Kiharat puikolla ja laineraudalla lyhyisiin hiuksiin

Tunnustetaan se nyt: olen kateellinen kaikille teille, joilla on luonnonkihara, iso hiuspehko, mielellään punainen. Jos sellaisen omistatte, ette ole ikinä oikeutettuja valittamaan hiusasioista! ; ) Meikäläisen ohuista hiuksista saa muhkean hädin tuskin ja vain kemikaaleilla, kuten tämä postaus kertoo.

Kun on vuosikausia väkertänyt itselleen kiharoita, osaa jo niksit muutamat. Suht hyväkuntoinen tukka on toivottava! Hyvät tuotteet ja välineet ovat ykköset, sekä kunnolliset kihartimet.

Olen oppinut aika näppäräksi suoristusraudan käyttäjäksi. Sitä oppii käyttämään vain harjoittelemalla, ja osaan tehdä sillä joko täpäkät kiharat tai laineet, ihan fiiliksen mukaan. Kuitenkin minussa asuu sisäinen pikku kampaaja, josta on kiva opetella ja kokeilla eri rautoja ja tekniikoita. Olen aina tykännyt värkätä hiuksia, minusta se on hauskaa ja rentouttavaa. Lyhyet hiukset ovat veikeät kiharoilla, ja ainakin itselläni ne tuntuvat omilta. Olen siis sisäisesti kiharatukkainen, vaikka luonto sellaisia ei ole suonutkaan.

Hyvä kiharapohja lähtee tuotteista. Joka kerran hiuksia laittaessani suihkautan lämpösuojaaja lisään vielä latvoihin omaa ainetta. Lämpösuojia olen kokeillut monia, tällä hetkellä on menossa EIMI:n Thermal Image Heat Protetion, joka on hurjan hyvän tuntuinen ja tuoksuinen. Latvasuojia vaihtelen kahta, mutta ihan huippu on Lorealin Absolut Repair Lipidium. Moneskohan tuubi minulla on jo menossa. Pieni muotovaahtopallo tekee lisää pitoa, mutta ei ole välttämätön.

Sain blogin kautta kaksi kiharrinta, joita olen jo kokeillut. Puikkokiharrin,  Remingtonin Silk Curling Wand, oli malliltaan ihan uusi tuttavuus, ja kieltämättä mietin aluksi miten ihmeessä onnistun kihartamaan hiukset sillä. Mukana tuli suojahanska.

Mutta eihän se ollutkaan niin vaikeaa, mitä vielä! Hiuksia kierretään puikon ympärille ja annetaan olla hetki. Mitä pienempi hiustuppo, sen jämäkämpi kihara!

Se mikä tässä on suoristusrautaan verrattuna parempaa on se, että latvoja ei tarvitse kääntää raudan ympärille ollenkaan, eli se säästää latvoja suoristusrautaa paremmin. Myös tyven saa helposti koholleen, kun aloittaa kiertämisen suht tyvestä. Kihara on luonnollisen näköistä, sellaista huoletonta sotkua. Paksummalla päällää saa luonnollisti suurempaa, ohuella pienempää, ja tulos voikin olla kiva mix and match. Lämpöäkin voi säädellä, minulle riitti 190-asteinen.

Olen harjoitellut puikolla nyt kolmesti, ja päädyn tekemään sillä lauantain kiharat synttärijuhliani varten, eli bai-bai suoristusrauta! Kuvissa näette ensimmäisen harjoittelun tuloksen, ei huono sekään, vai mitä, vaikka ei niin kiharainen olekaan. Tänään töissä oli sitten kiharampi look, mikä oli sekin hauskan näköinen.
Lainerauta tuo mieleen vanhan kunnon kasarin, omistin silloin kreppiraudan, muistatteko ne? Lainerauta on idioottivarma ja helppo käyttää, tulos muistuttaa vähän permiskiharaa. Lainerautani on Babylissin, myös lämpöä sai säätää kolmiportaisesti. Valitsin kakkosen. Raudassa on myös keraaminen pinnoite. Eikä tällä polta sormia!

