15 asiaa, joita aikuisella naisella ei tulisi olla kotonaan

Tässä on kyllä varmasti vuoden hauskin haaste. Apua, ei muuten ole tätä vuotta enää pitkään jäljellä… Haastetta ovat toteuttaneet jo monet bloggaajat. Oma listani näyttää tältä:

FUTON

Oletetaanko, että nuorella automaattisesti pitäisi olla futon? En ole koskaan niistä erityisemmin pitänyt. Yksi parhaista sängyistäni oli muuten lapsuudenkodissani. Siinä oli todella hyvä patja. Sängynpeittona oli isoäidin virkkaama roosa pitsipeitto. Oma huoneeni oli hyvin romanttinen tuolloin. No mutta, tästä tuli ensimmäinen aikuispiste!

VÄLIAIKAISET HUONEKALUT

Täytyy todeta, että sellaisiakaan minulla ei ole koskaan ollut. Talossamme oli kyllä väliaikaiset portaat jonkin aikaa. Toinen pojo!

TV-TASO

Tv-tasothan ovat ihan kivoja, mksi sellaista ei voisi olla? Meiltä löytyy noin kolmen ja puolen metrin verran Boknäs-tasoa telkkariaulasta yläkerrasta. Sen päällä on telkkari, Balmuirin suuri valaisin, puinen Mallorcalta tuotu rasia ja pieni kynttilänjalka. Ehkäpä seuraava tv kiinnitetään jo seinään? Telkkarit kehittyvät ihan huimaa vauhtia, ja varmaan kymmenen vuoden päästä ne ovat ohuita ja keveitä. Vaikea edes kuvitella millaisia telkkareita on tulevaisuudessa. Rullattavia ehkä?

TAIDEJULISTEET ILMAN KEHYKSIÄ

Taidejulisteita löytyy huushollista tasan yksi, ja se tuli meille kaksi viikkoa sitten (kuvassa yllä). Kyllä, olen aina kehystänyt julisteeni. Aikanaan oli sellaisia lasisia vekottimia kuin vaihtokehykset, muistatteko? Niitä sai monessa koossa, ja sellaisiin laitoin opiskeluaikanani julisteeni. Kun menin töihin, kehystytin julisteeni. Nykyään suosin Seven Artia, siellä saa aina hyvää ja asiantuntevaa palvelua. Pojo!

JALALLISET LOISTELAMPUT

Siis mitkä? Jos on kyse jalallisesta lukulampusta, niin sellainen löytyy kirjastonurkkauksen sohvan viereltä. Ja siinä on mahtava valo. Minusta se on kivan näköinenkin, vaikka onkin ihan tavallinen valaisin.

PUULATTIA POSTIMERKIN KOKOISELLA MATOLLA

Postimerkin kokoisia mattoja ei kotoa löydy. Mattomme ovat mittatilausmattoja Mattotalo Helmasta. Saimme juuri sen kokoiset kuin halusimme. Vinkki: vedimme maalarinteippiä lattiaan hahmottaaksemme mattojen koon. Piste tästä!

HALVAT LAKANAT

Sanoisin ennemin huonolaatuiset lakanat – niitäkään ei löydy. Osa lakanoistamme alkaa olla sen viisitoista vuotta mitä tässä talossa olemme asuneet. Noin kestävät ja laadukkaat lakanat ostettiin silloin Villa Stockmannin valikoimasta. Ja olivat myös aika edulliset. Muut lakanamme ovat Familonia, Balmuiria ja yhdet, tosi lämpimät ovat Lexintonin. Piste tuli!

PETAAMATON SÄNKY

Petaan sängyn joka päivä. Minusta se on siistimpi niin eikä kerää pölyä. Piste!

MUOVIASTIAT

Muovia löytyy leivontakulhoina ja eväsrasioina, mutta ei mukeina tai lautasina. Pari vanhaa kulhoani on kyllä niin kulahtaneet, että ne voisi pistää menemään.

RIHKAMAKEHYKSET

Tällä hetkellä muutama valokuva on kehystetty seinälle, ja yksi kuva veljestäni ja minusta lapsina on Pentikin kehyksessä, joka on puinen ja varmaan kaksikymmentä vuotta vanha. Piste kotiin!

AKSENTTISEINÄT

En ole koskaan erityisemmin pitänyt aksenttiseinistä. Tykkään, että samanväriset seinät tuovat rauhallisuutta ja yhtenäisyyttä. Piste!

