Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

23.10.2017

Synttäriaamun aamiainen ja sokeriähky
Palataan vielä hetkeksi synttäreihini - otetaan tästä nyt kaikki irti! Lokakuu on kyllä varsinainen juhlakuukausi, sillä tässä on hääpäiväkin edessä...

Mutta siis torstaiaamuna 12.10. heräilin itsekseni vapaapäivään. Olin tietenkin varautunut muutamalla herkulla, sillä kyllähän synttäripäivänä saa vähän irrotella!

Tarjoilu sisälsi tuoremehua, paahtoleipää juustolla, mustikka-chiasiemen-soijajugurttivanukkaan sekä tietenkin kakkupalan ja kahvia. En yleensä syö makeaa aamulla, paitsi hunajatilkan, joten sokerin syöminen kyllä tuntui... Huh, kun tuli täyteen. Lueskelin samalla iPadia, kun herkuttelin.

Herkuttelukauden jälkeen päätin alkaa taas sokerittomalle jouluun asti. Ja jotta se lähtisi hyvin käyntiin tänään, maanantaina, piti perjantaina vielä testata Brooklyn Cafe & Bakeryn kuppikakkuja! Kääk!! Iltapäivällä oli enää kolmea makua jäljellä: nutellaa, maapähkinävoi ja joku kolmas, mikä oli minusta ihan tavallinen vanilja, ja omasta mielestäni paras. Olen haaveillut näistä kauan aikaa, ja nyt sain maistaa. Jaoimme mieheni kanssa noita, että saimme maistaa kaikkia makuja.

Sen verran on nyt sokerikiintiö täynnä, että herkkujen välttely töissä kävi helposti. Usea kollega oli käynyt reissussa ja tarjolla oli suklaata ja muutakin. Viime lakko kesti yhdeksän viikkoa, ja saman verran tästä on jouluun. Olo oli vain kertakaikkiaan parempi ilman sokeria. Ja housutkin menivät kiinni paremmin.

Jos hyvin käy, alan taas treenit torstaina. Sitten on mennytkin viikko flunssasta, joten liikuntarutiinit pyörähtävät käyntiin. Kyllä se niin on, että juhliminen on mukavaa, mutta mukavaa on palata arkeenkin, vai mitä sanotte.

Saanko keneltäkään vertaistukea sokerittomuuteen?

Mukavaa maanantaita, ja muistakaahan hei Insta-arvonta, voit voittaa hyvänkokoisen paketin Welendan tuotteita!

8 kommenttia:

 1. Ei liity laisinkaan aiheeseen - mutta oletko jostain jo päässyt katselemaan Nashvillen uusimpia kausia, vai onko niitä edes vielä jenkeissäkään ? Nimim. En malta odottaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenkeissä on kuudes kausi menossa. Sarja myytiin CMT:lle, eli Country Music Televisionille. Connie Britton lähti sarjasta kesken viidennen kauden. Saas nähdä, saammeko sitä enää nähdä. Mua ei kyllä enää kiinnosta, kun Connieta ei ole siinä...
   :(

   Poista
 2. Valitettavasti ei tule vertaistukea. En ole koskaan ollut erityisesti lakossa mistään. Minua ei saa mihinkään ”villitykseen” mitenkään mukaan. Enkä tarkoita, että sokeriton on villitys tms. Nykyään vaan on niin ylikyllästetty kaikenlaisella infolla siitä mikä milloinkin on epäterveellistä ja mitä ehdottomasti pitää syödä, että on terve ja voi hyvin. Jos on terveys-/vatsavaivoja aina voi kaikenlaista kokeilla.

  T. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon sokeriton puhtaasti ulkonäkösyistä: painoa tulee helpommin nykyään kuin ennen, ja lisäksi sokerista maha turpoaa ihan kauheasti... Tosin mun on aika helppo olla sokeriton, kun ei yleensä tee mieli makeaa.

   Poista
 3. Minä sain innostuksen blogistasi alkaa sokerilakkoon. Tosin se oli mielessä pitempään jo kypsynyt ajatus. Kuntosali myös astui mukaan rutiineihin tänä syksynä ja tavoitteenani on tiputtaa nelisen kiloa painoa kevääseen mennessä.
  Sokerilakkoani on kestänyt vasta noin viikon päivät. Ainoa makeutusaineeni on hunajatilkka luonnonjogurtti-smoothiessani. Muuta sokeroitua tai makeutusaineilla pilattua en syö. Vaikeinta tulee olemaan viikonlopun irtokarkkipussista luopuminen....😥
  Mukavaa sokeritonta jatkoa sinulle! Terv, Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hauskaa!!! Kyllä sen hunajan tarvitsee päivittäin! Mä oon sitä mieltä, että jos syö tarpeeksi, ei tee mielikään namia. Mulla tuli pieni takaisku,mutta nyt taas jatketaan. Samoin sulle!!

   Poista
 4. Olen innokas sokerittomuuden kannattaja! Jätin sokerin pois puolitoista vuotta sitten ajatuksella että muutamaksi viikoksi...sille tielle jäin :), niin paljon positiivista kehossa tapahtui. 20 vuotta vaivannut ruusufinni rauhoittui lähes täysin, teini-iästä saakka ollut migreeni väheni dramaattisesti ja iltapäivä-väsymyskin häipyi. En ole totaalisokeriton ( käytän hieman soijaa, joskus ketsuppia tms. joissa on vähän sokeria ja kirpeiden marjojen päälle voin lisätä pikkuisen hunajaa. Pahin sokerilähde minulla oli suklaa, kaikessa muodossa! Olin suorastaan suklaariippuvainen. Leivokset, jälkiruoat, kakut olivat myös suurta herkkua, irtokarkit ei niinkään.
  Yllättävän helposti sokerittomaan tottui, en edes ajattele sitä enää. Tosin kyllä ihana suklaan tuoksu vieläkin saa veden kielelle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakut, juu kaikki missä on kermavaahtoa ja vaniljakiisseliä, nami! Mutta sitten, kun pääsee sokerittoman vauhtiin, niin sitten se menee ihan omalla painollaan. Aika mahtavia muutoksia sulla, varmaan on helppo jatkaa!

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.