Sarjavinkkejä viime viikoilta

En olekaan pitkään aikaan kirjoitellut sarjoista, joita on tullut katsottua. Joistakin olen pitänyt enemmän, joistakin vähemmän. Pitkän 24-rupeaman jälkeen kypsähdin toimintasarjoihin, ja tietty vastemielisyys niihin on edelleen. Ehkäpä löydät vinkeistäni jonkun itseäsi miellyttävän, ja sarjavinkkejä otetaan vastaan mielellään tälläkin puolella!

Viktoria – nuori kuningatar tulee ykköseltä ja menneet jaksot löytyvät Areenasta. Sarja kertoo Englannin kuningatar Viktorian nuoruusvuosista ja ensi vaiheista kuningattarena ja perustuu hänen omiin päiväkirjamerkintöihinsä. Viktoria oli mielenkiintoinen persoona, itsenäinen ja omapäinen nuori nainen. Sarja on hieno, tosin parin ensi jakson jälkeen lässähti turhan romanttiseksi. Prinssi Albert on suorastaan ärsyttävä. Viktoriaa näyttelee suloinen Jenna Coleman.

Leppoisaan ja kivaa katsottavaa on myös Agatha Christien romaaneihin perustuva Rikos yhdistää, jossa päähenkilöt Tommy ja Tuppence seikkailevat rikoksia ratkaisten. Tämä pariskunta esiintyy lemppari Christie-kirjassani Salaperäinen matkustaja, johon ensimmäinen tarinakin liittyy. Sarjan on ohjannut Downton Abbeyn ohjaaja Edward Hall. Puvustus on tietenkin taattua brittilaatua, joskin sarja ei ihan kirjaa noudattele. Toinen jakso tulee tänä iltana, viime jakso on Areenassa nähtävillä. Tulee mieleen vähän ihana, kepoinen hyvänmielensarja Neiti Fisherin etsivätoimisto, joka sekin taitaa olla Netflixillä nähtävillä.

Pitkästä aikaa aktivoimme HBO Nordicin, ja sieltä katsoin psykologisen jännäridraaman Big Little Lies-sarjan, jota on kovasti kehuttu. Pienen kalifornialaiskaupungin viittä naista seuraava sarja koukutti heti. Heti alussa tapahtuu murha, mutta kuka hän on ja kuka hänet tappoi? Sarja kuoriutuu kuin sipuli, kerroksia ja salaisuuksia riittää. Pääosissa olivat mm. loistavat Nicole Kidman ja Reese Witherspoon. Seitsenosainen minisarja perustuu Liane Moriartyn romaaniin.

Kunnon scifin ystävälle löytyy HBO Nordicilta Westworld, jonka juoni se vasta erikoinen on. Superrikkaille tarkoitetun lännenaiheisen teemapuiston robotit alkavat oikkuilla. Kuulostaa yhteen virkkeeseen tiivistettynä tylsältä, mutta sarjan edetessä alkaa miettiä, onko ihmisen kaltaisilla roboteilla todellakin tunteita ja missä menee inhimillisyyden ja jopa ihmisoikeuksien raja niiden kohdalla. Sarjan näyttelijäkaarti on komea: Anthony Hopkins, Thandi Newton, Evan Rachel Wood esimerkiksi.

Netflixin Suits-sarjan viitossesonki lopetettiin myös, ja se oli koko sarjan paras omasta mielestäni.

Ja vilkaisu Netflixille aiheutti ilonkiljaisun, sillä kaikille Vihervaaran Annan ystäville näkyy olevan uusi filmatisointi ihanasta klassikkokirjasarjasta. Anna, A lopussa ensimmäistä kautta on seitsemän jaksoa. Pikainen selaus sarjan arviointiin paljasti, että tällä kertaa ei ole luvassa ruusuista kuvausta punapäisestä tyttölapsesta, vaan Annan onneton tausta ja luonteen omalaatuisuus sisäänpäin lämpiävässä pikkupitäjässä nostetaan esiin raadollisemmin. Hmm, näinköhän haluan Annan nähdä? Uusi tulkinta saattaa silti olla mielenkiintoinen.

Täällä lauantai jatkuu rentoillen, huomenna on veroilmoituksen tekoa (huoh…), kouluhommia ja ties mitä muuta, mutta tänään otetaan vielä rennosti! Ja hei, mitäs sarjoja sinulla on työn alla tällä hetkellä?

Share:

5 Comments

 1. Anonyymi
  13/05/2017 / 3:49 pm

  Ihan kiva oli lukea noita suosikkeja. Tarjontaa kun on niin valtavasti, että on vaikeaa löytää "koukuttava". Omia suosikkejani netflixissä ovat olleet House of cards, Narcos (raaka, mutta perustuu tositapahtumiin) sekä Orange is the new black.

 2. Anonyymi
  13/05/2017 / 5:54 pm

  Olen koukussa Skamiin 🙂 Näin on kuulemma käynyt monelle muullekin keski-ikäiselle. Myös Victoria sekä Kennedyistä kertova sarja ovat olleet tämän kevään valopilkkuja. Katsoin myös Netflix-sarjan Kolmetoista syytä, joka herätti paljon ajatuksia, mutta ahdisti välillä liikaa tällaista herkkää ihmistä. t. Kati

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  14/05/2017 / 10:56 am

  Narcosin eka sesongin katsoin minäkin, ja se oli kyllä tosi hyvä! Orange is… ei kolahtanut ollenkaan…

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  14/05/2017 / 10:57 am

  Victoria on kyllä sellainen hyvänmielen sarja ja laadukas, kuten brittisarjat aina. Liian rajuja sarjoja pyrin välttämään, ne ovat vähän liikaa…

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  14/05/2017 / 11:03 am

  Ihana Rufus Sewell!!! Sydänsydänsydän!Hei mä olen miettinyt ihan samaa Annasta tehdyistä sarjoista! Anna oli pitkä, kuningatarmainen ja hänellä oli kaunis nenä. Anna ei ole pieni ja söötti aikuisena! Tosiaan Anna jäi sivuosaan heti, kun perhettä alkoi tulla ja pääosaan tulivat lapset ja pappilan lapsikaarti. Jännä kyllä oma suosikkini Anna-kirjoista on Kotikunnaan Rilla, mutta siinäkin Rilla "haluaa Kenneth Fordin vaimoksi"… Annaa enemmän fanitan Uuden Kuun Emiliaa, joka sentään oli aika itsenäinen toimija, koska oli kirjailija. Vaikka se ylpeys on nyt näin aikuisen aikuisen silmissä vähän huvittavaa….

Vastaa