Viirejä ja pompomeja


Kai se on vihdoin uskottava, että synttärijuhlani toteutuvat. Vaikka muka olin jakavinani töitä edellisille viikoille, onnistuin kuitenkin jättämään suurimman osan viime tippaan. Catering, tarjoilija ja kakku on tilattu, eli ne tärkeimmät. Soittelin Say It With A Cake-Monan kanssa viime viikolla, ja sovimme kakun maut. Muuten annan hänelle vapaat kädet kakun suhteen. Mitä sitä mestaria työssään neuvomaan, vai mitä?

Eilen kävimme Juhlamaailmassa, joka oli ehkä hauskimpia kauppoja ikinä! Miten ei ole koskaan tullut käytyä siellä? Hullaannuin täysin söpöistä pompomeista ja viireistä. Pitäähän viiskyppisellä olla viirejä, vai mitä? Kun omat vanhempani täyttivät viisikymmentä, erilaiset delegaatiot toivat heille viirejä, ja ne ovat aina olleet veljeni kanssa vähän vitsailun kohde. No nyt on viirejä, mutta katossa.

Lähestyvät juhlat saavat myös kummallisia energiaboosteja kodin suhteen aikaan. Ostimme uuden höyrypesurin, isomman ja tehokkaamman, ja ah, miten kivaa on ollut höyryttää laatat sillä. Eilen vahasin myös ison ruokapöydän, ja kyllähän se freesaantui kovasti. Syksyn mittaan aion käsitellä myös tuolit, sillä viidessätoista vuodessa ne ovat kyllä jo vähän kuluneet.

Myös tiikkinen sohvapöytämme sai öljyt pintaan, ja vuorokauden päästä tarjoan sille vielä kierroksen. Nyt kaikki ikkunat ovat auki ja ilmastoint täpöllä, sillä tiikkiöljy haisee ihan turkasen kamalalle…

Yllättävän paljon kaikkea pientä juhlien järkkääminen tuo tullessaan! Eilen illalla väkersin iltakymmenltä silkkipaperipompomeja, ja jos ensimmäisestä tuli enemmän ellipsi kuin pallo, seuraavista tuli jo paremman näköisiä. Hitsi, miten se oli vaikeaa! Paperi repesi ja ruttaantui ja vaikka mitä. Mutta katossa ne nyt roikkuvat, ja pari on jo pudonnutkin, ei kuin isompi teippi naruun.

Meillä on myös juhlaviikonloppuna yövieraita, joten siihenkin varaudutaan. Miten hauskaa on sitten sunnuntaiaamuna pitää rääppiäisiä, mikäli syötävää jää.

Ohjelmaa tulee olemaan myös, ja tietenkin iso osa siitä on musiikkia, koska aikas moni ystävistäni on musiikin ammattilainen. Meinaan itsekin laulahtaa jotain jatsahtavaa. Ehkä. Mutta muuta mukavaa olen juoninut ohjelmaan.


Loppuviikosta juoksen vielä asioita, hankin kukkia, ilmapallokimpun, haen puuttuvat jutut, teen lauantaipäivän ruuan, avaan ääntä, tarkistan meikkiin ja hiuksiin liittyvät asiat, ostan varasukkikset, teen soittolistat. Mies laittaa pihavaloja, ajaa vielä nurmikon ja putsaa kivituhkan. Voi, miten toivon, että juhlailtana olisi kirkas, kuulas ilma!

Kuulostaa siltä, kuin olisin jonkinlaisessa stressissä, mutta mitä vielä! Tämä kaikki järjestely on ihan huippuhauskaa ja rentouttavaa vastapainoa työjutuille. Ja vaikka on hyvä, että fasiliteetit ovat kunnossa, parasta on kuitenkin ystävien saaminen paikalle.

Reipasta viikkoa kaikille!

