Miten tämä musaope kuuli ja Park Lanen kaunis juhlatoppi

Luin tai kuulin jostain, että suomalaiset ovat stressaantuneimpia lauantaina. Siihen kun pitää sisällyttää kaikki mahdollinen: ystävien tapaaminen, urheileminen, siivoaminen ja yleinen rentoutuminen. Miten voi rentoutua stressaantuneena, kysyn vaan…? Keskiviikkoa sanotaan pikkulauantaiksi, vaan mistä tuo juontaa, en tiedä. Mitä stressaamiseen tulee, se on keskiviikkoiltana meikäläiseltä ohi, sillä alkuviikon päivät ovat hurjan pitkät. Torstaina alkaa helpottaa ja viikko alkaa olla pulkassa.

Kävin tänään työterveydessä musiikinopettajien lakisäteisessä työteveystarkastuksessa. Sain tosiaan kutsun varata aika näin juhlallisella otsikolla. Samassa yhteydessä tarkistettiin kuulo, jota jännitän aina ihan hirveästi etukäteen. On inhottavaa sulkeutua koppiin kuulokkeet päässä ja tikku kädessä, jonka punaista nappia pitää painaa, kun kuulee, tai on kuulevinaan äänen. Ihana työterveyshoitajani rauhoitteli, että hyvin se menee. Uskalsin tuskin hengittää. Kuulin jokaisen äänen, joka kuulokkeitteni johdosta lähti, kun se osui johonkin.

Rentouduin vähän, kun huomasin todellakin kuulevani piippaukset hyvin eri korkeuksilta. Työterveyshoitajani sanat testin jälkeen olivat: ”Olipa kiva pitkästä aikaa, että musiikinopettajalla on hyvä kuulo! Jos saisin tähän ykkösen perään lisätä plussia, lisäisin kolme.”

Olin tosi helpottunut. Kuulen siis edelleen erinomaisesti. Vasemmassa korvassani on vähäistä tinnitusta, joka ei onneksi haittaa esimerkiksi yöunta. Kuulen sen kyllä, kun on hiljaista.

Olen hoitanut kuuloani siitä lähtien, kun olin Sibiksessä, ja rumpuopettajani Kauko Saari opetti opiskelijoille miten kuuloa suojellaan ja mitä vaurioita korvaan voi metelistä tulla. Desibelit eivät omilla bänditunneillakaan nouse korkeiksi. Aina, kun olen ollut sen jälkeen jääkiekko-ottelussa, rock-konsertissa tai vaikka ravintolassa, korvatulpat ovat aina olleet mukana. Siis aina. Samoin elokuvissa, jos menen katsomaan vaikkapa Bond-leffaa.

Eikä ole kerran tai kaksi, kun on pysähdytty illalla apteekkiin ostamaan korvakittiä, kun tulpat ovat unohtuneet kotiin.

Oli jotenkin kamala ajatus, että ikäluokkani kollegoilla on jo tässä vaiheessa kuulonalenema. Ainahan siihen ei voi vaikuttaa, mutta useinmiten voi, ja opettaa oppilaitaankin suojelemaan kuuloaan.

Kuulonhuollosta aion kirjoittaa vielä lisää toisessa postauksessa. Olen siitä vuosia sitten tainnut kirjoittaakin, mutta pieni kertaus on aina paikallaan. Myös itselle. Toivottavasti tekin huolehditte kuulostanne – meillä kun on vain se yksi, herkkä korvapari!


top Park Lane (sponsored)

pants Fiveunits

pumps Apair

curls Remington

Aasinsiltana kuulonhuoltoon, mutta ehkä pikkulauantaihin sopivana Park Lanelta saatu kaunis juhlava toppi. Tummansininen, pienine kiiltävine yksityiskohtineen on hurjan suloinen. Toppiin kuuluu vielä erikseen napilla kiinnitettävä pitkulainen huivi. Housut ovat sekä juhlaan tai arkeen sopiva Fiveunitsin pari, joissa on laskettu haara.

Vaan nyt relaamaan loppuillaksi! Relatkaa tekin!

Facebook / Instagram / Blogit.fi / Bloglovin`

*adlinks

Share:

9 Comments

 1. Anonyymi
  01/11/2017 / 8:55 pm

  Olen hirveän kiinnostunut tästä!! Pelkään saavani tinnituksen tms joita lähipiirissäni on ja itselläni onkin aina (salaa!!) esim otteluissa taikka ravibtolassa korvatulpat. Mutta, riittävätkö apteekin peruskorvatulpat??? Niistä huolimatta korviani särkee usein esim ravintolaillallisen jälkeen… mukavaa marraskuuta Marjukka!!

 2. Tuula / Oman katon alla
  02/11/2017 / 8:14 am

  Ai että, nuo kuulontutkimukset ovat sitten kamalia… Olen pari kertaa ollut kuulontestauskopissa. Aina ne kuulokkeet painaa päätä niin, että kuulen lähinnä just sen johdon äänet sekä oman sydämenjumputuksen ja verenkierron huminan. Yritä siinä sitten kuulla ne minimaaliset piippaukset, kun ainoa mitä kuulen on BU-BUM BU-BUM ja HHHhhhhHHHH 😀 Mulla onkin mitattu kuulon alenemaa puhetaajuudella, vaikka mielestäni kyllä kuulen ihan hyvin (tai sitten en vain tiedä mitä kaikkea multa menee ohi). Samoin mulla on toisinaan tinnitusta, varsinkin jos stressaa tai olen nukkunut huonosti. Kuulo tosiaan on tärkeä juttu ja olisi kiva kuulla lisää aiheesta 🙂 Ihanaa ja rentoa loppuviikkoa!

 3. Anonyymi
  02/11/2017 / 11:19 am

  Onpa kiva toppi! Mistä sellaisen voi hankkia?

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  02/11/2017 / 6:38 pm

  Kyllä apteekin keltaisten tulppien pitäisi riittää. Ne ovat vain aika epämukavat. Suosittelen korvakittiä, se ei näy sillä tavalla kuin vaahtomuoviset. Hyvä, kun pidät tulppia!!! Muakin kiinnostaa kirjoittaa tästä, joten varmaan ensi viikolla tulee juttua.

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  02/11/2017 / 6:40 pm

  Hih, ehkä sulla on valikoiva kuulo ; ) Hyvä, jos kuulonalenema ei haittaa. Se on jsut tuollaista siellä kopissa!! Mä jännitin niin, että unohdin hengittää… Näöntutkimusta stressaan vielä enemmän. Kiitos samoin sulle rentoa viikonloppua!

 6. Anonyymi
  02/11/2017 / 7:25 pm

  Tärkeä aihe kaikille. Monet kulkevat päivästä toiseen kuulokkeet korvissa, miten vaikuttaa kuuloon?T. Maija

 7. Anonyymi
  02/11/2017 / 9:38 pm

  Hmm kiitos vinkistä. Mulla ei oo siis niitä keltaisia,vaan sellaisia missä on "kerroksissa" muovia.. hmm.. läpinäkyviä.. miten sen selittäisi. Kolme kaistaletta ja välisdä aina ilmaa. Ne ovat myös läpinäkyvät.

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  05/11/2017 / 4:45 pm

  Riippuu siitä miten kovaa musiikki korviin soi. Jos kuuntelee liikenteen melussa, ratikassa tms.tulee kiusaus kuunnella kovempaa. Kirjoitan piakkoin tästä postauksen, myös desibelirajojen turvallisuuksista.

Vastaa