Tampereen ravintolavinkkejä kaivataan

Heissan – vapun jälkeen on totisesti ollut käynnistysvaikeuksia, eikä tilannetta helpota se, että mitään blogipostauksia ei ole valmiina, eikä asukuviakaan. Töissä on ollut kiire, ja töiden jälkeen olen käynyt PR-toimistojen pressipäivillä katselemassa uusia syksyn mallistoja ja tapaamassa tuttuja (ehkä toisessa järjestyksessä.) Kotiin tultuani olen alkanut heti seuraavan päivän valmisteluihin ja rääpinyt illallisen kokoon. Silti jotenkin nautin tästä kaikesta hösötyksestä! Siinä on elämisen meininkiä ja hyvä pöhinä. Töissäkin olen aina nauttinut tästä vaiheesta, kun viimeistellään kevätkonsertteja ja paketoidaan kulunutta vuotta, sekä suunnitellaan uutta.

Lauantaina suuntaan Tampereelle, jossa tapaamme lapsuudenystäväni kanssa ja vietämme vuorokauden ihan meidän omaa aikaa! Kyseessä on mahtava, minulle hyvin spesiaali mimmi, jonka olen tuntenut kahdeksanvuotiaasta, ja joka tietää minusta kaiken. Ja minä hänestä. Emme ole vuosiin, vuosiin viettäneet yhdessä aikaa, mutta kuten vanhojen ystävien kanssa aina, hänenkin kanssaan jatkamme aina siitä, mihin jäimme edellisellä kerralla.

Varmaan hauskin kokemuksemme yhdessä oli kielikurssi Englannissa, Oxfordissa, kun olimme 17-vuotiaita. Vietimme siellä neljä viikkoa yhdessä kuuden muun nuoren kanssa (meitä oli kolme tyttöä ja viisi poikaa), ja olihan se hauska kokemus. Siellä juotiin ekat siiderihiprakat ja pelattin jalkapalloa puistoissa, opiskeltiin englantiakin, tanssittiin paikallisessa diskossa yömyöhään, ja ajeltiin kaksikerroksisilla busseilla ees taas. Mistä vetoa, että muistelemme taas tuota hulvatonta neliviikkoista. Se oli muuten todella tarpeen silloin, koska olin kokonaisen vuoden kärsinyt suunnattomista sydänsuruista, mutta kesän jälkeen olin taas tarmoa ja iloa täynnä.

Koska emme kumpikaan tunne Tamperetta kovin hyvin, kysyisinkin teiltä nýt vinkkejä kivoihin lounas- ja kahvilapaikkoihin Tampereella! Illaksi meillä on varaus Trattoria Tammerinpuistoon, mutta rento ja reilu ruokapaikka pitäisi löytää lounasajalle.

Mies on tänään syömässä työporukkansa kanssa, ja luulin, että ehdin lojua telkkarin ääressä Big Little Lies-sarjaa katsoen, mutta enpä! Tulin kotiin vasta puoli seiskalta ihan supernälkäisenä, nyt on syöty, ja seuraavaksi huomisten tuntien kimppuun. Ilta-aurinko paistaa työhuoneeseen, ja oli pakko vetää kaihtimet alas. Mukavaa iltaa teille, ja hei pliis, niitä ravintolavinkkejä!

Share:

17 Comments

 1. Anonyymi
  03/05/2017 / 5:27 pm

  Hallituskadun Frankly on rento ja kiva paikka!

 2. Anonyymi
  03/05/2017 / 5:48 pm

  Ravintola Berthaa voin suositella lämpimästi!

 3. HennaK
  03/05/2017 / 5:54 pm

  Tampereelta suosittelisin Napolia (pizzaa,pastaa),mutta kannattaa varautua jonottamaan. Jos kiinalaisesta pitää niin suosittelsin ehdottomasti Shanghaita. Hyviä paikkoja ovat myös pancho villa ja Viikinkiravintola Harald. Olen kuullut myös paljon hyvää Stefan's steakhousesta, mutta itse en ole vielä sinne kerennyt maistelemaan:)

 4. Pirre,
  03/05/2017 / 7:18 pm

  Tampella, kosken rannalla. Suosittelen lämpimästi. Arkisin siellä on kiva lounas, mutta uskon, että lauantainakin on muukava paikka lounastaa. Sisustus rennon moderni ja kauniit maisemat. Sijaitsee vanhan Tampellan alueella ihan Tammerin lähellä paloaseman läheisyydessä.Mukavaa lauantaita Tampereella, Pirre

 5. Anonyymi
  03/05/2017 / 8:50 pm

  Ravintola Tampella kosken rannassa, historiallisessa vanhassa Tampellan tehdaskiinteistössä on aivan ykkönen. Tulin sieltä juuri dinneriltä ja mielestäni he tarjoavat myös lounasta. Ruoka oli aivan jumalaista, palvelu erinomaista ja paikka itsessään todella viihtyisä. Täysi kymppi, suosittelen!

 6. Anonyymi
  04/05/2017 / 5:58 am

  Tampereen hienoimmat kahvilat ovat Fazer Cafe ja Kuparitalon Vohvelikahvila <3 Suosittelen!

