Viisi hyvää kirjatärppiä kesälukemiseksi

Kesä on lukemisen aikaa, ja olenkin kunnostautunut siinä aikaisempia vuosia paremmin. Lomalla luin neljä kirjaa putkeen, ah, mikä ihana flow siinä tuli! Ja sanottakoon nyt sekin, että luen mieluiten ihan viihdettä. Suosin myös ulkomaisia kirjoittajia. Lukukokemus on minulle vähän kuin matka, siinäkin lähden mielelläni ulkomaille käymään.

Kuvissa ei muuten ole kaikki kesäkirjani – mm. Downton Abbey-kirjani ovat hyllyssä.

Lomalla tykkään visiteerata Kirjapörsseissä, ja ennen reissua ostin muutaman kirjan, joista tykkäsin. Kroatian-lomalle ostin pokkareita, ja sain myös kolmen kirjan lähetyksen Harper Collins Nordicilta. Ihana, tältä kesältä eivät kirjat ole loppuneet kesken!

Tässäpä viisi mukavaa lukukokemusta lomalta:

1. Patti Smith: Ihan kakaroita, WSOY

Patti Smith (s. 1947) on kulttihenkilö, joka eli valokuvaaja Robert Mapplethorpen kanssa ja oli aluksi paitsi tyttöystävä, myös Robertin luottohenkilö ja uskottu. Patti on itsekin tehnyt taidetta ja musiikkia. Yritteliäisyyden puutteesta häntä ei voi syyttää: aluksi hän oli todellinen nälkätaiteilija, ja kiehtova 60-luvun ajankuvaus koukuttaa mukaansa. En erityisemmin pidä Pattin musiikista, mutta kirja onkin nimenomaan ajankuva ja kasvutarina kahden nuoren uskomattomasta matkasta oman taiteensa ehdoilla.

2. Kathleen Tessaro: Parfyymikeräilijä, Harper Collins Nordic

Hyllyssäni on Tessaron kirja Eleganssi, jonka olen tainnut lukea pariinkin kertaan. Kahtleen Tessaro on oiva tarinankertoja, jonka tekstissä on siro viehättävyys ja charmi. Luin tätä lentomatkalla kotiin, ja matka meni vähän liian äkkiä!

Grace saa mittavan perinnön Eva d`Orsaylta – naiselta, josta hän ei ole koskaan kuullutkaan. Grae alkaa selvittää, kuka tämä salaperäinen nainen on. Hän jättää miehensä, lähtee Pariisiin ja alkaa kiehtova matka kohti parfyymien maailmaa ja omaa itsenäistymistä. Rinnalla kulkee Evan surumielinen tarina. Jos tykkäät Kate Mortonista, tykkäät taatusti tästäkin!

3. Liane Moriarty: Nainen, joka unohti, WSOY

Monet teistä lukijoista ovat suositelleet Liane Moriartyn (miten runollinen nimi!) kirjoja. Keväällä katsoin HBO Nordicin Big Little Lies-sarjan, joka on tehty Moriartyn kirjasta. Pidin sarjasta kovasti, ja pidin kyllä yllä olevasta kirjastakin!

Alice kaatuu jumpassa ja loukkaa päänsä. Seuraa muistinmenetys, kymmenen viimeistä vuotta on hävinnyt Alicen on tutustuttava uudelleen perheeseensä, ystäviinsä ja aviomieheensäkin, jonka kanssa on ero vireillä. Ja kuka on Gina, josta vaietaan hyssytellen?

Moriarty on loistava kirjoittaja, älykäs kekseliäs, koukuttava! Aion ehdottomasti lukea hänen kirjojaan lisää, sillä tämäkin oli pakko lukea yhteen pötköön.

4. Mhairi McFarlane: Tyttö muiden joukossa, Harper Collins Nordic

Pidän tosi paljon chick lit-kirjoista. Se leimataan minusta turhankin usein hömpäksi, sillä hyvä chick lit on älykästä, nokkelaa, koukuttavaa, ei todellakaan harlekiinia tai kauniita ja rohkeita. Hyviä kyseisen kirjallisuuden edustajia ovat mm. Sophie Kinsella, Victoria Holt ja Marian Keyes. (Paras suomalainen chick lit-romssu on Kuutamolla!) Hyvän chick lit-kirjan luettuani olo on iloinen, energinen ja kevyt, sanalla sanoen rentoutunut. Vähän kartanojuttua ei ole pahitteeksi, – Victoria Holt!

Edie, 35, jää kiinni sulhasen suutelusta häissä. Syy lankeaa hänen niskoilleen, ja netissä häpäistynä ja työkavereidensa hyljeksimänä hän pakenee kotiinsa Nottinghamiin, onneksi uuden työtehtävän kanssa. Edie aikoo haamukirjoittaa uuden hottisnäyttelijän, Elliot Owenin elämänkerran, eikä Owen tee sitä hänelle helpoksi. Lapsuusmuistojen tulviessa mieleen Edien on kysyttävä itseltään kuka tämä tyttö oikeastaan on?

