Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

4.8.2017

Elä hetkessä - se on kaikki mitä sinulla onPahoitteluni vähän dramaattisesta otsikosta! Itse asiassa se juontaa juuriaan hivenen Emma Seppälän kirjaan, josta kirjoitin täällä (ja hänestä on haastattelu uudessa Gloriassa), eilisiin keskusteluihin ystäväni kanssa, erääseen ihmiseen, joka on tällä hetkellä sairaalassa, ja jota ajattelen joka päivä. Ja muutamaan muuhunkin, jonka kesä ei ole mennyt parhaalla mahdollisella tavalla.

Tämän kesän puhutuin aihe on ollut vaihteleva sää, pitkien helleviikkojen puuttuminen on harmittanut, ja ensi kesän suunnitelmat elävät jo mielessä. Toissailtaisissa Balmuir Brand Storen avajaisissakin oli helppo jutella puolituntemattomien kanssa säästä. Siitä kun on kaikilla jotain sanottavaa.

On ollut ihana, omanlainen kesä. Ei sellainen Pinterest-kesä, mutta hyvä kesä kuitenkin.

Kun mietin kulunutta lomaa, tunteet olivat vähän ristiriitaiset. Aluksi. Ei tullut sitä hellekesää, jota odotin. Ei tullut pitkiä, lämpimiä päiviä kotiterassilla, ei kuumia kesäillan pyöräilyretkiä, ei uintimatkoja iltakymmeneltä, kun ranta on jo hiljainen. Ei tullut pitkiä keskusteluja ystävien kanssa ruuan äärellä terassilla iltamyöhällä, eivätkä kesäkukkaistutukset kasvaa rehottaneet, vaan pilaantuivat kylmässä ja rankkasateessa.

Aikaa tuhlaantui odottamiseen.

Mutta mitä sitten, vaikka en saanut, mitä odotin. Tuli muita ihania asioita.

Tuli rakas ystävä Atlantin takaa, hänen kanssaan täydellinen kaupunkipäivä. Tuli reissu Poriin ystävän luo, hyviä keskusteluja, automatka lempimusiikin kanssa. Tuli ihania siivouspäiviä radion tahtiin. Tuli rauhallinen juhannus ja sarjamaraton-illat. Tuli yksi helteinen lomaviikko ulkomailla ja kaksi uutta ystävää, laatuaikaa perheen ja sukulaisten kanssa ja monta mukavaa iltaa yhdessä, hyvää ruokaa ja muurinpohjalettuja. Ja parasta: tuli monta ihanaa treenihetkeä, hyvä kunto ja jaksava olo. Ja pitkät aamu-unet niin monta kertaa.

Aina ei saa mitä tilaa. Mutta sain terveen kesän, kaksi vahvaa jalkaa ja vahvistuvaa kättä, hiljaisuuden ja levon. Sain tavata vanhoja ystäviä ja tutustuin uusiin ihmisiin. Olen elossa, tässä ja nyt.

Sanoin toissa iltana yhdelle ystävälleni, että ei tämä nyt mikään elämän kesä ole ollut. Perun puheeni, sillä onhan se ollut. On ollut ihana, omanlainen kesä. Ei sellainen Pinterest-kesä, mutta hyvä kesä kuitenkin.

Olen muutamana aamuna herännyt aikaisin, puoli seitsemältä, tänään puoli kahdeksalta. Minulle se on selvä merkki siitä, että mieli alkaa kääntyä takaisin työhön. Olen kerännyt voimia. Tuntuu jonkin verran raskaalta lähteä hälyyn ja meluun täältä kotorauhasta, mutta muutaman päivän jälkeen siihen on taas tottunut, ja rutiinit rullaavat tutulla tahdilla, hyvin nopeasti eteenpäin.

*****

Kuvat ovat toissaillata Balmuirin juhlien jälkeen. Liikeessä oli kuuma, ilma oli kostea juuri ennen kuutta alkaneen rankkasateen jälkeen. Me vieraat hikoilimme kyllä, join pari lasia kivennäisvettä hetkessä, mutta tunnelma oli iloinen. Juttelin monen bloggaajan kanssa, joita seuraan, mutta en ole koskaan tavannut kasvotusten. Oli iloinen yllätys, että olin myös heille tuttu.

Ilta oli yksi kesän hauskimmista, ja jo lähtiessä olin juhlatuulella. Päällä oli Zaran ihana, ihana maksimekko, hiukset kiharoilla. Kuvissa on kiiltävät, hikiset, mutta onnelliset kasvot. Näen, että olemukseni on rento ja iloinen. Näihin kuviin haluan palata vielä syksyn sateissa, ja muistaa, että tämä hetki on kaikki, se, mitä sinulla on. Kiitos kesä.maxidress Zara (no adlink)
heels Mango
earrings Edblad
bracelets* Balmuir and SOFiNAH Shop
sunnies RayBan

Millaiset aatokset sinulla on omasta lomastasi?