 7. Anonyymi
  04/05/2017 / 6:02 am

  Suosittelen lämpimästi pikkubistro Kattilaa (Aleksis Kiven katu 13). Lauantaisin siellä on tarjolla klo 12-16 brunner (= brunssin ja dinnerin yhdistelmä). Ravintola on tosi viihtyisä ja loistava palvelu.

 8. Anonyymi
  04/05/2017 / 6:10 am

  Lounaalle ehdotan Tampereen kauppahallin Neljä vuodenaikaa ravintolaa ja ruuaksi Bouillabaissea! Kauppahallissa on myös useita kahviloita ja lauantaisin aina kiva tunnelma.

 9. Tuula / Oman katon alla
  04/05/2017 / 6:40 am

  Rentoja ja silti ihanan idyllisiä ruokapaikkoja ovat esim. August von Trappe ja 2h+k. Ja kahviloista mun ehdottomia suosikkeja ovat kahvila Runo, Vohvelikahvila, Venla ja Fazer. Noista kaikista löytyy kaikkea ihanaa suolaista ja makeaa. Venla etenkin on mun suosikki, jos on pikkunälkä ja kaipaa esim. hyvää suolaista piirasta + salaattia kivassa ympäristössä 🙂 Mukavaa Tampereen reissua!

 10. Anonyymi
  04/05/2017 / 7:34 am

  Suosittelen lämpimästi ravintola Heinätoria, Pyynikintorin reunalla. Ihana miljöö ja huippu palvelu! Perheyritys.

 11. Anonyymi
  04/05/2017 / 3:03 pm

  Kivoja suosituksia olet saanut – poimin niistä pari erityisesti, joita ehdottomasti suosittelisin minäkin kokonaisuutena: hyvä ruoka, rento tunnelma & rouhea sisustus eli Tampella, 2h&k & August von Trappe. Tampellasta (Kelloportinkatu 1) (ja vähän oikeastaan kaikkialta keskustassa ) on vain lyhyt kävelymatka By Pia's aika tuoreeseen Tampereen myymälään (Itäinenkatu 3B). Kauppahallin Neljä vuodenaikaa ravintolalle myös iso peukutus. Muutenkin hallissa kannattaa kierrellä nautiskelemassa kaikin aistein. Kahvilaan menisin muualle kuin Kauppahalliin, sillä Tampere on oikea kahviloiden taivas herkkujen ja tunnelman suhteeen. Periaatteessa mikä vain varsinkin ei-ketjukahviloista on hyvä valinta plus tietysti Fazer kahvila Kosken kyljessä upeine maisemineen bonarina 🙂 Saattaa olla, että itselläni on käynyt vain huono tuuri, mutta jättäisin väliin Viikinkiravintola Haraldin (ruoka) ja Franklyn (ympäristö). Oikein nautinnollista manseilua teille!- Malla

 12. Anonyymi
  04/05/2017 / 4:30 pm

  Tammelan puolelta löytyy rouhea Ravintola Roast, sitä ei varmaankaan vielä mainittu. Rento paikka ja hyvää ruokaa! Mukavaa matkaa tänne Tampesteriin! T. Päivi

 13. Anonyymi
  04/05/2017 / 4:33 pm

  Pikkubistro Kattila on ihan huippumesta. Brunner on aina ollut hinta/laatu-suhteeltaan täysi 10! Kaikki ruoka on valmistettu lähialueelta tuotetuista raaka-aineista, maukasta bistroruokaa veikeällä twistillä. Ja superhyvä palvelu!- Elma –

 14. ReetaJohanna
  04/05/2017 / 5:45 pm

  Ihania kahviloita ja ruokapaikkoja Tampereella piisaa. Pyymäen Oma on ihan Stockmanin tuntumassa Tuomikirkon kadulla ja se aito oikea vohvelikahvila on Ojakadulla (ei siis Kuparitalon). Ojakatu itsessäänkin on kuin pieni pala Pariisia <3 Napolista saa tosiaan ihania pizzoja ja pastaa, mutta jonot on yleensä aikamoiset lauantaisin. Jos tykkää intialaisesta suosittelen Swagathia. Ja kauppahallista löytyy takuuvarmasti syötävää.Ihanaa reissua Tampereelle!Terkuin, Johanna.

 15. Anonyymi
  05/05/2017 / 5:14 pm

  Neljä vuodenaikaa kauppahallissa! Ehdottomasti!

 16. Tuija
  06/05/2017 / 3:59 am

  Bistro Naapuri Stockan takana sopisi sinulle! Hyvää lounasta ja kaunis miljöö. Putiikien tarjonta myös tyyliisi sopiva. Loistavaa Tampere -päivää! Terveisin Tuija

 17. Anonyymi
  10/05/2017 / 4:27 pm

  Kauppahallissa aivan huikeita lounaspaikkoja ovat mm. 4vuodenaikaa, Ohana Grill sekä Sushipaikka. Kaikissa ylivertainen hinta-laatusuhde ja erittäin suosittuja. Jos haluatte istua ja jutella rauhassa, suosittelen lämpimästi kauppahallin "takana" eli Hallituskadun ja Aleksis Kiven kadun risteyksessä olevaa bistro Kattilaa. Suosittu brunner eli kannattaa varata pöytä. Vieressä ihania sisustusputiikkeja. Tervetuloa Tampereelle:)

Vastaa