Pihistä – panosta: syyssuosikkeja

Olen aina kiinnostuneena tutkaillut lehtien pihistä tai panosta-kollaaseja. Niistä saa aina hyviä vinkkejä tai vähintäänkin inspistä oman garderoobin siivoiluun tai ylläpitoon. Omien hankintojen suhteen noudatan tällaista filosofiaa:

 •  Pitäydy hyviksi havaituissa väreissä. Perusvärejäni ovat musta, harmaa, valkoinen, ruskeat ja tummansininen.
 • Valitse aksenttivärit. Rakastan tiilenpunaista, oranssia ja luumunlilaa. Näin on ollut jo vuosikaudet. Myös nude on kaunis aksettiväri.
 • Mieti, mihin panostat, missä pihistät. Panostan kenkiin, takkeihin ja laukkuihin. Laadukas takki on pitkään hyvänännäköinen. Kenkien tulee kestää Suomen sään vaihtelevia oloja. Pihistän puuvillavaatteissa, kuten kauluspaidoissa ja farkuissa. Monelta ketjumerkiltä saa hyviä käyttövaatteita, joita kuluu paljon.
 • Käytä hyväksesi alennuskoodit ja tarjoukset. Alennuksia kyttäämällä säästää pitkän pennin vaikkapa takeissa tai kengissä.

Panosta-merkkejäni ovat Day, Second Female ja kengissä vaikkapa Gardenia tai Pura Lopez. Tosin Dayllakin on paljon polyesteria tai viskoosia, joista en ole valmis maksamaan täyttä hintaa. Pihistä-osaston lempparini on Mango, jonka yllätys, yllätys – villakangastakit esimerkiksi ovat todella loistavia käytössä. Myös paitiksia ja farkkuja tykkään hankkia Mangosta.

Yksi himoamani panosta-juttu on mustat nahkahousut, jotka taitavat olla kyllä meikäläiselle ikuisuuskysymys. En vain ole löytänyt sopivaa mallia. Niinpä pihistän tällä hetkellä siinäkin, ja kyllä tekonahassakin saa hyvännäköisiä housuja. Ja ainahan voi ostaa vahapintaisia, ne korvaavat parhaassa tapauksessa nahkikset oikein hyvin.

Panosta: 

1. Day 2. Max & co 3. Filippa K 4. Day

5. By Malene Birger 6. Gardenia (-25%)

Pihistä: 

7. Selected Femme (-25%) 8. Noa Noa (-25%)9. Ganni (-50%)

10. The Lab 11. Selected Femme 12. Ecco

Missä sinä pihistät ja mihin panostat?

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa uutta viikkoa!

Seuraa blogiani:

Bloglovin`

Blogit.fi

Instagram

Facebook

*adlinks

Share:

5 Comments

 1. Mapsi
  08/10/2017 / 1:17 pm

  Heippa! Mun tyttö on hyvä esimerkki "pihistä-panosta"-tavasta. Katseltiin tuossa just, että hän osti n.4v sitten varrelliset dr Martensit, jotka vaan vuosi vuodelta paranee. Huomattiin myös, että hinta on tänä aikana noussut n150€->200€! Itse olen panostanut klassikoihin, mustaan biker-nahkatakkiin, laukkuihin ja joihinkin kenkiin. Kytätään kyllä alet, ja yritän hankkia ne panosta-vaatteetkin sieltä. Pihistää esim. T-paidoissa, valkoisissa paitiksissajne jotka nuhraantuvat oli sitten kyse kalliista tai ketjuliikkeen tuotteesta. Lisäksi yritän pitää silmät auki aina esim ihan tosi tosi-halpaliikkeissä, tavarataloissa jne joissa esim urheiluvaatteita on usein alessa.

 2. Anonyymi
  11/10/2017 / 7:15 am

  Kuten sinäkin, panostan takkeihin, kenkiin ja laukkuihin, tosin panostuksellakin on rajansa 🙂 Housuja, hameita ja puseroita eli arjen käyttövaatetta löytää edullisesti ketjuliikkeistä, tietysti silmäilen aina alerekit, josko sieltä sattuisi helmiä löytymään. Viime Helsingin reissultani löysin Marc O'Polon mustan nahkaisen liivimekon puoleen hintaan, se on unelmanpehmeä ja upea! Klassiset villakangastakit kestävät aikaa, minulla on niitä tälläkin hetkellä puolisen tusinaa vuosien varrella kertyneinä. Esim. siskoltani viisi vuotta sitten saamani harmahtavanruskearuudullinen, hieman pörröpintainen villakangastakki on taas tänä syksynä ihan pintamuotia! Dixi Coatilta olen löytänyt monia ihania villakangastakkeja järkevään hintaan. Harmittaa vaan, kun koko 34 puuttuu lähes aina koosta 32 puhumattakaan! Miksi ihmeessä pieniä kokoja tilataan niin vähän, kyllä meitä pieniä ihmisiäkin on vielä olemassa! Nyt on nahkahousuissa ainakin yksi malli hieman vajaamittaisena ja hieman levenevälahkeisena, kuolasin niitä taannoin Glorian kuvassa, hintaa vaan oli turhan paljon minun kukkarolleni T: Ansu

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  11/10/2017 / 9:42 am

  Kiteytit hyvin ajatukseni, hyvä hinta-laatusuhde! Mä en mm. halua maksaa polyesteripuserosta paljon sen takia, että se on Dayn. Tai ylipäätään en halua polyesteripuseroa. Edullisimmilla merkeillä on erittäin hyviä juttuja, just vaikkapa Uniqlo, jonka t-paidat ovat esim. ihan parhaita.Untsikkoihin kannattaakin satsata, niiden käyttöikä on niin pitkä!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  11/10/2017 / 9:44 am

  Sulla onkin huippu oma tyyli ja biker-takkiin siinä kannattaakin panosaa. Martenseiden kysyntä on taas kova, joten ei ihme, että hinnat ovat nousseet. Mä olen ostanut viimeaikaiset jumppavaatteet H&M:ltä, toimii mulle, mut mites sulle, kun liikut kuitenkin aika kovaa?

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  29/10/2017 / 11:10 am

  Mullakin on ollut Dixi coatilta takkeja, ja kyllä sen koon 32 tämäkin leidi tarvitsee. Siksi varmaan suosin nettikauppoja, kun niistä löytyy aina omia kokoja. Ja nahkiksista monesti alennuksessa. Voi mäkin haluaisin ruututakin, Mangolla oli viime kevättalvena yksi ihana, mutta en viitsinyt kevättä vasten sitä ostaa.

Vastaa