Iloista päivää, ja muistahan osallistua Balmuir-arvontaan täällä!


*adlink

21 kommenttia:

 1. Voi, laitoit juuri ajatukseni tästä kesästä julki. Kumma, miten hirveän paljon odotuksia TAAS tällekin kesälle oli! Luin kalenteristani, mitä toiveita oli ja ne olivat: lämpöä, auringon ottamista, hyvää ruokaa ja juomaa ja lepoa. Nyt, kun summaan mennyttä lomaa, olen saanut nuo kaikki. Yksi viikko Espanjassa toi sitä aurinkoa, mutta olen nauttinut auringosta myös Suomessa. Lepoa on tullut, hyvää ruokaa ja juomaa vähän liiaksikin, joten on ihana palata arkeen. Mikä parasta, hieman ristiriitaiset ja ikävät fiilikset töistä ennen lomaa ovat hälvenneet kesän tuulissa. Ihanaa viikonloppua! TerhiR

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samat toiveet, sitä lataa kesään niitä aina ihan hirmuisesti! Ja kaikki ne sai. Ah, Espanja, siellä ei ole varmasti tarvinnut palella! Arkeen on kiva palata säännöllisyyden takia, mutta vähän se metelin alku hirvittää... ; ) Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 2. Minä sitten niin tykkään tästä blogista.

  VastaaPoista
 3. Sama fiilis itsellänikin on: koko kesä on mennyt vähän kuin odottaessa sitä kesää. Milloin se alkaa? Milloin tulee lämmintä ja aurinkoista? Ja nyt yhtäkkiä huomaankin, että on jo elokuu ja pimenevät illat. On vähän haikea olo, vaikka syksy on ihana vuodenaika ja elokuussa ja syyskuussakin vielä on usein tosi lämmintä. Itse olen myös ope, mutta tämä vuosi on ollut siitä erityisen ihana, että olen ollut opintovapaalla tammikuusta alkaen ja nyt elokuussa jatkoin taas. Vasta tammikuussa palaan töihin. Ensimmäinen työviikko on ollut yleensä syksyisin melkoista shokkihoitoa leppoisan kesäloman jälkeen, sillä, kuten tiedät, kaikki melu, kiire, hässäkkä, opetuksen suunnittelu ja uudet oppilaat tulevat vauhdilla ja vaativat veronsa. Nyt tämä syksy tuntuu pehmeältä ja lempeältä. Nautin suunnattomasti. Mutta on ihana palata sitten tammikuussa taas takaisin uusin voimin, uusin ideoin ja uutta oppineena. Ihanaa työn aloitusta ja syksyä sinulle!

  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tiedän, miltä susta tuntuu, syksy on ihan erilainen, kun ei mene kouluun töihin. Mä muistan mun vuorotteluvapaa joskus muinoin oli syyskauden, ja oli ihan outo fiilis, kun ei tarvinnut aloittaa lukuvuotta. Voi nauti, breikki tekee niin hyvää! Mä joskus naureskelen naistenlehtien "näin aloitat työt pehmeästi loman jälkeen"-jutuille, öö, pehmeästi ja rauhallisesti...? What is that ; ) Toisaalta se into ja uuden aloittaminen on tosi hauskaa! Sä olet taatusti latautunut ja motivoitunut sitten kun tammikuu koittaa! Kiitos kovasti!

   Poista
 4. Kaunis mekko sulla ja hurmaavat kuvat muutenkin. Näytät niin huolettomalta. Niinhän se on, elämä on tässä ja nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin näissä kuvissa on sellainen loppukesän viipyileväisyys, iltavalo ja lempeä ilma. Tässä ja nyt - sen kun muistaisi joka päivä!

   Poista
 5. Sielultaan, kun olen selvästi lähempänä päiväntasaajan kelejä kuin pohjoismaista neljää vuodenaikaa, niin tämä kesä ei ollut siinä mielessä todellakaan täydellinen. Puit sanoiksi täydellisesti omatkin ajatukseni, odotukseni ja mitä sainkaan kuitenkin tästä kesästä säistä huolimatta. Ja todellakin - näytät kuvissa onnelliselta ja tässä hetkessä elävältä ja siitä nauttivalta :) Emman kirja on muuten juuri lukusessa täälläkin.

  Malla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäätkö Emman kirjasta? Mä otan sen tuohon yöpöydälle. Taidan minäkin olla nykyään etelämaalainen sielu, talvi tuntuu kauhistuttavalta, miten sen taas jaksaa... Kiitos, oli hauska ilta, ja nuo kuvat kertovat sen illan tunnelmista.

   Poista
  2. Olen vasta kirjan alkumetreillä, mutta tykästynyt. Välillä tulee ikäänkuin "hotkaistua" kiinnostavia kirjoja, mutta tuntuu, että tästä kirjasta ehkä nauttii eniten, kun siitä napostelee kuin pienen herkullisen kakkusiivun kerrallaan ja makustelee sitä sitten oikein ajatuksen kanssa.

