Makarskan Riviera: Igrane, pieni, vielä autenttinen kylä

Sitten kehiin toiseksi viimeistä reissupostausta: vuorossa on suloinen, pieni (hyvin pieni) Igranen kylä Makarskan Rivieralla. Igranen vakituinen väkiluku on noin neljäsataa, joten voi kuvitella miten paljon matkailusesonki tuo lisää ihmisiä.

Kylässä on suuret korkeuserot, joten jos haluat lenkkeillä maastossa, se onnistuu kyllä. Päivällä uli kolmenkymmenen asteen helteessä ei huvittanut kierrellä kylää ollenkaan. Iggranessa on yksi rantabuleardi, jossa on muutama oikein kelvon näköinen ravintola. Hotellimme puoleinen bulevardin osa oli selvästi siistimpi ja laitetumpi kuin loppu bulevardi. Usea talo oli joko rakenteilla tai remontin alla. Uskoisin, että Igrane siistii ulkoasuaan aika tavalla, tuohan turismi tuloja piskuiseen kylään.

Kun alkoi pimetä, ihmiset käysketelivät rantakadulla. Ravintolat täyttyivät, oli vesipallo-ottelua ja vastapyydettyä ruokaa, eli makrilli- ja viiniannos 20 kunaa (pari euroa). Lapset uivat vielä lämpimässä vedessä. Etelän tapaan ihan pienetkin lapset olivat vielä menossa mukana ja nukkuivat rattaisiinsa, kun väsähtivät.

Igranessa oli ainakin yksi ns. näköalapaikka hotellimme laitamilla, jonka vierestä lähti valaisematon tie rantaa pitkin. Voisi kuvitella, että päivällä sen varrelta olisi löytänyt polkuja pikku poukamiin, joissa uida ja paistatella päivää.

Söpöyspisteet sai pieni koira, joka juoksenteli pitkin bulevardia ja teki tuttavuutta ihmisten kanssa. Se ei näyttänyt olevan kulkukoira, vaan eräs ravintola tuntui kuuluvan sille. Kun sulkemisaika lähestyi, se haukkui asiakkaat ulos. Ihana pikku otus!

Igrane, Makarskan riviera, Kroatia

Igrane, Makarskan riviera, Kroatia

Igrane, Makarskan riviera, Kroaatia

Veikkaanpa, että Igrane tulee lähivuosina kokemaan muodonmuutoksen. Nyt se oli vielä aika tavalla koskematon ja autenttinen. Ja siksi omalla tavallaan suloinen.

Mikään shoppailijan paratiisi se ei todellakaan ole, kortteja, saippuaa, oliiviöljyä ja koruja löytää tuliaisiksi. Jos haluaa enemmän shoppailla, voi mennä Makarskaan. Kävimme siellä yhtenä iltana hotellimme shuttlebussilla. Lähdimme kahdeksalta ja palasimme puolelta öin. Makarska ei saanut meiltä kovin paljon pisteitä: viehättävä rantakatu oli täynnä kovaäänisiä baareja, ihan siistejä sinänsä, mutta ei meitä kiinnostavia. Istuimme iltaa eräällä aukiolla söötissä viinibaarissa, siellä aika meni mukavasti.

Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisimme varmaankin ottaneet auton alle ja lähteneet vähän katselemaan Kroatiaa enemmän. Nyt kuumuus ja turistipaljous torppasivat ne unelmat, mutta loma altaalla oli enemmän kuin tervetullut!

Hauskaa päivänjatkoa, minä olen asettautunut taas Jeppikseen!

Share:

2 Comments

  1. Anonyymi
    27/07/2017 / 12:36 pm

    Mikä on Jeppis?T. Tietämätön

  2. Marjukka / Fab Forty Something
    27/07/2017 / 1:31 pm

    Hih, se on Pietarsaari, eli Jakobstad, lempinimeltään Jeppis.

Vastaa