Inhimillisiä kohtaamisia

Näin sateisen ja harmaahkon torstain kunniaksi sopii lueskella eteenpäin Maaret Kallion uutta kirjaa Inhimillisiä kohtaamisia (WSOY) josta sain tekijänkappaleen. Harmi kyllä, en päässyt aamiaistapahtumaan, jossa Maaret kertoi kirjasta. Olisi ollut tosi mielenkiintoista tavata hänet.

Kirja on niin painavia sanoja täynnä, että sitä tuskin voi lukea yhdellä istumalla. Lauseita on makusteltava, ja joka sivulla on sitaateiksi ja elämänohjeiksi sopivia virkkeitä. Tätä kovaa ja aika armotontakin aikaa vasten Maaretin kirja on lohdullinen ja hyväksyvä. Itselle tulee olla lempeä, tyyntyvä ja rauhoittuva. Inhimillisyys on hyväksyvä sana. Olemme inhimillisiä vikoinemme, ajatuksinemme ja tekoinemme, keskeneräisiä. Kun hyväksyy itsensä, on itselleen lempeä, armollinen ja hyväksyvä, voi kohdata muut samoin. Voi olla kohtaamisissa todella läsnä.

Vierastan self help-oppaita tyyliin näin saat ystäviä, vaikutusvaltaa ja rahaa. En jaksa myöskään erityisemmin tutkiskella itseäni ja mieltäni, vaan jotenkin otan asiat sellaisena vastaan kuin ne tulevat. On hyviä päiviä ja on vähemmän hyviä. Joskus olet hyvällä tuulella, joskus et. Olen aika hyvä elämään arkea. Jotenkin tämän ikäisenä, suurimman osan elämää ilman kännykkää eläneenä ja maalla jalat tukevasti mullassa kasvaneena ei hötkyä turhista.

Maaret ei sorru kirjassaan sliipattuun itsetutkiskeluun, muuten olisin lopettanut kirjan siihen paikkaan. Pikemminkin vastaan tulee oivalluksia, noinhan se just on. Keskiössä on ihminen ihmiselle, ei ihminen Facebookissa ihmiselle. Ihminen kaipaa edelleen toista. Niissä inhimillisissä kohtaamisissa.Onko sinulla ollut tänään hyviä kohtaamisia? Minulla on – hyvin pieniä ja hyvin rehellisiä ihmisiä.

Seuraa blogiani:

Bloglovin`

Blogit.fi

Instagram

Facebook

Mukavaa iltaa!

Share:

7 Comments

 1. Anonyymi
  21/09/2017 / 4:20 pm

  Minulla on ollut tällä viikolla aika vaikeaa. Ei ole ollut lempeitä kohtaamisia, vaan työssäni (toimin esimiehenä kolmelle asiantuntijatiimille) tuli vastaan aika ärhäkkä ristiriitatilanne. Olen hyvin sopuisa ja vaakaihmisenä diplomaattinen, nyt minuun kohdistui syytöksiä, joita en tosiaankaan purematta niellyt. Tätä asiaa vatvottiin tuskaan asti kaksi päivää, mutta tänään vihdoin tilanne rauhoittui. Otin kuitenkin asiasta taas turhan paljon itseeni. Siksi päätinkin hemmotella itseäni alkavasta flunssasta huolimatta ihanalla viikonlopulla, johon kuuluu runsas brunssi, uusia ihania tuoksukynttilöitä ja ehkä tilkka rommia flunssaan.. Mukavaa ja lämmintä viikonloppua sinulle! TerhiR

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  21/09/2017 / 5:50 pm

  Voi, kurja kuulla. Esimiesasemassa ei ole aina helppoa. Onneksi tilanne on rauhoittunut, mutta ymmärtän, että se varmasti otti koville. Itsensä hemmottelu on hyvä idea! Toivottavasti selätät flunssan ja vietät kivan viikonlopun! Me ollaan molemmat vaakoja sitten, sopuisia ja ristiriitoja inhoavia, kauneutta ja tasapainoa etsiviä naisia.

 3. NannaM
  21/09/2017 / 6:33 pm

  Kiitos kirjavinkistä! Tuo täytyy kyllä lukea. Minäkään en pidä yhtään mistään elämäntapa oppaista, joissa neuvotaan mitä ja miten pitäisi tehdä. Hyvin samantapainen suhtautuminen minulla on elämään kuin sinullakin; otetaan asiat vastaan sellaisina kuin ne tulevat. Viikkoni on ollut rauhallinen ja lempeä 🙂 ja tästä on hyvä mennä kohti rentouttavaa viikonloppua.Hyvää viikonloppua sinulle!Terveisin, Johanna, myös lokakuinen vaaka 😉

 4. Anonyymi
  22/09/2017 / 5:19 am

  Eilen oli kivoja kohtaamisia, syntymäpäivän kunniaksi kävin konditoriasta täytekakun ja joimme lähimpien työtovereitteni kanssa kunnon kakkukahvit :)Tätskäriä ei tule turhan usein syötyä nykyään. Läheisiä on vähän nekin vähät kaukana, ihan itseään varten ei kakkua viitsi ostaa. Näin sai hyvän syyn herkutteluun! Onneksi ensi viikko on lomaa ja pääsee taas tapaamaan siskoa, miesystävää ja muita läheisiä 🙂 Maaret Kallio on tosiaan empaattisen, maanläheisen ja "täysipäisen" oloinen nainen, jonka ajatuksiin voi täysillä yhtyä. Onneksi meillä lankapuhelinajan lapsilla pysyy järki päässä ja mopo käsissä somen suhteen, Facebook ei voisi vähempää kiinnostaa eikä koko ajan tuijoteta kämmentä piuhat korvissa. Oikein hyvää loppuviikkoa ja viikonloppua! T: Ansu

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  22/09/2017 / 12:02 pm

  Ihanaa, säkin olet lokakuinen vaaka! Tasaisia viikkoja arvostaa, niiden jälkeen ei ole niin poikki perjantaina. Vaan on se ihanaa, että on perjantai, mukavaa viikonloppua sinulle!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  22/09/2017 / 12:04 pm

  Onnea Ansu!! Kunnon täytekakku on joskus paikallaan, mä rakastan täytekakkuja! Sun ensi viikko kuulostaa tosi hyvältä! Samaa mieltä, somen voi ihan helposti unohtaa pitkäksikin aikaa, ei tarvitse olla koko ajan hollilla, miksi tarvitsisikaan? Kiitti samoin sulle ja hyvää lomaa, nauti!

 7. Pauska
  22/09/2017 / 4:47 pm

  Mieletön työflow vaihteeksi menossa uuden arviointijärjestelmän kehittämisen ja kaupungin Moodlen siirron kanssa, upeita kohtaamisia eilen ja tänään, myös opiskelijoiden kanssa. Tuo kirja on tutustumisen arvoinen.Kivaa viikonloppua 🙂

Vastaa