Kymmenen pistettä Mhairi McFarlanelle! Nokkela, hauska, mukaansatempaava kirja! Ja kas – kotona odotti Sinuun minä jäin, jonka ahmaisin saman tien.

5. Emma Seppälä: Elä onnellisemmin, käytännön opas onnellisuuteen, menestykseen ja hyvinvointiin, Harper Collins Nordic

En koskaan, koskaan lue self help-oppaita, mutta jotenkin halusin saada lomalle mukaan muutakin kuin romaaneja. Emma Seppälä ei nimestään huolimatta ole suomalainen. Hän on muuten aikamoinen nainen, googlatkaapa! Kirjan nimihän on aika mahtava, mutta itse asiassa se oli ihan ajatuksia herättävä. Parasta kirjassa oli se, että sen ohjeet eivä ole mutua tai huuhaata, vaan pohjautuvat viimeaikaisiin tutkimuksiin. Minua havahdutti se, että itseasiassa hirveästi innostuminen on elimistölle stressi – avain voimien säästämiseen on pysyä rauhallisena. Ja ajattelen siis työtäni tätä kirjoittaessa. Ja monta muutakin kiinnostavaa asiaa kirjasta löysin.

Parastahan on, että kesä ei ole vielä ohi, ja vaikka arki alkaakin kaikkine kiireineen, on vielä kirjoja luettavaksi! Oletko sinä lukenut jotain erityisen koukuttavaa ja rentouttavaa kesällä?

Jos tässä saisi vähän asukuviakin kehiin tällä viikolla. Kampaaja on keskiviikkona, ja sitä olen odottanut jo viimeiset kolme viikkoa… Hyvää maanantaita kaikille!

Share:

7 Comments

 1. Tuija
  31/07/2017 / 9:50 am

  Liane Moriartyn kirjat on todella koukuttavia, samoin Jojo Moyesin kirjat. Parfyyminkeräilijä pääsee omalle lukulistalleni. Oletko muuten lukenut Downton Abbeyn kirjoittajan Belgravian. Ai että, tykkäsin 🙂

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  31/07/2017 / 11:29 am

  Lue ihmeessä Parfyyminkeräilijä, ja myös Eleganssi, aivan ihania molemmat!Juu olen, löytyy omasta hyllystä! Mutta tiiätkö, minusta se ei ollut nkerronnaltaan sujuvaa kuin esim. Moriarty tai Tessaro. Hyvä lukukokemus oli kuitenkin!

 3. Susanna Kajala
  01/08/2017 / 4:43 am

  Emma Seppälän kirja makoilee yöpöydälläni. Luen aina silloin tällöin muutaman sivun eteenpäin. Teksti on jotenkin liian ajatuksia herättävää, että pystyisin kahmimaan sitä kerralla. Haluan mutustella asioita, joita olen lukenut. Siksi kyseisen opuksen lukeminen varmaan kestää minulla ikuisuuden. Tömäkin on selkeästi kiinni vain tuosta kirjan sisällöstä sillä Unelmahommissa kirjan luin alle viikossa kun oli niin super innostava enkä malttanut lopettaa kesken. Sophie Kinsella ja Marian Keyes on minun ihan suosikki kirjailijoitani. Tykkään heidän hömppäkirjoistaan joissa juoni on mukaansa tempaava mutta ei liiemmin tarvitse miettiä mitään lukiessa. Nora Roberts kuuluu myös samaan kastiin mutta hänellä kirjat toistaa ehkä liikaa samaa juonta, joten kovin montaa hänen kirjaansa ei voi putkeen lukea. Mukavia lukuhetkiä sinulle.:)

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  01/08/2017 / 7:00 am

  Totta, paljon ajatuksia ja peilausta omaan elämään syntyi lukiessa. Luulen, että tulen palaamaan kirjaan vielä monta kertaa.Kinsellan kirjat ovat niin hauskoja! Varsinkin kolme ensimmäistä Himoshoppaajaa, sitten sarja ei enää ollut niin tuore. Nora Robertsia en jaksa lukea, kuten sanoit, toistaa vähän itseään liikaa. Onko Kate Morton sulle tuttu? Voisit tykätä!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  07/08/2017 / 6:46 pm

  Kiitos vinkistä, pitää katsoa listasi!

 6. Minnie the Pooh
  16/08/2017 / 11:09 am

  Oma lukemistoni lomilla rajoittuu melkeinpä kokonaan dekkareihn: Nesbo, Kepler, Läckberg, Ohlsson, jopa Reijo Mäki pieninä annoksina. Tänä kesänä tein yhden syrjähypyn historiallisen "chick litin" puolelle: Kristiina Vuoren Kaarnatuuli. Kertoo 1500-luvun loppupuolella Turun seudulla oikeasti eläneen porvari Valpuri Innamaan fiktiivisen tarinan. Yllättäen ahmin sen melkein kertaistumalta, vaikka aikamoisen paksu teos olikin 😀

Vastaa