Juhannusmekko, tyyni ilta ja maitolaituri


Kun mietin juhannuksia vuosia taaksepäin, en oikeastaan tunne niillä olevan sen ihmeempää merkitystä. Nuorempana tuli hengailtua mökeillä kaveriporukoiden kanssa, yhden opiskeluaikojen juhannuksen muistan olleeni töissä. Näin aikuisena juhannus on ollut rauhoittumista. Viime juhannus oltiin perheporukalla vanhempieni mökillä. Ne mökkijuhannuksetkin ovat olleet oma aikakautensa. Vanhempieni saunamökissä on kihlauduttukin, en tosin minä, mutta yhdet kaverit.

Juhannuksena on viimein lupa rauhottua ja olla vaan (tätäkin kirjoittelen puoli kaksitoista pyjama päällä). Monena juhannusaattona olen ollut lenkillä, raitti on hiljainen, ihailen pihoja ja lippuja saloissa. Juhannusruusut kukkivat juuri nyt täällä etelässä, vaan ei vielä meidän pihassa, sillä ruusu on pohjoispihalla varjossa.

Eilen illalla kävimme ajelemassa, halusin etsiä rypsipellon, jota vasten olisi ollut kiva kuvata. Ei löytynyt rypsiä, sen sijaan löytyi viehättävä, uusvanha maitolaituri. Muistan lapsuudestani erään vanhan maitolaiturin, jolla istuimme serkkupoikani kanssa ja keräsimme vihkoon autojen rekisterinumeroita. En tiedä mikä tarkoitus sillä oli, mutta hauskaa se oli. Nykyäänhän laiturit ovat enää koristeita, kuten tämäkin. Sievä kuitenkin, ja maalaismaisemaan niin sopiva!

Vaikka ilta oli kolea, oli ihanan tyyntä. Ääntäkään ei kuulunut mistään.shirtdress Kaffe

scarf Balmuir ”Helsinki”

sneakers Converse

sunnies RayBan

En pääse paitamekoista yli, rakastan tätä Kaffen mekkoa, jonka löysin Zalandon alesta. Se on kuin ylipitkä vaarinpaita, ohut ja helppo. Ja aika viileä, en tarennut neljäntoista asteen illassa ilman huivia.

Mutta tänään me suuntaamme ystävien luo syömään ja nauttimaan yhdessäolosta! Ulkona tuskin tarkenee olla, mutta eipä haittaa!

Ja hei, jos et ole vielä osallistunut Balmuirin panamahatun arvontaan, osallistu täältä

Miten teillä sujuu juhannuksen vietto? Kaunista juhannuspäivää kaikille!

Ps. Toissa päivänä blogiin tulvi väkeä katsomaan vanhaa kauralettupostausta. Olisi hauska tietää kuka sen oli linkannut, se näkyi tulleen Facebookin kautta. Kiitos kuitenkin linkittäjälle!

*adlinks

Share:

3 Comments

 1. Marjukka / Fab Forty Something
  24/06/2017 / 10:21 am

  Ah, ulkosauna, siinä on sitä jotain! Grillata aion minäkin kohta.Kiva, että olet saanut täältäkin paitamekkoinspistä. Ne ovat niin kivoja ja helppoja. Kiitti samoin!

 2. Anonyymi
  25/06/2017 / 8:43 pm

  Hieno, rauhallinen kesätunnelma fotoissa. Omissa juhannusmuistoissani lapsuuden juhannukset oltiin usein vesillä tai mökillä, myöhemmin kavereiden kanssa omissa menoissa, sitten useimmiten hengellisissä tapahtumissa (edelleen aikalailla juhannuksen must) ja välillä ihan rennosti kotonakin. Tosin en muista, onko yhtään juhannusaattoa maltettu viettää ilman että on lähdetty seuraamaan lähintä tapahtumaa veden äärelle kokkoineen ja muineen vähintäänkin. Tänä juhannuksena käytiin kaveria moikkaamassa mökkimaisemissa, ei tosin uitu ja saunottu, ihmeteltiin kesäistä iltaa – ja sitäkin yhtä niityllä kirmaillutta valkohäntäpeuraa joka nähtiin hieman ennen mökille saapumista. 🙂 Virkistävää lomaa! Petra

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  26/06/2017 / 12:30 pm

  Ihana juhannusmuistoja sinulla! Vesi liittyy varmasti aika monen juhannusmuistoihin, niin minunkin, varsinkin kun lapsena oltiin paljon mökillä, saunottiin ja uitiin. Kesäiset illat ovat taianomaisia tuoksuineen. Kamalan äkkiä menee kesä… Kiitos ihanaa kesää sinullekin!

Vastaa