Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

14.6.2017

Eräs kuva, joka herättää hilpeyttä joka kerranYllä oleva kuva on mahtava muisto ehkä elämäni yhdestä huikeimmasta reissusta.

Olin kesällä -85 kielikurssilla Oxfordissa, Englannissa, ystäväni Minnan kanssa neljä viikkoa. Se kesäkuu oli niin hauska, että sitä muistellessamme nauramme edelleen ihan vääränä. Meitä oli Finnmatkojen ihka ensimmäisellä abien kielikurssilla kolme tyttöä ja viisi poikaa, ja pikku ryhmämme hitsautui nopeasti yhteen.

Olimme Minnan kanssa innoissamme päästessämme ihka oikeaan engelsmanniperheeseen, ja pettymys oli aika suuri, kun olimmekin perheelle vain tulonlähde, kaksi tyttöä monien vaihtarityttöjen jonossa. Meidän kanssamme yhtä aikaa oli italiainen tyttö.

Kun pääsimme perheeseen, järkytys asunnon siisteydestä oli aikamoinen. En ollut uskoa silmiäni... Tuli kyllä hetkeksi koti-ikävä. Ja itkukin taisi tulla. Meidän huoneemme oli ihan ok, mutta kylppäri taas... Ja keittiö. Perhe piti poneja kaupungin ulkopuolella, ja ponien sörsselit ja rehut olivat siellä missä ihmistenkin.

Perheen äidin kiitokseksi oli sanottava, että saimme hyvää ruokaa ja riittävästi, olkoonkin vaikka shepherd´s pie taisi olla valmisruokaa. Emmekä me oikeastaan olleet talossa muuta kuin nukkumassa. Ja unihan maistuu seitsentoistavuotiaille mainiosti.

Tuo olohuone on kerrassaan huvittava. Nuo kukatkin takaseinällä... Ja tuo kokolattiamatto - muistan sen aina ja ikuisesti. Mitähän sen kätköissä mönki. Meidän huoneemme oli kylmän kesäkuun johdosta kuin jääkaappi, onneksi saimme sinne lämmittimen. Kerran, kun tulimme huoneeseemme, perheen 8-vuotias poika hyppäsi Minnan niskaan sänkyni päältä, joka oli oven lähellä. Lapsiparka sai aikamoista huutia äidiltään.

Ja huomatkaa muodikas neitonen nojatuolissa Choose Life-collegessaan (George Michael!) ja Mic Maceissaan, hiuksissa elämänsä ensimmäiset raidat.

Kepoisaa keskiviikkoa!

14 kommenttia:

 1. Apua :D :D Siisteyskäsityksiä on monia.
  Muistan muuten elävästi tuon ajan tyylin... Olisin niin halunnut Choose Life -paidan, mutta mulla ei sellaista koskaan ollut! Oon siis kade sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö!!! Tuosta Choose Life-paidasta sen verran, että meillähän maalla ei mitkään MTV:t näkyneet, joten vasta myöhemmin bongasin paidan Yrjö Miikkaelin videolta - joka on nykyään muuten huvittavuuden huippu!

   Poista
 2. Hih ekana mietin, siis apua mikä kämppä! Sun look on just ajan hermolla tuolloin eli wautsiwau <3 Ai näitä muistoja oikeasti ja ah nuoruus.

  Kivaa kesän jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kauhein läävä ikinä... Voi mä muistan ne vaatteet, jotka Englantia varten sain! Mulle ostettiin poikkeuksellisen paljon silloin kampetta, uudet farkut, haalari, teeppareita ja Choose Life-collegepuku.

   Kiitti samoin sulle, ihanaa, kun on kesä!!

   Poista
 3. Ihana kuva:)Itse olin Tjäreborgin abi-kurssilla Lontoossa ja perhe oli ihana ja majapaikka myös.Rouva ei osannut tehdä ruokaa, mutta hyvät eväät laittoi meille.
  Oli se huoletonta ja hauskaa aikaa.
  -AM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin hauskaa, miten sitä koko ajan olikin niin menossa ja kaikki oli kivaa! Kiva, kun sullekin jäi hyvät muistot kurssistasi! Ja ehkä muutama mahtis valokuva. ; )

   Poista
 4. Taidanpa katsella englantilaisia sisustuslehtiä hieman eri silmällä tämän kuvan jälkeen;)
  No - outlook on ainakin kohdillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, varsinainen Country Homes & Interiors. Joka paikasa oli kokolattiamatto, vessassakin... Kiitti, outlook oli mitä trendikkäin! ; )

   Poista
 5. Ei tullut "neitosille" mieleen siivota huonetta viihtyisämmäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisit itse seitsentoistavuotias neitonen vieraassa perheessä vieraassa maassa, alkaisitko siivota heidän olohuonettaan? Minnehän tuo roina olisi pitänyt laittaa?

   Poista
  2. Järjestelykin auttaa paljon (esim. kirjat) eikä sitä roinaa tarvii välttämättä hävittää.

   Poista
 6. Hauskoja muistoja ja melko samanmoisia ovat omatkin kielikurssimuistoni :D Olimme kaverini kanssa perheelle tulonlähde ja vähempää ei olisi voinut perhettä kiinnostaa... Kadehdimme muutamaa tyttöä, joiden perheet olivat aivan ihanat ja he pääsivät perheidensä kanssa mm. sukuloimaan ja reissaamaan ympäri Englantia! Ja tosiaan ne kokolattiamatot, ikuiset pavut ja kamalat kylppärit... :D Hauskat muistot silti perheestä ja kodista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten tiedät mistä puhun! Ihan ok perhe oli, ja emmehän me siellä aikaa viettäneet, kunhan saatiin yksi lämmin ruoka päivässä, meidän pyykit pestiin ja nukuttiin. Nuorena sitä on sopeutuvainen! Papuja en muista, mutta shepherd´s pie oli aika yleinen ruoka. Mikä mulle kyllä sopi, koska liha ja pottumuusi on hyvää! : )

   Poista
 7. Voi apua!!! Huh missä kunnossa tuo kämppä. Hih, minä olen ollut lapsesta asti sellainen siivousnatsi, että tiukkaa olisi tehnyt olla tuolla :D

  Minä halusin kovasti myös kielikurssille teininä, mutta äitini ei koskaan suostunut laskemaan minua, sillä olin aika vilkas tapaus nuorena, ja hän pelkäsi että jotain sillä reissulla kuitenkin tapahtuisi...

  VastaaPoista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.