Porin Reposaaressa

Terveisiä Porin reissulta! Tein sinne pikku roadtripin ystäväni luo, ja meillä oli niin mukavat kaksi päivää, etten muistanut päivittää Instaa. Taidan olla sen verran vanhakantainen, että puhelin ei olen ensimmäisenä mielessä, kun ollaan ystävän kanssa yhdessä…

Paitsi syömisen ja juttelun ohessa kävimme Puuvillassa, mikä on viehättävästi rakennettu ostari Finlaysonin vanhoissa puuvillatehtaissa. Ketjuliikkeiden lisäksi siellä on kakkoskerroksessa mahtava lättymesta, jossa sai (jopa laktoosittoman tai gluteenittoman) lätyn päälle valita kaikenlaisia lisukkeita. Minä otin komeasti kinuskilla, omenalla ja suklaalla, kermavaahto kuului vakiona mukaan. Otin pienemmän lätyn, mutten silti jaksanut sitä kokonaan syödä. Hyvää oli…

Keskiviikkona retkeilimme Meri-Porissa, Reposaaressa, joka oli kokonaisuudessaan minulle ihan uusi tuttavuus. Ajelimme hissukseen ferrosulfaatin punaamaa tietä. Ällistelin punertavia kylttejä ja tietä. Viehättävät vanhat talot seisoivat sulassa sovussa maisemassa sataman ja tehtaan kanssa. Loma-asuntoalue vähän ihmetytti, satama ei ole ehkä kaunein näky kesäasunnolta. Viehättävä paikka kuitenkin!

Kävimme katsomassa saaren vanhaa kirkkoa, jossa on presidenttiparimmekin vihitty.


Gastropub The Merry Monkissa pysähdyimme istuksimaan terassilla, mutta varsinainen lounas syötiin Merimestassa. Varmaan kaikki porilaiset lukijani tietävät tämän paikan.


Ruoka oli todella herkullista aina erilaisista silakoista savustettuun loheen ja salaatteihin, unohtamatta lämmintä saaristolaisleipää ja uusia perunoita. Nami. Otimme vain alkupalapöydän, ja se riitti kyllä hyvin. En yleensä pahemmin perusta silakoista, mutta parempia silakoita en ole koskaan syönyt.Vaikka irtiotto oli pieni, se oli tosi piristävä. Ostin paluumatkalla Humppilasta Kirjapörssistä muutaman kirjankin, ja eilen luin terassilla koko päivän. Oli ihanaa, aurinko paistoi. Illalla kävimme vielä siipan kanssa tunnin lenkillä. Kyllä tässä lomatunnelmiin jo alkaa päästä.

Sarjavinkkejä kaipaaville: HBO Nordicilla on Good Wifen spin off, The Good Fight. Kymmenen jaksoa piti ahmia läpi. Kevyttä, onnellista draamaa löytyy Netflixiltä, Chesapeake Shores, kertoo suuresta perheestä, joka palailee yhteen kotiseudulleen ja paikkailee rikkinäistä menneisyyttään. Ei ahdista kuitenkaan!

Leppoista perjantaita!

Share:

11 Comments

 1. Anonyymi
  30/06/2017 / 5:09 pm

  Kivalta näyttää ja kuulosti minireissusi. Mahtavaa löysit The Good Fightin. Se oli koukuttava ja nyt vaan uutta kautta odoteltava. Mukavia kesäpäiviä! – Päivi

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  30/06/2017 / 7:19 pm

  No sitten Chesapeake Shores on just sulle. Mä tykkäsin siitä kovasti. Fiilis on välillä kyllä kateissa, sää vaan vaikuttaa niin paljon, ei mahda mitään!

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  30/06/2017 / 7:20 pm

  Juu, se oli todella hyvä! Mä en tykännyt The Good Wifen parista viime kaudesta, mutta tää alkoi ainakin lupaavasti. Kiitos samoin sulle!

 4. Anonyymi
  01/07/2017 / 7:51 am

  Porilaisena oli kiva lukea, miten täällä vieraileva nämä omat kulmani näkee. Reposaaren ihana miljöö viehättää minuakin aina, kun siellä käyn. On se niin oma maailmansa! Mukavaa kesän jatkoa! Toivotaan aurinkoa ja hillittyä hellettä!

 5. Anonyymi
  01/07/2017 / 4:20 pm

  Oijoi mikä kalapöytä! Hangossa viime kesänä osuin kalabuffettiin(en muista ravintolan nimeä) ja se oli myös aivan huippu. Osaisiko kukaan suositella Helsingissä vastaavaa kalabufeeta?Tiina

 6. Anonyymi
  02/07/2017 / 12:42 pm

  Heippa, mikä on tuo valkoinen paita, jossa olkapäät näkyvät?Juttu on hattuarvonta…Sari

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  02/07/2017 / 5:55 pm

  Hih, niin varmasti! Mulle se on ihan vierasta seutua, mutta porilaisystäväni kanssa saan mukavasti infoa ja tietoa seudusta.Kiitti samoin, tänään oli täällä meillä Etelä-Suomessa ihana ilma!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  02/07/2017 / 5:56 pm

  Hyvintehty kala on ihan parasta!!! Mä en valitettavasti tiedä Helsingin kalaravintolatarjontaa yhtään. Kiinnostasi itseäkin!

 9. Siru
  03/07/2017 / 5:51 pm

  Oi, Pori onkin näyttänyt sinulle parhaimmat kasvonsa; Reposaari on i-h-a-n-a 🙂 Heinäkuussa siellä pitää herkkuja täynnä olevaa pop up -kahvilaansa Tyrniä ja tyrskyjä -bloggaaja Sari ja onhan meillä myös heinäkuussa Pori Jazz sekä Suomi Areena, joten tervetuloa uudelleen tänne länsirannikolle!

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  04/07/2017 / 3:06 pm

  Jazzeille oltais ehdottomasti tultu, olisin halunnut nähdä Chaka Khanin, mutta reissu osui tänä vuonna just samaan aikaan! Reposaaressa oli tosi kiva käydä!

Vastaa