Kuvien stailaus – behind the scenes

Tykkään katsella kauniita kuvia, ja luoda niitä myös itse. Joskus lukee kritiikkiä siitä, että kuvat ovat liian kauniita ja aseteltuja. Tämäkin on tietenkin mielipidejuttu. Joku tykkää viimeisen päälle hiotuista kuvista, joku toinen taas liputtaa realismin puolesta.

Itse en erityisemmin kaipaa ns. realismia kuviin, ainakaan omiini, sillä olen medialukutaitoinen ja tajuan kyllä, että kauniita kuvia on stailattu hartaudella ja huolellisesti sommitellen. Harvemmin tulee ehkä ajatelleeksi, että bloggaaja myös nauttii siitä, että saa toteuttaa visuaalista puoltaan. Aika harva meistä tekee sellaista työtä, jossa saa ammentaa visuaalisuudestaan, mukaan lukeutuu myös allekirjoittanut. Ja niitä sotkuisia nurkkia on kotona ihan yllin kyllin ilman että niitä tarvitsee blogeissakin katsella. En usko, että haluaisitte katsoa minun pyykkivuortani, joka tuntuu olevan loputon.

Itselläni on vielä paljon opittavaa vaikkapa sisustuskuvissa, ja tätä postausta tehdessäni tunsin olevani to-del-la-kin mukavuusalueeni ulkopuolella. Respektii kaikille sisustusbloggaajille, niin hurjasti oli kaikkea pientä säädettävää.

Mutta tällä kuvauskerralla ihan huvin vuoksi napsin myös muutaman kuvan lakana-postauksen rajauksen ulkopuolelta. Tällaista se voi joskus olla! Tai joskus ja joskus, onhan niitä sottapäiviä viikossa ihan tarpeeksi.

Makkarin tuolilla lojuu peittomytty… Parasta tunkea vielä olohousut tai kahdet sen alle.

Tasolle koottiin kaikki ylimääräinen johtosälä miehen yöpöydältä, ja sinikeltainen kuulakärkikynä on elegantti kuin mikä.

Lisävalon jalan alle oli unohtunut joku vaatekappale. Veikkaisin, että se on teepaita. Saattaa olla tyynyliinakin.

Turkoosi suihkumyssy koristaa sievästi hajuvesipullojen kokoelmaa. Flunssaa helpottavat tuotteet on hyvä olla esillä. Oranssi ja turkoosi ovatkin nätisti aksenttivärejä muuten niin tasavärisessä makkarissa. Laatikosta näyttäisi kurkistavan sukka tai vastaava.

Kuvausten jälkeinen sotku on aina yhtä järkyttävää siivottavaa. Tuota vuodevaatepostausta taisin stailata ja kuvata nelisen tuntia, ja päälle kuvakäsittely ja jutun kirjoittaminen. Paremminkin voisi ehkä sunnuntainsa käyttää, mutta en ole vielä keksinyt hauskempaa ja rentouttavampaa tapaa!

Istuksin taas erkkerin sohvalla, ja kirjoitin juuri huomisen jutun valmiiksi. Tulkaapa tsekkaamaan kaunis ja kukkaroystävällinen mekko, sopiva vaikkapa pikkujouluihin.

Mutta mitäs piditte behind the scenes-kuvista? Itselleni tuli ainakin siivousintoa…  ; )

Mukavaa lauantai-iltaa!

Share:

16 Comments

 1. Anonyymi
  18/11/2017 / 6:12 pm

  Ihana!!! Tuntee itsensäkin taas paremmaksi! Mukavaa viikonloppua!

 2. Anonyymi
  18/11/2017 / 6:14 pm

  Tämähän oli hyvä, inhimillisyyttä ja toi jopa rohkean puolen esiin sinusta 🙂 Sitäpaitsi eihän tuo ole vielä mitään sotkua. En nimittäin usko että suoranaista likaa tai pölyä teillä on missään. Terv. Realismia ja kauneutta tasapainossa.

