Valkoiset perkaalipuuvillalakanat, tummat seinät – kotoinen makuuhuone

Yksi maailman ihanimmista kokemuksista on illalla saunan jälkeen pujahtaa puhtaassa pyjamassa puhtaiden, valkeiden puuvillalakanoiden väliin. Sitä hetkeä ja tunnetta tekisi mieli vain pitkittää ja pitkittää, ja siirtää unen tuloa mahdollisimman kauas. Niinikään aamuherääminen kaikessa rauhassa pehmeän peiton sylistä on taivaallista – no, ehkä ei arkiaamuina, kun on pakko nousta ja aloittaa arkipäivä…

Kirjoitin aiemmin blogin kautta saamastani Familon-päiväpeitosta ja sen sijaamisesta. Samalla saimme päivitettyä tyyny- ja peittotilanteemme. Kylmimpinä talviöinä meillä on vanhemmiltani saadut untuvapeitot, mutta kesän ja sydäntalven väliin mahtuu vielä yksi lämmittävämpi peitto. Voi näitä Suomen ilmastoja…

Familonilla on mistä valita niin peitoissa kuin tyynyissäkin. Valitsin meille Familon Outlast Super-tyynyt, joka on puolikorkea, koko yön sopivassa lämpötilassa pysyvä tyyny. Siinä on huipputeknolognen Outlast-erikoiskangas, joka tasaa yksilöllisesti kehon lämpötilan vaihteluita. Tyyny on sopiva kyljellään ja selällään nukkujille, ja se on pitänyt hyvin muotonsa. Tänään tyynyt päällisineen olivat ensimmäisessä pesussaan, ja illalla meillä on raikkaat tyynyt petattavana.

Peitoiksi valitsin Familon Ultra-peitteet. Se on erityisen hengittävä, tasaisen lämmin. Peitossa on ainutlaatuinen Hollofi Eco-ontelokuitutäyte, joka on valmistettu ympäristöystävällisesti. Familon Ultra-peite on myös allergikoille sopiva, sillä se on kehitetty yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa.

Mutta nuo perkaalilakanat! En tiedä miksi sänky tuntuu kutsuvimmalta juuri valkoisten lakanoiden ansiosta, mutta niin vaan on. Familonin kotisivuilla puuvillaperkaalilakanoista kerrotaan näin: ”Hienoista ohuista langoista tiheään kudottu puuvillaperkaalikangas on erityisen sileää ja pehmeää, himmeästi hohtavaa ja ylellistä. Ryhdikäs puuvillaperkaalilakana ei laskeudu ihonmyötäisesti, vaan jättää ilmaa väliin, mikä luo ihanan viileyden tunteen.”

Tuo on ihan totta, perkaalipuuvillalakanoissa on sellainen hotellisängyn fiilis, niin rapeat ja ihanat lakanat ovat.

Jos sängyssään viettää yhden kolmasosan elämästään, niin petaukseen todella kannattaa satsata. Vuosi sitten uusimme patjamme. Uneni laatu on parantunut, nukun syvemmin ja paremmin. Tykkäämme pitää makuuhuoneen noin 18:ssa asteessa ja pimentää sen täysin, joten syvälle unelle on luotu hyvät olosuhteet.Tuuletan myös makkarin joka ilta ennen nukkumaanmenoa, ja vaihdan lakanat joka viikko. Mankeloimme myös lakanamme, mutta näitä perkaalipuuvillalakanoita en mankeloi ollenkaan.

Ja kuten näkyy, makkarimme on seiniltään tumma. Rakastan tuota ruskeanvihertävää sävyä. Se tekee huoneesta vähän hotellimaisen pesän.Nyt kannattaa klikata Familonin sivuille ja auttaa joulupukkia! Marraskuun kampanjana on -20% peitoista ja tyynyistä.

Lue myös: Muutama tapa sijata päiväpeitto

Kauniita unia teille! 

Facebook / Instagram / Blogit.fi / Bloglovin`

*vuodevaatteet saatu blogin kautta

Share:

Vastaa