Kahdessa viikossa kosteutetumpi iho – luonnonkosmetiikkabrändi Essen kotihoitotuotteet sekä kasvohoito


Kävin kolme viikkoa sitten yhteisytön merkeissä Esse Skincare-kasvohoidossa Hyvinkäällä kauneushoitola Villimimmissä. Jos et ole vielä tutustunut probioottiseen ihonhoitoon, lue ensimmäinen juttuni aiheesta. Kyseessä on siis luonnonmukaisen kosmetiikan kuuminta hottia oleva probioottinen ihonhoitosarja, josta luettuani ainakin minä koin aikamoisen ahaa-elämyksen.

Esse Scincare kotihoittuotteet juuri oman ihoni hyväksi

Sain kotihoitoa varten muutaman tuotteen, joiden tarkoitus oli totuttaa iho Esseen ja pitää hoidon tehoa yllä. Villimimmin Jaanan minulle valitsi minulle puhdistusemulsion, kasvoveden ja voiteen. Puhdistusemulsio, ph-tasapainotettu Sensitive Cleanser on kehitetty minimoimaan ihon ärsytystä, ja se puhdistaa meikitkin tehokkaasti. Tuoksu on ihanan vaniljainen – kiinnitin nimenomaan tuoksuun huomiota jo ensi käynnilläni. Ja kuulkaa, kun luonnonkosmetiikan tuoksuihin tottuu, kaikki muu alkaa tuoksua keinotekoiselta ja esanssiselta.

Esse Sckincare, probioottinen ihonhoito

Toner Plus-kasvovesi sopii kaikille ihotyypeille akneihosta herkkään. Sen probioottiset uutteet parantavat ihon suojabarriäärin toimintaa ja vahvistavat ihon immuunisysteemiä. Puhdistuksen jälkeen pullosta suihkautetaan iholle pari kertaa, ja taputellaan, kunnes kasvovesi kuivuu. Sitä ei kannata tuhlata puhdistuslappuihin! Suihkautan sitä muutenkin silloin tällöin, kun iho kaipaa kosteutusta. Toimii myös meikin päälle.

Voiteena käytin aluksi päivin öin Omega Deep Moisturiser-voidetta. Se on todella, todella tehokas kosteusvoide, joka suojaa ihoa ulkoisilta stresstekijöiltä. Huomasin hoidon jälkeen, miten ihoni suorastaan imaisi Omega-voiteen itseensä.

Omega-voide tulee viiden pakkauksen laatikossa. Voidepurkit ovat hyvin pieniä, sillä tuote säilyy kaksi viikkoa. Tämä on nimensä mukaisesti todella kosteuttava, ja uskon, että hoito jollain tapaa avasi ihoni vastaanottamaan tuotteen. En himmaillut voiteen kanssa, vaan annoin iholle, mitä se janosi.

Esse Skincare

Puhdistavalla ultraäänihoito sopii herkälle iholle

Viikko sitten Jaana teki minulle puhdistavan ultraäänihoidon, sekä rentouttavan ja kosteuttavan kasvohoidon. Olin tosi utelias kuulemaan, mitä Jaana sanoisi ihostani kahden viikon Esse-kuurin jälkeen. Totesin, että ihoni on tuntunut imevän kosteutta ihan hurjasti hoidon jälkeen. Samaa totesi Jaana: ihoni ottaa paremmin hoitavat aineet vastaan kuin ennen hoitoa. Myös ihon väri on tasainen, ja ihohuokoset pienet. Ihoni on Jaanan mukaan hyvässä kunnossa herkkyydestään huolimatta.

Hoito aloitettiin taas herkän ihon puhdistusemulsiolla ja tonerilla. Iho kuorittiin Microderm-kuorinnalla, joka sopii eritysesti herkälle ja couperosa-iholle. Ihoani ei olekaan ennen puhdistettu ultraäänilaittella, eräänlaisella kaapimella, joka nostaa epäpuhtaudet lastaan. Tosi vaikea kuvailla laitetta, mutta hoito oli miellyttävän tuntuinen. Huokoset hellävaraisesti puhdistettua, ja muutamat epäpuhtaudet Jaana poisti mekaanisesti.

Täytyy tunnustaa, että en ole koskaan ollut hirveän innostunut, kun menen kasvohoitoon. Se on ollut sellainen ”pakollinen juttu”: on vaikea olla paikoillaan ja mieli laukkaa kaikenlaisessa muussa tekemisessä. Lisäksi inhoan radion pakkokuuntelua vielä enemmän kuin rentoutus-dc-levyjen soittoa. Vaan Jaanan käsissä ja tuolissa on joku taika – vaivun sellaiseen nirvanaan, että olen nukahtaa – taustalla rentoutus-cd, jonka pentatonisia sävelkulkuja en siinä puolitajuttomuuden onnentilassa edes muistanut analysoida…

Villimimmin Jaanan käsissä ja tuolissa on jokin taika 

– olin nukahtaa!

