se liittyy omaan terveyteen, niin sitä suuremmalla syyllä.

Jos et ole vielä tähän kirjaan tutustunut, suosittelen todella lämpimästi. Tässä on kirja, joka on mainio lahja neli-viisikymppisille. Sen aiheet kattavat suuren osan naisen elämästä aina ravitsemuksesta, liikunnasta mieleen ja fysiologiaan. Ja kirja on myös kaunis katsella ja käsitellä. Ihana, kun tällaisia kirjoja kirjoitetaan. Taidan hankkia itselleni ja lukea aina, kun kaipaan inspiraatiota ja realismia.

Kenties kirja on sinulle jo tuttu? Mitä tykkäsit? Ja superhyvää viikon alkua!

Share:

4 Comments

 1. annu
  22/05/2017 / 6:03 pm

  Ooooh, tuo kirja on aivan ihana! Mä oon kuunnellut sen nyt 2 kertaa läpi – ja päätin että ostan sen ihan oikeana kirjana itselleni. Terve järki ja tieto oivasti ja armollisesti yhdistettynä. Kirja on kyllä loistava!

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  23/05/2017 / 5:21 am

  Minustakin just tuo terve järki-asenne oli mahtava, ja onhan se ihan oikea tietokirja. Hyvä Pippa, tällaista kirjaa on kaivattu!

 3. Anonyymi
  23/05/2017 / 7:14 pm

  No jopas sattui – käväisin justiinsa kotimatkalla noukkimassa kirjan kirjastosta. Aiemmin lukemani Varpu Tavin & Anna Sillanpään Koko naisen terveys oli myös kiinnostavaa luettavaa ja melkoinen naisterveyden käsikirja, joten odotukset ovat korkealla Pippankin kirjan suhteen. Ensimmäisen selailun ja kuvailemasi perusteella lupaavalta vaikuttaakin 🙂 Malla

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  25/05/2017 / 3:00 pm

  Hauskaa – toivottavasti tykkäät kirjasta! Selailin sitä Suomalaisessa Kirjakaupassa, ja ajattelin itselleni ostaa, en vielä ostanut.

Vastaa