Minusta tulos oli kivemman näköinen kuin kuvissa, ja jos haluaa muhkeutta, tällä onnistuu varmasti.Jotta kiharat säilyisivät koko päivän laitan niihin kunnon pidon. Muutama suihkaus Puff Me- volyymipuuteria, tätä kuivashampoon ja lakan risteytystä juureen ja pieni pöllyytys – johan tulee hiuksille volyymia! Tämä on oikeasti ihan uskomaton tuote! En yleensä pidä kuivashampoista, mutta tämä ei sellainen varsinaisesti olekaan. Sain ensimmäisen blogin kautta kokeiluun, mutta nyt on menossa jo toinen pullo, olen koukussa.

Päälle tujaus parasta hiuslakkaa ikinä, Redkenin Quick Teasea. Lakka on pitävä, muttei raskas tai tahmaava.

Remington Silk Curl Wand

Babyliss Easy Waves

Puff Me Volymizing Powder

EIMI Thermal Image Heat Protection

Redken Quick Tease-lakka

Nyt hiusmalli taitaa olla mietittynä lauantaita varten, seuraavaksi pitää silittää mekko!

Lue myös:

Luonnolliset kiharat ohuihin hiuksiin
Permanentti – kymmenen vinkkiä, jotka olenoppinut vuosikymmenten aikana

Seuraa blogiani:

Bloglovin`

Blogit.fi

Instagram

Facebook

*adlinks

Share:

9 Comments

 1. Tarja
  26/09/2017 / 8:03 pm

  Kiitos vinkeistä! Mulla on paksuhko tukka jossa on jonkin verran kiharaa, mutta ne on jotenkin sähköisiä ja sykkyräisiä. Tykkään enemmän muotoilluista kiharoista joita kampaajani tekee. Olen miettinyt jonkin kihararaudan hankkimista, ja taidan päätyä tuohon Remingtonin rautaan. Tulos näyttää olevan juuri se mitä olen havitellut. Kiva lukea synttärivalmisteluista!! 🙂

 2. Maarit
  27/09/2017 / 1:41 pm

  Hei! Siis kaunis sinä ja kauniit hiukset. Tämän kommentti oli poistettu. Ihmeellistä.

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  27/09/2017 / 4:41 pm

  Remington on laatumerkki, suoristusrautani on myös Remington. Suosittelen! Ja nyt kun opin laittamaan kiharoita, tulos on parempi kuin kuvissa. Pitää varmaan napata kuvia lisää!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  27/09/2017 / 4:42 pm

  Kiitti E.H. kommentista! Kiharat kyllä ovat välillä niin kivat, mä tunnen itseni nätimmäksi niissä. Kiitos, juhlat ovat ihan kohta – apua – on vielä paljon tekemistä, mutta en ota mitään stressiä asiasta!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  27/09/2017 / 4:43 pm

  Kiitos Maarit! Anteeksi, menin vahingossa mobiililla sössimään kommentin #rähmäkäpälä

 6. Anonyymi
  01/10/2017 / 7:49 am

  Mulla on juuri tuo samainen Remingtonin sauvakiharrin, ja olen siihen todella tyytyväinen, helppo ja nopea kuin mikä! Hyvännäköistä jälkeä tuli sinullakin 🙂 Oikein, oikein paljon onnea vaikka näin vähän jälkikäteenkin, toivottavasti päiväsi sujui juuri niin kuin olit toivonut 🙂 T: Ansu

 7. Maarit
  01/10/2017 / 1:48 pm

  Lainerauta tilattu! Kiitos inspiraatiosta ❤

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  02/10/2017 / 3:42 pm

  Kiitos, se sujui tosi hyvin, jäi ihanat muistot!

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  02/10/2017 / 3:42 pm

  Ei, vasta ensi viikolla, mutta juhlat järjestettiin etuajassa syysloman ja la-työpäivän takia.

Vastaa