Sillä paras osa oli edessä: rentouttava hieronta! On hierontoja, joissa mennään aukaisemaan lihaskramppeja ja lukkoja, sitten on hierontoja, jotka todella rentouttavat ja tuntuu irtautuvan ruumiistaan. Jaanan taikakädet imeyttivät rentouttavan hieronnan alle anti-age galvanic geelin, joka sisältää mm. magnesiumia, sinkkiä, kuparia, jotka stimuloivat solujen uudistumista ja siloittavat ihon pintaa. Hyaluronihappo taasen parantaa ihon kosteutusta.

Iho hierottiin Essen hierontavoiteella, joka on erittäin kosteuttava ja ravitseva. Naamiona oli tällä kertaa Omega mask, joka on hyvä mm atooppiselle iholle. Naamion aikana Jaana teki paineluhierontaa sekä lymfahierontaa kasvoille. Päänahkakin sai oman hemmotteluhetkensä. Lopusi laitettiin kosteuttava seerumi ja herkän ihon Sensitive-voide.Kotihoidon tehostus kesäksi

Kotihoitoa tehostettiin kesäksi. Microderm-kuorinta on hyvä käyttää kerran viikossa, jotta aurinkovoiteet puhdistuvat ihosta kunnolla. Kuorinta ei sisällä rakeita, vaan on enemmän jotenkin voidemainen (ruskeaa ainetta sisältävä purnukka), eikä taatusti runtele ihoa, kuten raekuorinnat voivat herkälle iholle tehdä.

Rakastan erilaisia seerumeita, ja Jaana valitsi minulle seerumin, joka sisätää korkean pitoisuuden pienimolekyylistä hyaluronihappoa. Se edistää aineiden nopeaa imeytymistä ja valmistaa ihoa muille tuotteille. Se laitetaan iltaisin hoitovoiteen alle. Ja tämänkin tuoksu, ah ja voi…

Päivävoiteena käytän nyt Sensitive-sarjan Hydro Moisturiser-voidetta, joka nimensä mukaan on superkosteuttava. Se sisältää probiootteja, jotka auttavat lisäämään ihon vastustuskykyä. Erityisen hyvä se on herkälle, atooppiselle tai rosacea-iholle. En hiero sitä ihoon, vaan Jaanan ohjeiden mukaan taputtelen. Iltaisin laitan Omega-voidetta.

Näillä mennään nyt kesä, ja kesän jälkeen menen taas Jaanan taitaviin ja rentouttaviin käsiin puhdistuttamaan iho. Olen todellakin hurjan innostunut Essestä, ja odotan, mitä kesän relailu ja kosteuttavat tuotteet tekevät iholleni, tulos on varmasti hurjan hyvä! Kiitos Villimimmi Kauneus ja ihana Jaana!

Mukavaa viikon alkua!

EDIT: Jaana haluaa tarjota alennuksen blogini lukijoille Esse-hoidosta -15% kesäkuun loppuun! Koodi on Esse15 ja mainitsehan blogini nimi.

Share:

3 Comments

 1. Anonyymi
  05/06/2017 / 2:47 pm

  Hei Marjukka! Sarja vaikuttaa upealta. Miten suojaat kasvosi auringolta, esim. pihatöissä? Onko tuotteissa UVA/UVB-suojaa? T. PäiviTuulia

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  05/06/2017 / 3:06 pm

  Hei PäiviTuulia, kiitti kommentista! Mun mielestä ei ole aurinkosuojaa. En tiedä, onko se yleistä luonnonkosmetiikassa. Ainakin luonnonkosmetiikassa Jane Iredalella on kehuttu aurinkosuoja. Mä olen jo vuosia käyttänyt spf50, en siis hirveesti päivety… Tämänhetkinen on Avenen, pieni valkoinen purkki. Antaa meikin alle kivaa hohtoa.

 3. Anonyymi
  06/06/2017 / 6:39 pm

  Hei Marjukka, kävin itsekin Villimimmin Jaanan Esse hoidossa. Allekirjoitan jokaisen lauseen sekä Esse sarjasta että ihanasta Jaanasta. Tehokas hoito ja tuotteet hyvinkin erilaisia kuin synteettinen kosmetiikka. Mutta toimii ja tuntuu hyvältä iholla.Mukavaa enismmäistä lomaviikkoa Sinulle terkuin Maarit

Vastaa