Onnea, rakas ystävä!

Eilen rakas, rakas ystäväni Eeva täytti viisikymmentä – onnea, onnea tuhannesti tätäkin kautta! Meillä on tosiaan ikäeroa vain kahdeksan päivää, ja olemme molemmat tasapainoa tavoittelevia ja kauneutta rakastavia vaakoja.

Monesta ihmisestä en voi sanoa, että hän tietää minusta kaiken. Olemme olleet ystäviä 37 vuotta. Olemme tunteneet kauemmin, mutta koska asuimme eri kylillä, vasta yläaste toi meidät samaan luokkaan. Löysimme toisemme melko pian, sillä meidän molempien siihen astiset bestikset löysivät uudet ystävät, ja meistä tuli bestikset. Aika pian kaksikkomme vakiintui nelikoksi, joka vietti yläasteajan tiiviisti yhdessä. Olimme kovia nauramaan ja hassuttelemaan, tyttöenergiaa parhaimmillaan! Emme lokeroituneet, kun olimme neljästään, vaan teimme juttuja myös eri komboissa kaksistaan.

Lukioon minä lähdin Kaustiselle, yksi nelikkomme jäsen Etelä-Suomeen, mutta tietenkin olimme edelleen yhdessä tiiviisti aina kun mahdollsita. Ja niin somasti sattui, että Eevan kanssa opiskelimme yhdessä Jyväskylässä ja Unkarissakin olimme sen yhden ikimuistoisen vuoden. En olisi selvinnyt siitä vuodesta ilman häntä.

Elämä on vienyt meidät eri puolille maapalloa, mutta mikään ei silti sydämessä ole muuttunut. Hän on ihminen, jolle minun ei tarvitse koskaan selitellä mitään, joka tuntee minut perinpohjin, ja jonka huumori on yhtä kreisiä kuin omanikin. Ihailen hänen päättäväisyyttään ja sisukkuuttaan, samanaikaista herkkyyttä ja voimaa. Meidän molempien huumori käy hyvin yksiin, enkä voi koskaan olla kauan aikaa synkällä tuulella, kun juttelemme tai olemme yhdessä. Hänen tyylinsä on klassinen ja varma, ja hän kantaa 175-senttistä varttaan ryhdikkäästi ja aikuisen naisen tyylikkyydellä. Voin olla hänen kanssaan oma itseni epävarmoinakin hetkinä, hän tietää heikot kohtani, asiat, joita jännitän tai joista olen epävarma, toisaalta myös asiat, joista pidän ja inspiroidun. Ihailen hänen päättäväisyyttään opiskella ja nähdä maailmaa. Hän on käytännöllinen ja varma, hauska ja suloinen, uljas, upea, pohjalainen nainen komeimmillaan. Olen ylpeä, että saan olla ystäväsi!

Onnea, rakas ystäväni, olet aina sydämessäni!

”To the next fifty!”

Seuraa blogiani:

Bloglovin`

Blogit.fi

Instagram

Facebook*kuva toissa kesältä

Share:

12 Comments

 1. Lilli Nykänen
  05/10/2017 / 8:58 am

  Hei, tunnistan Eevan! Muistan hänet vuosien vuosien takaa – kuului veljeni kaveripiiriin Jyväskylässä! Onnittelut Eevalle!

 2. Anonyymi
  05/10/2017 / 9:31 am

  Suuret onnentoivotukset teille molemmille! Ystävyys on kaikista suurimman riemun paikka, vuodet vaihtuu (lisääntyy;)) automaattisesti mutta jos ja kun löytää sydänystävän, se on suurta onnea kaikkinensa. Itseäkin on siunattu muutamallakin sielunkumppanilla, ja yhden heistä kanssa olemme kulkeneet ystävyyden tietä jo 40 vuotta, eskarista asti. <3

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  05/10/2017 / 2:18 pm

  Kerrotaan!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  05/10/2017 / 2:18 pm

  Voi, eskarista asti! Sellainen ystävyyssuhde on kultaa kalliimpi!

 5. Sara
  05/10/2017 / 3:07 pm

  Lämpimät onnittelut teille molemmille!

 6. Anonyymi
  05/10/2017 / 4:40 pm

  Voi miten kaunis kirjoitus! Kiitos siitä ystäväni! Eeva

 7. Anonyymi
  05/10/2017 / 5:26 pm

  Oi, kiva tarina teistä. Kerro terveisiä ja onnittelut. Ystävät (/ystävä) lapsuudesta ovat arvokkaita. Mutta, on kiva löytää ja saada ystäviä myös aikuisena, vai mitä;) Ja jos vielä aikuisena löytää hyvän tyypin, myös hän/he on arvokas. T. Maija

 8. Matkatar
  06/10/2017 / 7:04 am

  Onnea teille molemmille, on ihanaa kun on noin kauan kestänyt ystävyyssuhde! Täällä kanssa yksi viime viikolla 50 täyttänyt 😀

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  06/10/2017 / 7:54 am

  Kiitos kovasti!

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  06/10/2017 / 7:54 am

  Eipä kestä, tosia sanoja!

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  06/10/2017 / 7:56 am

  Voi kyllä, minusta on ihmeellistäjaihanaa löytää aikuisena sielunsiskoja! Se ei ole helppoa, mutta niinpä heistä haluaa pitää kiinni.

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  06/10/2017 / 7:57 am

  Voi onneksi olkoon sulle ihan hurjasti!! Ollaan ihan samanikäisiä sitten. Toivottavasti päiväsi oli mukava!

Vastaa