 3. Anonyymi
  18/11/2017 / 6:22 pm

  Behind the scenes… is a real home, genuine and cozy. :)Wish You warm and cozy saturday night at your lovely home!Tervitades, Mari

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  18/11/2017 / 6:28 pm

  Hahhaha! Eiköhän tää ole sitä ihan oikeaa arkipäivää meillä kaikilla! Kiitti samoin sulle, ja kiitos hauskasta kommentista.

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  18/11/2017 / 6:29 pm

  Oikeassa olet, ei ole meillä varsinaista likaa, pölyä kyllä löytyy aina loppuviikosta… Realismia ja kauneutta tasapainossa on muuten just hyvä motto!!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  18/11/2017 / 6:30 pm

  Niin voi, en itse ainakaan halua tietää liikaa… Siloteltua tekstiä muuten enää harvemmin näkee, ja minusta senkin kirjoittaminen on taitolaji, johon en ainakaan itse pysty.

 7. Laura/Elämänmakuja äidiltä tyttärelle
  18/11/2017 / 6:50 pm

  Vitsit, veit kyllä sanat suustani tällä postauksella! Itselläni on nimittäin postausluonnoksissa teksti hyvin samasta aiheesta. Itse en kaipaa realismia blogikuviin, mutta kuten joku yllä sanoikin, mielestäni on kivaa että teksti on elävää ja tietyllä tavalla "persoonallista ja henkilökohtaista". Toivon että kaikilta löytyisi riittävästi medialukutaitoa siihen että kuvat näyttävät asioista vain yhden puolen eivätkä ole todellakaan koko totuus

 8. Anu
  18/11/2017 / 6:51 pm

  Behind the scenes tuo lohtua tänne, muillakaan ei kuitenkaan ole joka paikka täydellisen tällingissä, vaikka sen tietää niin välillä epäusko iskee ja ajattelee olevansa ainoa sotkujen keskellä eläjä…

 9. Lady of The Mess
  18/11/2017 / 7:23 pm

  Hmm – on syynsä sille, ettei minun blogissani juurikaan sisustuspostauksia ole;)

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  19/11/2017 / 8:16 am

  Thank you and have a lovely weekend!

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  19/11/2017 / 8:17 am

  Great minds think alike!! Mä rakastan kauniita kuvia, mutta yritän myös oppia niistä. Veikkaan, että blogien medialukutaito on jo nykyään parempi kuin vaikkapa 6,5 vuotta sitten, kun alotin. Kuvat ovat tosiaan vain se yksi puoli, jota on aseteltu ja laiteltu.

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  19/11/2017 / 8:18 am

  No ei tarvitse olla tällingissä! Mulla nuo kuvaustlanteet joskus rähähtävät käsiin, makkari oli framen ulkopuolelta kuin räjäytetty…

 13. Marjukka / Fab Forty Something
  19/11/2017 / 8:19 am

  No sepä! Kamala asettelu oli ja piti pölytkin pyyhkiä…

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  19/11/2017 / 8:20 am

  Apua – oon kaikkea muuta kuin täydellinen!! Pois tuollaiset ajatuksen, hus! Kukaan ei ole, paitsi Doutzen Kroez…

 15. Anonyymi
  19/11/2017 / 9:31 am

  Ihana postaus!Tuollaistahan se on varmaankin jokaisen huushollissa.Kummallisen värisiä kyniä ja laatikosta pilkottavia sukkia yms:)Siitä huolimatta, ei voi kun ihailla kauniita kuviasi ja varsinkin elämänmakuisia tekstejä. Toivottavasti jatkat samaan malliin jatkossakin.t.Eeva

 16. Marjukka / Fab Forty Something
  19/11/2017 / 11:34 am

  Kiitos! Tämä postaus oli tosiaan siitä, millaista näyttää kuvauspäivänä kuvan ulkopuolella. Vaan on sitä sotkuista ihan arjessakin, varsinkin aamuisin saan paikat aika sekaisin…

Vastaa