Nopea ja herkullinen savulohipasta

Kirjoittelen tätä postausta sunnuntai-iltana. Meillä oli aktiivinen päivä, sillä juhlani lähestyvät, ja kaikenlaista pientä säätöä on tekeillä, mm. ruokapöydän freesaus puuvahalla… Se on meikäläisen hommaa. Mies taas laittoi paikoilleen yhden puuttuvan listan, joka jäi laittamatta viime rempastamme kaksi vuotta sitten! Parempi myöhään… se oli se kuuluisa puuttuva lista. Veimme myös matot pihalle, oli loistava ilma tuuletella mattoja.

Ruokailu jäi pitkälle iltapäivään, joten oli jo huutava, huutava nälkä. Tarvittiin siis nopeita hiilareita, tein pikapastat.  Tämä on sellainen ohje, että vot. En tajua miten niin nopea ja simppeli voi olla niin hyvää. Yleensä en tykkää syödä pastaa, saan vehnästä vatsavaivoja, mutta tiedän mieheni tykkäävän pastasta. Joten ihan sen takia teen välillä pastaruokia, for love. Pitäisi varmaan ostaa gluteenitonta pastaa niiksi kerroiksi, kun sitä tekee mieli.

Tarvitset:

– mieluisaa pastaa, meidän lemppari on tagliatelle
– Koskenlaskija-sulatejuustoa (tai muuta, makusi mukaan)
– kermaa n. 3dl
– savulohi (n.600gr)
– rasiallinen kirsikkatomaatteja
– tomaattipyreetä tuubista
– suolaa ja mustapippuria

Laita pasta kiehumaan.

Laita omaan kattilaan kerma ja sulatejuusto, sopivasti tomaattipyreetä (laitoin noin 3 rkl) ja halkaistut kirsikkatomaatit. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut. Lisää savukalanpalat, mutta älä sekoita, kuumenna vain, etteivät kalanpalat mene rikki. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa, sekä mustapippuria maun mukaan.

Kaada pasta lävikön kautta astiaan ja kaada kalakastike päälle. Sekoita hieman. Ja nauti! Juomasuositus kevyt ja raikas luomurose, Santa Ana, shiraz-rypäle.

Mukavaa maanantaita!

astiat Pentik
aterimet Hackman
servetti Balmuir*

Share:

3 Comments

 1. Janna
  08/05/2018 / 7:16 am

  Tää oli juuri mitä mä tarvin tänä iltänä. Hyvä ja helppo resepti, kiitos. 🙂

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  08/05/2018 / 4:00 pm

  Kiva, kun tykkäsit! Tää on mun yksi lemppareista, helppo ja nopea.

 3. Fann
  12/09/2018 / 7:07 pm

  Kiitos!

Vastaa