OPISKELUAJAN SEIKKAILUJEN SHOTTILASIT NÄYTILLÄ

Hahhah, ei taatusti löydy. En ole seikkailuillani juonut shotteja enkä varastanut laseja! Piste niin että pätkähti!

TYHJÄ TAKANREUNUS TAI KIRJAHYLLY

Aloitetaan takanreunuksesta. Se ei ole tyhjä, vaan siinä on suuri akvarelli ja vanhempieni Kreikasta tuoma pikku patsas. Ei mitään tilpehööriä siis. En muutenkaan harrasta pikkuesineitä.

Mutta mitä ihmettä tuo kirjahylly tarkoittaa! Luulen sen tarkoittavan sellaisia multiplaneja kun yhteen aikaan oli: hylly, johon laitetaan kaikkea mahdollista niistä opiskeluajan seikkailujen shottilaseista lähtien. Minulle kirjahylly on kirjoja varten. Minusta talo, jossa on kirjoja, on lämmin, kodikas ja kutsuva. Me satsasimme aikoinamme Boknäsin hyllyihin, ja kirjat ovatkin siellä pölyltä piilossa. Mutta joskus, kun tästä muutamme, hyllyt saavat toivottavasti jäädä paikoilleen Kirjoista en tule säilyttämään kuin muutaman. Kirjat kuuluvat tähän kotiin, mutta eläkekodista tulee vähän erilainen, pelkistetympi ja modernimpi.

TEKOKUKAT JA -KASVIT

Ei löydy tekokukkia eikä oikeita. En pistäisi pahakseni laadukkaan näköisiä tekokukkia.Sain pisteen.

SOHVAN MUKANA TULLEET KORISTETYYNYT

No mutta ainakin meidän sohvien koristetyynyt kuuluvat itse sohvaan!

Loppusaldoni oli 10/15. Eiköhän aikuinen koti ole sellainen, jossa näkyvät eletyt vuodet ja niiden tuomat ratkaisut ja huonekalut. Pidän edelleen kaikesta, jota tähän kotiin on valittu. Mukanani toin vanhan keinutuolin, pianon ja yhden sohvapöydän, mutta kaikki muu on yhdessä hankittu joko tänne tai kaksioomme ennen tätä kotia.

Sisustusjuttuja kaipaaville onkin nyt kivaa asiaa, sillä ensi vuoden puolella tulee olemaan juttua meidän keittiömme pintaremontista! Näette miltä meidän keittiö näyttää nyt ja miltä se tulee näyttämään kun kaapit on maalattu ja välitila rempattu. Odotan muutosta ihan innoissani!

Ja hei, mukavaa joulukuun ekaa! Saadaan luntakin sen kunniaksi!

                                          Facebook / Instagram / Blogit.fi / Bloglovin`

Share:

7 Comments

 1. Anonyymi
  02/12/2017 / 5:48 pm

  Täältä löytyy myös tuo lamppu ja Vanilja -sarjan astioita 🙂

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  02/12/2017 / 7:20 pm

  Kiva kiva! Vanilja on kyllä uskomattoman suosittu sarja. Edelleen tykkään siitä ihan hurjasti.

 3. Anonyymi
  03/12/2017 / 9:13 am

  Moi Marjukka! Ihana postaus. Mä en saanut niin paljon pisteitä kuin sinä. Ehkä 8. Mutta mistä on tuo kaunis taidejulistetaulu? Seven Artistako? Ihastuin siihen kovasti.Mari

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  03/12/2017 / 10:48 am

  Se on täältä: https://artprintsvicky.com/ Nopea toimitus! Kiva, kun tykkäsit postauksesta!

 5. Haveaniceday1
  03/12/2017 / 7:42 pm

  Mun miehen mielestä sivistyneestä kodista löytyy kirjahylly 😉 Siis sellainen joka täynnä kirjoja ja joita vielä luetaan.

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  04/12/2017 / 8:17 am

  Lukeminen on kivaa! Miten sitä ennen luki niin paljon enemmän…

 7. Sara G.
  06/01/2018 / 3:39 pm

  Mulla on työpöydälläni sievä pieni Stockmannilta ostettu tekokukkakimppu. Vitriinissä nököttää kaksi 30 vuotta vanhaa shottilasia, muistona kansalaistottelemattomuudestani 😀 En niitä käytä, mutta muistuttavat siitä, että olen joskus ollut nuori ja vallaton. Tuo oli hauska havaita, että tämä on jonkinlainen ilmiö. 🙂

Vastaa