Kotipäiviä, puuvillainen jättipaita ja yksi pieni DIY-juttu


Tässä B&B:n lomassa olen ollut ihan vain kotona. Osaksi sen takia, ettei ole oikein huvittanut mennä mihinkään. Ja kotonakin on yllin kyllin puuhaa edelleen. Pikku hiljaa olen päässyt sellaiseen moodiin, että voisihan täältä lähteä ulkomaailmassakin käymään, vaikka heti huomenna.

No, mitä voi kotona tehdä sadepäivinä? Ainakin seuravia asioita olen puuhannut eilen ja tänään.

 • Herään omia aikojani, viime aikoina kahdeksan maissa.
 • Keittiön kaappien perusteellinen siivous.
 • Rauhallinen aamiainen nettilehtiä ja blogeja selaillen.
 • Kodinhoitohuoneen siivous ja pesu. 
 • Siivous eskaloitui myös kodin laatikoihin ja kaappeihin yleensä. Lajittelen kaikkea pientä kolikoista käytettyihin pattereihin ja ostoskärryjen poletteihin, joitä löytyy sieltä täältä.
 • Juuttuminen vanhojen valokuvien maailmaan. Kuvasin yhden blogiakin varten, siihen liittyy hauska tarina.
 • Pari mielenkiintoista dokkaria Netflixiltä: Selfridges-tavaratalon uskomaton historia ja Althorp-kartanon, Spencereiden sukutilan ja prinsessa Dianan kotikartanon historia. Todella kiinnostavia molemmat, suosittelen!
 • Veljentytöille menevän lipaston tyhjennys. Vähän haikeutta ilmassa, mutta tiedän heidän tykkäävän siitä ja pitävän siitä hyvää huolta.
 • Kahvit ja voileipä siihen aikaan, kun työpäivinä syön illallista.

Isän tekemän kello seisoo hiljaisena paikallaan. Annoin sille nimeksi ”Hiljainen kaunotar”, sillä se ei ollenkaan tikitä. Perinteisen pohjalaisen kaappikellon muoto on kuulemma saanut inspiraationsa naisen muodoista.


Vanha pohjalainen puusohva on isoisoisän tekemä, jos oikein muistan. Maalasimme sen toissa kesänä valkoiseksi. Kranssin led-valot sytytetään heti elokuun iltojen alettua pimentyä.

Löysin varastosta kylppärin laattoja, ja laitoin muutamaan tassut alle. Tuli kiva alusta todella helpolla DIY-meiningillä! Toinen laatta on päässyt makkariin, kolmas keittiöön öljypullojen alustaksi. Eikö nuo kielot ole ihania. Koko kuisti tuoksuu niille.Päivän asu on Gina Tricot`n ja Mangon: ekopuuvillainen jättipaita on maailman ihanin kotivaate, ja Mangon farkut jämäkät. Mustat Marenasit ovat päässeet kotikengiksi.

Kotoilu on mukavaa, mutta voi, kun saisimme kesäisiä ilmoja! Vähän haikeana olen seuraillut työkaverien matkailua maailmalla, yksi Korfulla, toinen Nykissä, kolmas Espanjassa, neljäs Kiinassa! Ja vanhemmat Italiassa… Kyllä se reissu meillekin tulee, mutta en millään jaksaisi odottaa!

Odotellaan tässä naapuria kantamaan mieheni kanssa lipasto alakertaan, ja pelottaa jo, miten miehet selviävät sen kanssa rappusista. Naapuriparka on joutunut muutaman kerran jeesaamaan kantamisessa, mm. telkkarisohva on vedetty taljoilla parvekkeelle osissa ja ikkunan kautta sisään. Olin itsekin mukana sitä vetämässä, ja oli se vähän jännää…

Mukavaa iltaa teille!

Seuraa blogiani:

Bloglovin`

Blogit.fi

Instagram

Facebook

Share:

2 Comments

 1. Anonyymi
  14/06/2017 / 7:18 am

  Mikäpä on kotoillessa kauniisti sisustetussa ja siistissä kodissa! Sadepäivät voi hyödyntää juurikin tuohon kaappien ja laatikoiden siivoukseen, kyllä se aurinkokin sieltä taas putkahtaa elämää sulostuttamaan. Siivous on ihan mukavaa kun siihen on aikaa ja sen voi tehdä omaan tahtiin. Työpäivän jälkeen se tuntuu joskus pakkopullalta, mutta minäkin yritän viikonloput pyhittää ihan lepäilyyn ja tehdä silloin mitä mieleen juolahtaa – tai olla tekemättä 🙂 Ja kielot, ahhhhh, ikuisia lempikukkiani! Tulee niin ikävä Diorin Diorissimo -parfyymiä, parfyymivahvuutta kun ei enää mistään saa, ja se on se ainoa oikea tuohon puhtaaseen kielontuoksuun. Ihanaa kesän jatkoa toivoo Ansu.

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  14/06/2017 / 1:32 pm

  Näin on, sadepäivinä voi joko siivota tai laiskotella, loppukesästä enemmän sit laiskotella. Mulla on sama juttu, pitää työviikkoina saada yksi latauspäivä ilman mitään suorituksia. Yleensä se on lauantai, ja sunnuntaina sitten ollaan jo työn touhussa sekä kodin, blogin että päivätyön suhteen.Oi, mä muistan hämärästi Diorissimon! Harmi, kun monet hyvät parfyymit loppuvat.

Vastaa