Mustavalkoinen raitaneule ja kolme konstia loppusyksyn jaksamiseen

Bu-huu, lomat on nyt vietetty, ja olen istunut töiden kimpussa parisen tuntia. Rytmi on kääntynyt ihan ylösalaisin, viime yönä kävin keittiön kaapeilla hapankorpulla kahdelta. Huomenna on vastassa siis varsinainen cold turkey… No ei siinä mitään, otetaan vastaan vaan.

Muutenkin aina syysloma tuntuu sellaiselta vedenjakajalta syksyn ja alkavan talven välillä. Mietin ihan tosissani miten tulevan talven läpi selviää. Viime postauksessa tuli jo selväksi se, etten ole yhtään talvi-ihminen. Pimeä tuntuu ihan musertavalle. En nyt sano masentuvani, mutta jotenkin muuttuvani ja käpertyväni kokoon enemmän.

Mutta. On konsteja – joitain hyväksi havaittuja sellaisia aion nytkin kokeilla jaksamiseen. Toisaalta olen muuten sitä mieltä, että talvelle pitäisi antaa jossain määrin periksi. Rauhoittua vaan, juoda kuppi teetä ja hengittää. Mutta koska arkipäivät nyt ovat välillä mitä ovat, niin muutama hyväksi havaittu juttu auttaa, eli minulla nämä asiat:

1. Mene aikaisemmin nukkumaan.

Kännykkä ja iPad pois puoli tuntia ennen nukkumaan menoa rauhoittaa kummasti. Itse olen ainakin sellainen viime hetkiin asti Instaa ja Facebookia selaava. Arki-iltoina on hyvä aloittaa unet kymmenen aikoihin, niin saa sen tarvittavan yhdeksän tuntia. Minulle nukkumaan meno on hyvin mieluisaa, ja aloitan rutiinit aina iltapalasta lähtien samalla tavalla. Tulee unikin paremmin.

2. Suunnittele aikasi.

Tämä on itselleni haasteellista. Ihan älyttömän vaikeaa. Oma työaikani jakautuu sekä päivälle (opetus) että illalle (tuntien suunnittelu ja blogi). Olen välillä aikamoinen lorvailija, ja aikaa turhaantuu ihan vaan öllöttämiseen. Sitten on kauhea stressi tekemättömistä töistä. Itse saan parhaiten itseäni niskasta kiinni, kun heti kotiin tultua katson seuraavan päivän tunnit valmiiksi, ja ruuan jälkeen isken blogin kimppuun. Iltaseitsemältä on yleensä liikunnan aika noin kaksi kertaa arki-iltoina, ja sen jälkeen on vapaata, kahdeksasta kymmeneen. Yöunista en tingi ikinä. Perjantaina pääsen aikaisin töistä, mutta en tee enää töitä, sen sijaan sunnuntaisin teen aina usean tunnin.

3. Liiku aina kun voit.

Tämä koskee kaikkea liikkumista. Töissä tulee tietenkin hyötyliikuntaa, mutta kaupungilla kävely, iltakävelyt, treenit, kaikki mahdollinen on hyväksi. Kunnon hiki 3-4 kertaa viikossa. Minusta liikunta on vastaus ihan kaikkeen. Tympäisee, ketuttaa, ärsyttää – vedä kunnon jumppa! Taatusti toimii!

Mitkä ovat sinun vinkkisi pimeän kauden yli jaksamiseen?


Yksi arki-iltojen mukavimmista velvollisuuksista on suunnitella seuraavan päivän asu. Jos alan sitä aamulla leipomaan, myöhästyn aikataulusta. Vaatteet odottavat siis aamulla valmiina, samoin kuin eväät.

Tämän hetken suosikkeja ovat villavaatteet – yllätys yllätys! Blogin kautta saadulla neuleella tekee monta kivaa komboa, kuten kuvissa vaikka nahkahousuihin ja -hameeseen.
merinoknit Blusbar, Basics bt Bornö

leather loose pants Mos Mosh (similar)

leather skirt Marc Aurel (similar)

long vest Selected Femme

leather leggings J.Lindberg (similar)

otk-boots Stuart Weizmann (similar)

ankle boots Gardenia & Acne

jewelry Edblad & Syster P

Arvonta-aikakin meni umpeen, ja Random.org pyöräytti Elixir & co:n tuoksun voittajaksi Sari Anttilan! Onnea, laitan sinulle heti sähköpostia. Kiitos kaikille osallistuneille, ja kuulkaa eipä ne arvonnat ole tässä. Ensi viikolla on tulossa aivan ihana koruarvonta, ja Instassa arvotaan Weledan hiustuotteita kahdelle onnekkaalle. Käyhän tykkäämässä ja tägää ystäväsikin mukaan!

Loppuun vielä alevinkki: Boozt alettaa tänään koodilla ALE20 kaikista uutuuksista ja aletuotteista -20%. Nyt on hyvä vaikkapa napata itselleen se nahkahame tai -leggarit…

Mukavaa viikkoa!

Seuraa blogiani:

Bloglovin`

Blogit.fi

Instagram

Facebook

*adlinks

Share:

2 Comments

  1. Anonyymi
    23/10/2017 / 5:06 am

    Ihania asuja kaikki, varsinkin tuo ensimmäinen, niin sinun näköisesi ja tuo siroutesi esiin! Pimeys rassaa ihan todella, minullakin vuosi vuodelta enemmän. Kävelylenkki, jumppa ja venyttely hyvän musiikin tahdissa, hyvä kirja hyvän kahvin (tai viinilasillisen tai kuuman glögin)kera, kynttilälyhtyjä ulos ja tuikkuja ja valosarjoja sisälle sinne tänne valopisteiksi, siinäpä niitä lohtuja. Itsensä hemmottelu, esim. kunnon kasvohoito, piristää kummasti. Lähipiirissä on myös näin loppusyksystä nimi- ja syntymäpäiviä, minusta on mukava suunnitella, mitä itse kunkin lahjapakettiin kerään. Ja kohtahan niitä paketteja saa alkaa suunnitella ihan urakalla… Toisten ilahduttaminen ilahduttaa myös itseä 🙂 Jaksamista pimeään toivottaa Ansu

  2. Marjukka / Fab Forty Something
    23/10/2017 / 2:07 pm

    Kuulostaa hyvältä, ihan noita samoja suunnittelen itsekin. Kun vain pysyisi terveenä, silloin jaksaa paremmin. Apua, joululahjat, kohta niitä saa alkaa tosissan miettiä!!

Vastaa