Valkoista pellavaa ja lämmin viikonloppu

Tjuhuuu! Kesä tuli vihdoin! Toivottavasti olette olleet ulkona koko viikonlopun!Minä olen – perjantai oli ihan huipppu, +26 lämmintä. Nostimme terassillemme pari tuolia ja pikku pöydän, ja nautimme omassa yksityisessä bistrossamme salaatit.

Lämpimäthän tarkoittavat sitä, että kaksi päivää ollaan huhkittu pihatöitä non-stop. On penkkien kunnostusta, haravointia, mullan hakua, pihakeinun kunnostusta. Terassikalusteet on pesty, pehmusteet haettu varastosta.

Ei hommat tähän vielä lopu, sillä ulkovarasto kaipaa perusteellista siivousta. Kun lomani alkaa, alan nuohota kotia nurkasta nurkkaan. Suursiivous heti alkukesästä on niin mukavaa! Ikkunanpesu on miehen hommia, sekin odottaa. Tulee muuten aika aikaansaapa fiilis, kun vaan alkaa tehdä. Itse olen aikamoinen valittaja ulkotöiden suhteen, en niistä pidä, mutta on kiva nähdä kättensä tulokset.

Toissa kesänä istutimme kolme Isabella-syreeniä marjapuskien tilalle, ja voi, miten tyytyväinen olen niihin ollut. Ne ovat lähteneet hyvin kasvamaan. Tänään kiskottiin maasta kaksi risuuntunutta karviaista, ja syreenirivistö saa jatkoa. En todellakaan ole hyötypuutarhuri. Paras puutarha on sellainen, joka kasvaa lähes itsekseen. Ruusuja, syreenejä, angervoja…

Jotenkin on sellainen fiilinki, että tästä tulee mahtavin kesä aikoihin – kun ei vaan sataisi liikaa!

shirt from Croatia 

jeans Day

espadrillos Marenas (similar)

hat Balmuir*

sunnies brandless

Kun oli tonkinut kädet mullassa koko päivän, oli ihana vetää päälleen farkut ja valkoinen pellavapaita. Paita on Kroatiasta, hotellimme lähellä sijainneesta pikkuputiikista. Pellava ja puuvilla oli Kroatiassa edullista, muistatteko tämän juttuni ja tämän mekon. Tuolla se mekko jo odottelee helteitä…

Mukavaa viikon alkua!

*adlink

Share:

2 Comments

  1. Sara
    23/05/2017 / 7:42 am

    Viikonloppu oli aivan ihana! Meillä ei onneksi ole pahemmin pihatöitä (mies tykkää niistä ja piha on pieni), mutta sisällä riittää siivottavaa. Minä olen siivonnut jo makuuhuoneiden kaapit ja keittiön, joten lomalla voi sitten rentoutua. Oi, muistan tuon Blanc du Nilin maksimekon. Yritin metsästää sitä jostain verkkokaupasta tai eBaysta, mutta en onnistunut. Se on aivan ihana! Toivottavasti sille tulee käyttöä tänä vuonna Suomessakin!

  2. Marjukka / Fab Forty Something
    25/05/2017 / 2:56 pm

    Siivoaminen on mukavaa, niin rentouttavaa, hyvää liikuntaa ja vastapainoa arkityölle.Voi, mekko on niin suloinen, ja otan sen mukaan Kroatiaan tänäkin kesänä.

Vastaa