Muutama tapa sijata päiväpeitto


Syksy herättää minussa aina ihan mielettömän sisustusvimman (ja kevät siivousvimman). En kovin paljon stailaa kotiamme syyskuntoon, mutta jotain pientä haluan yleensä tehdä. Tekstiilit ovat helppo tapa freesata kotia. Makuuhuoneemme oli sen tarpeessa, sillä olimme katselleet vanhaa, sinänsä kaunista valkoista päiväpeittoamme ehkä seitsemän-kahdeksan vuotta. Se oli kestänyt monet pesut, mutta alkoi olla jo vähän nuhraantuneen näköinen.

Myös muut vuodetekstiilit kaipasivat uudistusta. Kevyiden kesäpeittojen ja sydäntalven untuvien välissä oli välipeittojen aika. Vanhat tyynymmekin olivat jo sen näköiset, että niiden oli aika mennä. Vaikka kestävän kehityksen sisustaja olenkin, niin tässä kohtaa kestävyys oli jo äärirajoilla. Peitto- ja tyynyvalinnoistamme myöhemmin, mutta nyt katse suunnataan yhteen lempisisustusasiaani, eli päiväpeittoon.

Huoleton petaus vai päiväpeitto?

Ihmisiä tuntuu olevan kahdenlaisia: ensimmäinen tyyppi pitää huolettomista petauksista, toinen tyyppi fanittaa päiväpeittoja. Minä olen ehdottomasti tyyppiä kaksi. Minusta päiväpeitto pukee sängyn vähän samalla tavalla kuin takki asun. Lisäksi se suojaa lialta ja pölyltä, mutta on ennen kaikkea huolitellun näköinen.

Familonin Ultra tikattu päiväpeitto oli mieluisa yllätys. Se on toiselta puolelta valkoinen, toiselta lämmin vaaleanharmaa. Lisäksi se on muhkea, niin ihanan muhkea, mitoiltaankin huikea, meillä on koko 260x260cm. Tummat seinämme antavat harmaalle mukavanvärisen heijasteen. Lisäksi päiväpeittoa voi pukea sängyn päälle miten haluaa. Kuvasin muutaman tavan, miten olen peittoa taitellut.

Valkoinen puoli ylöspäin, valkoiset taitokset


Valkoinen puoli ylöspäin, pussilakanataitos päälleHarmaa puoli ylöspäin, leveä taitos ja tyynyt kenolleen

Harmaa puoli ylöspäin, kaksoistaitosMakuuhuoneemme seinät kokivat muodonmuutoksen kaksi ja puoli vuotta sitten, kun maalasimme (okei, mieheni maalasi, minä avustin) koko kodin seinät sisältä. Halusimme tummat seinät, ja nythän ne ovat muodikkaatkin! Sänky ja yöpöydät on ostettu ensimmäiseen kotiimme, vuokrakaksioon, ja ovat liki kaksikymmenvuotiaat, ruotsalaiset Lundbergs Möblerin ja nimeltään Wilma. Penkki on isäni tekemä. Lamput ovat Pentikiltä. Matto on tilattu Mattotalo Helmasta. Vuodetekstiilit on saatu Familonilta, lakanat ovat Familon Princess Paisley.

Nyt on hyvä aika uudistaa makuuhuonetta syyskuntoon. Familonilla on lokakuun ajan Roosa nauha-kampanja Princess-tekstiileistä, ja päiväpeitto ja koristetyynyt ovat myös alessa verkkokauppaan kirjautuneille.

Oletko sinä rennomman petauksen ystävä, vai suositko päiväpeittoa?

Lue myös: Valkoiset puuvillaperkaalilakanat ja tummat seinät

Rentoa lauantai-iltaa!

Seuraa blogiani:

Bloglovin`

Blogit.fi

Instagram

Facebook

*bloggaaja ei hyödy linkeistä rahallisesti

Share:

2 Comments

  1. Sarin vaatekomeron kätköt
    14/10/2017 / 3:52 pm

    Myöhästyneet synttärionnittelut ensin upealle 5-kymppiselle<3 Ihanat juhlafiilikset ovat välittyneet ruudun tällekin puolelle. Saa nähdä miten sitä juhlistaa omia vielä puolentoista vuoden päästä olevia omia 5-kymppisiään… Makuuhuone on ihanan rauhallisen oloinen ja harmonisen sävyinen, tykkään. Varmasti rauhalliset unet takaava. Taidan itse olla jotain päiväpeittoihmisen ja huolettoman petauksen välistä. Useinmiten päiväpeiton asemaa toimittaa ylimääräinen peitto poikittain sängyn jalkopäässä, jossa on pellavapussilakana ja väri vaihtuu mielen mukaan. Sama peitto toimittaa sitten myös päikkäripeiton virkaa… Rauhallista viikonloppua<3

  2. Marjukka / Fab Forty Something
    15/10/2017 / 10:32 am

    Kiitos kovasti! Oli kyllä kivat juhlat, ja torstai oli aivan mahtava päivä! Suosittelen juhlimaan, jäi hyvät muistot ja kaikkia ystäviä näki samalla kertaa.Pellavapussilakana on kaunis ja käy aivan hyvin päiväpeitosta! Mukavaa sunnuntaita sinne!

Vastaa