   Malla

   Poista
 6. Minua ei ole pahemmin haitannut tämän kesän kelit. Harvemmin näillä leveysasteilla on kovin pitkiä kuumia jaksoja. Toisaalta aiempina kesinä on saanut aurinkoannoksen täyteen etelänlomilla.

  Tänä kesänä olen melkein 6 viikkoa lomalla. Työt alkavat samaan aikaan kuin lasten koulukin eli ensi torstaina. Viileänä kesänä ehtii ja jaksaa treenata, lukea kirjoja sateen ropistessa kattoon, siivota, nähdä kavereita sisätiloissa. Ihokin kiittää.

  Toki olisin voinut nauttia parista hellejaksosta, mutta näillä mennään. Narisen itsekin välillä säästä, mutta olen yrittänyt asennoitua positiivisesti. AI niin, kesän isoin asia unohtui: otimme kaksi kissanpentua, joiden seurasta olemme nauttineet koko perhe. Kaksi kissapoikaamme ovat aivan ihania! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan pitkä loma sulla, ja se rentoilu ja ihan oikeasti lomalla oleminen on parasta. Treenaaminen on kyllä sujunut hyvin, jopa aamulla!

   Voi en kestä - kissanpoikasia! Onko mitään niin suloista!! No ehkä koiranpennut... Ne ovat varmasti tuoneet hymyn teille huulille monta monituista kertaa!

   Poista
 7. Tää oli niin ihana postaus, vaikka itse olenkin kesästä tällaisenaankin hurjasti nauttinut. Aikanaan töitä tosin tullut tehtyä jotta muistaa tarttua hetkeen, ja valitettavasti vasta juuri sairastumisen kautta. Kun pahin oli ohi, päätin nähdä kaiken mahdollisen hyvän, joka päivä. Ei aina helppoa eikä onnistukaan huonoina hetkinä, mut tietoisuuskin auttaa arvostamaan omaa elämää. Tulee toki kateuden hetkiä muiden instaelämää katsoessa ym. 😏

  Pääosa kesälomasta matkoineen on vielä tulossa joten siinäkin ehkä syytä innostukseen! Ihanaa alkua uuteen lukuvuoteesi.

  T.Rva46

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on todellakin ollut hyvä tällaisenakin! Meistä varmasti useampi on jollakin tavoin oppinut tarttumaan hetkeen, olen pahoillani, että jouduit kokemaan sairastumisen. Instaelämälle nyt ei hirveästi kannata laittaa painoa, sielläkin näytetään vain ne huippuhetket.

   Ihanaa, matka edessä, syytäkin olla innostunut!! Sydämellisesti hyvää matkaa! Kiitos, vähän hirvittää, mutta kyllä se siitä taas.

   Poista
 8. Ihanat onnelliset vapautuneet lomakuvat ja mekko on kaunis <3 Mielestäni tämä on ollut tosi hyvä kesä, enkä ole säitä juurikaan miettinyt. :) Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Ihanaa, että sulla on ollut kiva kesä! Siitä sitä saa voimia taas talven varalle! Kiitti samoin!

   Poista
 9. Ihana leninki. Hassua, mutta se muistuttaa kovasti Jackpotin leninkejä, joita minulla oli aikoinaan. Tajusin juuri, että nuo maksimekothan ovat kertausta parinkymmenen vuoden takaa - erona vain että silloin niissä ei ollut hihoja.

  Minulla oli siis lähes samanlaisesta kukkakankaasta vastaava Jackpotin mekko, siitä vain puuttuivat hihat. Myin sen Huutonetissä. Minulla oli myös toinen samanlainen, vaaleansininen, jonka kuosista tykkäsin niin paljon, etten raaskinut luopua siitä, vaikka se meni pois muodista. Se koristaa nykyään rimpsuhelmana erästä remakoitua farkkuhamettani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muistuttaa, voi että rakastin Jackpotia silloin! Mulla oli samainen liivimekko vaaleanpunaisena. Kukkakuosi oikein oli Jackpotin tunnusmerkki. Onpa hauska idea jatkaa lempimekkosi tietä koristekuosina!

   Poista
 10. Voi mikä ihana arvonta! Milan midnight olisi valintani ja kahdella arvalla mukana.

  marjo.rahikainen@luukku.com

  VastaaPoista
 11. Oi, taisin tunnistaa itseni...... Ei ole mennyt riemukkaasti. Ja minäkin olen odottanut sitä kesää, että koska se alkaa. Toivottavasti elokuu antaa vähän takaisin. Oli kiva tavata ja jutella.

  Tosi hieno tuo pitkä mekkosi ja sopii sinulle hyvin. Kengät mätsäävät minusta asuun.

  T. Maija

  VastaaPoista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.