Ps. Jos blogi on vähän hiljainen ensi viikon, niin se johtuu järjestelyistä…

Seuraa blogiani:

Bloglovin`

Blogit.fi

Instagram

Facebook

Share:

14 Comments

 1. Anonyymi
  24/09/2017 / 2:24 pm

  Tsemppiä järjestelyihin ja muutenkin mukavaa syksyä. Sekä tietenkin onnea tulevien synttäreiden johdosta.Terkuin Satu

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  24/09/2017 / 2:33 pm

  Kiitos ihanasta kommentista! Kiitos onnitteluista! H-hetki on lokakuulla, mutta syysloma sattuu hollille, siksi juhlitaan nyt. Nyt jos koskaan on kiva juhlia!

 3. Eilamari
  24/09/2017 / 3:43 pm

  Oikein onnistuneita ja ihania juhlia!Pidetään peukkuja, että sää olisi samanlainen kuin tänä viikonloppuna on ollut.

 4. Anonyymi
  24/09/2017 / 5:07 pm

  Kuulostaa ja näyttää kovin kivalta!Perässä tullaan, minulla tuo edessä muutaman vuoden kuluttua. Olin kyllä ajatellut, että vietetään synttäreitä (taas) Alpeilla, juhlapäivä kun sattuu aina olemaan hiihtolomalla. Mutta pstauksesi innoittamana jäänkin nyt miettimään, että josko sitä Alppireissusta huolimatta järjestäisi ystäville jonkinlaiset juhlat.. Kauhulla odotan työpaikan muistamista, meillä on viiskymppisiä juhlittu aina hulvattomasti (ihan koulupäivän aikana).-kata-

 5. NannaM
  24/09/2017 / 7:00 pm

  Ihanan jännittävää ja odotuksen täyteistä viikkoa 🙂 Juhlat ovat todella mukavia ja niitä on ihana viettää läheisten ja tärkeiden ihmisten kanssa. Mukavia muistoja niistä jää… Minäkin olen muistellut elokuussa viettämiämme 100-vuotis juhlia (50+50); se oli kyllä niin upea ilta, että vielä kiikkustuolissa tulemme sitä kaiholla muistamaan ;)Nauti viikostasi ja etenkin ensi viikonlopusta!!!Terveisin, Johanna

 6. Tuula / Oman katon alla
  25/09/2017 / 7:19 am

  Vitsi miten ihanan näköisiä ja kuuloisia järjestelyjä! Tsemppiä viikkoon ja iloa tulevaan juhlaan! <3

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  25/09/2017 / 1:33 pm

  Kiitti Eilamari! Taitaa tulla vähän viileämpää, mutta ei ainakaan pitäisi sataa!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  25/09/2017 / 1:35 pm

  Järjestä juhlat!! Ilman muuta! (ja tee etukäteen Alppireissu!) Kaikki ovat olleet ihan innoissaan juhlista, sillä ei niitä niin paljon elämässä kuitenkaan ole. Mulla on vielä teemabileet, mutten paljasta etukäteen… Voin sanoa, että hilpeyttä on herättänyt! Mutta niin ihanaa, kun saa ystävät saman katon alle kerralla!

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  25/09/2017 / 1:36 pm

  Kiitos ihana! Mä luulen, että tää viikko menee nopsaan,on kaikenlaista pientä säätöä vielä. Voi miten mahtavaa, että juhlanne oli onnistunut, sellaisia kelpaa muistella! Kiitt, nautin taatusti!

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  25/09/2017 / 1:36 pm

  Kiitos Tuula! Odotan ihan intopiukeena!!

 11. Anonyymi
  25/09/2017 / 5:46 pm

  Paljon onnea!! Ja oikein superhauskaa juhlaviikonloppua!! Toivotaan että aurinko paistaa!

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  26/09/2017 / 5:53 pm

  Kiitos kaunis! Varsinainen päivä on tosiaan lokakuussa, mutta nyt se juhlinta alkaa!

 13. Tiina H.
  27/09/2017 / 4:09 pm

  Tsemppiä juhlajärjestelyihin ja ennen kaikkea ihanaa juhlapäivää ja -iltaa! Kiva päivä teille tulossa! Odotan jo näkeväni kuvia juhlistasi ja asustasi!

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  27/09/2017 / 4:49 pm

  Ainakin asusta tulee kuvia, en tiedä juhlista, kun siellä kaikki ovat yksityishenkilöitä. Ja järjestelyistä laitan kyllä kuvia!

Vastaa