Kotiasuista ja helatorstain sellainen

Heippati rallaa – perjantai on taas, ja onpa ihanaa, kun viikonloppu on käsillä!

Eilisessä postauksessa kirjoitin, kuinka kivaa on, kun kesällä on ruokavieraita enemmän ja saa toivon mukaan enemmän syödä ulkosalla. Se inspiroi kokkaamaankin.

Vähän sama pukeutumisen kanssa, ja nimenomaan kotona. Tunnustan ihan suoraan, että kotosalla olen talvisin aikamoinen kassialma, trikoissa ja suuressa villapaidassa tai -mekossa, jalassa aina, aina, aina villasukat. Joskus viikonloppuisin pidän farkkuja, mutta nimenomaan silloin, kun haluan saada jotain enemmän aikaan. Ja meikkiä kotona ei ole ikinä. Koti on koti, ja siellä pitää saada olla rennosti.

Silti vähän luonteeni mukaisesti vieron, jos kotiasu ei ole siisti. Nättien joggarien löytäminen oli vaikeaa, kunnes Uniqlolta taas yllättäen löytyi kivat, kuosissaan pysyvät pökät. Kuluneet kashmirneuleet siistin ja siirrän kotineuleiksi.

Kesäisin pidän kotona enemmän farkkuja tai farkkuhaalaria, josta tykkään tosi paljon. Myös ihan tavalliset t-paidan ovat suosikkeja kotona. Mekoissa en oikein osaa kotona olla. Hellekeleiksi tosin on muutama mekko, joita pidän vaan ihan kotosalla, samoin tiettyjä shortseja. Ja arvatkaapa mitä, pidän välillä kesälläkin villasukkia. Ne ovat varmaan lempivaatteeni numero yksi kesät talvet.

Ja muuten t-paitojen etsinnässä löysin yllätyspaikasta hyviä teeppareita luomupuuvillasta: Gina Tricot! Lisäksi siellähän on ihania pellavapaitoja ja luomupuuvillaisia, ylisuuria paitiksia. Myös farkkumallit Mica ja Kristen sopivat minulle justiinsa, ihan parhaat pillifarkut ikinä.
shirt Uniqlo

jeans Day

knit Oasis

espadrillos Marenas

necklaces Tiffany´s, Kalevala Koru, Edblad

Millaisia sinun kotivaatteesi ovat? Kotoiletko verkkarissa vai farkuissa?

Ihanaa perjantaita!

Share:

8 Comments

 1. SaaraBee
  26/05/2017 / 8:50 am

  En oikein osaa kuvitella sinua lököttävissä verkkareissa ja kauhtuneessa fleecessä!!! Minä vaihdan aina kotiin tultuani vapaammalle, enkä todellakaan vaatteilla koreile. Naapuritkin ovat tottuneet minun epäirlantilaisiin vapaa-ajan asuihin. Mukavat verkkarit ja fleece, kun on yleensä niin viileä. Käyn myös ahkerasti joogaamassa, joten verkkarit käyvät sinnekkin. Sitten taas on kiva laittautua, kun on lähdössä ulos. Mukavaa viikonloppua sinne!

 2. Anonyymi
  26/05/2017 / 11:07 am

  Kyllähän tavallinen ihminen viettää suurimman osan vapaa-ajastaan kotona, niin eikö silloin olisi kiva pukeutua nätisti? Mutta yleensä toisin käy. Sitä on kuitenkin niin mukavuudenhaluinen, ettei halua nähdä vaiva kotiasusta. Itse käytän talvella legginsejä sekä Noshin luomupuuvillaisia tunikoita. Ne eivät mene pesussa miksikään eikä ole teetetty lapsityövoimalla. Kesäisin käytän Nanson mekkoja. Haluan olla sääret paljaina enkä oikein ole shortsi-ihmisiä. Farkkuja en koskaan käytä kotona, koen ne niin epämukaviksi. Kiva ja tärkeä postaus!

 3. Anu
  26/05/2017 / 1:39 pm

  Minun kotiasuni on kyllä oikeasti kaukana tuosta. Yleensä verkkarit ja t-paita, nekin sieltä kuluneemmasta päästä. Miksiköhän se onkin niin, että kotona ei viitsi yhtään panostaa vaatteisiinsa, olis ehkä kuitenkin itselläkin mukavampi olo jos olis jotain nättiä (vaikkakin ehdottomasti mukavaa) päällä myös kotona! Kivaa viikonloppua!

 4. Pauska
  26/05/2017 / 3:07 pm

  Collegehousut, fleecehousut, villasukat,tavallinen t-paita tai tekninen t-paita tai mekko, etenkin kesällä ovat kotona tavallisimmat vaatteeni. Töissä tykkään olla mekoissa.Mukavaa viikonloppua :).

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  26/05/2017 / 7:43 pm

  No fleeceä mulla ei ole, mutta tuo mun lempivillis ei ole enää kovin nätti! Oletko meikissä kotona? Meikki on minusta ehkä epämukavin "kotiasu"!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  26/05/2017 / 7:45 pm

  Niinpä, eikö olekin kumma! Voihan rento kotiasukun olla nätti! Välilä tylee sellaisia innostuspuuskia, että satsaa niihin kauniihin kotiasuihin. Sun talviasu kuulostaa oikein mukavalta, mäkin tykkään trikoista. Ja yläosan pitää ola väljä!

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  26/05/2017 / 7:47 pm

  Mietin samaa tätä postausta kirjoittaessa. Kamalinta on silloin, kun on kipeenä ja vaan raahustaa samassa aamutakissa päivästä toiseen… Kivaa viikkistä sinullekin, Anu!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  26/05/2017 / 7:48 pm

  Kuulostaa ihan perusmeiningiltä! Kiitti samoin sinulle!

Vastaa