Jouluinen aula ripauksella punaista

Omaan jouluuni kuuluu ripaus punaista, on se sitten kaitaliinassa, joulutähdessä, tyynyliinassa tai pehmotontussa. Ihan koko taloon punainen ei pääse levittymään, rajaan sen talomme aulaan ja keittiöön. Punainen tuo mielestäni lämpöä ja kodikkuutta pimeään vuodenaikaan. Kuuluuko punainen sinun jouluusi?

Täytyy myöntää, että joskus koen olevani kauhean epätrendikäs ja vanhanaikainen, kun lueskelen sisustuslehtiä- tai blogeja upeine mustavalkosine somistuksineen. Mutta sitten taas muistan mitä genreä oma kotini edustaa – luultavimmin klassista, hieman romanttista linjaa. Kotimmehan on maalla, ja minua on aina viehättänyt maalaistyyli.

Kotimme joulukoristeet ovat kaikki asuintaipaleemme alkuvuosilta, ja moneen niistä liittyy tarina. Vaihdan jo marraskuussa paikalleen äitini maalaaman jouluikonin. Joulukuun alussa laitetaan ikkunoihin tähdet, joista lemppareitani ovat mattakultaiset rottinkitähdet. Joulukuun puolella etsiskelen tekstiilit, silitän ne ja mietin mihin niitä tänä vuonna laittaisi. Kuusi koristellaan viimeistään itsenäisyyspäivänä.

Aulaan ovat vakiintuneet jo tietyt tunnelmanluojat: Himlan punainen, kapea pellavakaitaliina, Lexingtonin tyynyliina ja Mailegin tonttu. Tontun hankinta oli heräteostos, olin nähnyt sellaisen serkullani, ja minusta se oli ihana! Jouluna saa olla vähän hassu ja lapsenmielinen, ja itselleni tonttu edustaa juuri tätä puolta!

Aulan peilipöydän päälle pääsee myöskin keraaminen possu, jonka olen ostanut joskus kauan sitten joulumyyjäisistä, ja se, jos mikä, on meidän joulukoristeemme numero yksi.


Aulan huonekaluja ovat isoisoisäni tekemät talonpoikaiskalusteet sekä peilipöytä. Etsimme pitkään ja hartaasti aikoinaan tuohon paikkaan jonkinlaista peilisysteemiä, ja tuo löytö oli Maskusta. Sen koristukset vaihtelevat monesti vuodessa. En ole koristeiden kanssa kovin matchy-matchy. Jouluna enemmän on parempi, alkutalvesta nähdään varmaan vähän tyhjempi pöytä.


Seppeleet ovat lempikoristeitani. Joskus jaksan väkertää niitä itsekin, mutta useinmiten laitan valmiin. Valkoinen seppele on saanut trendikkään mustan rusetin.


Joululehtiin palaan vuosittain. Vasemmalla sisustus-, oikealla muotilehdet.


Välillä on ollut vuosia, että olen vieronut punaista, välillä sitä on ollut joka huoneessa. Tässäkin on tainnut tulla kultainen keskitie. Punainen kynttilä on kodikas ja kutsuva, ja se tuntuu lämmittävän koko aulan. Vaikka ihailen trendikkäitä koteja, taitaa se loma maalaiskoti kuitenkin olla se sielunmaisema tällä hetkellä.

Haaveilen kyllä muutamasta talvikoristeesta. Jouluna on kiva laittaa tähdet, mutta joulun jälkeen suuret valokranssit jatkaisivat talvivalojen tunnelmaa. Muutama talja on myös haaveissa.

Onko sinulla koristeita, jotka ovat seuranneet mukana läpi useiden joulujen? Mikä koriste on rakkain? Entä onko punainen sinun jouluvärisi?

Mukavaa manantaita!

Lue myös: Joulukuvien viimeiset ja joulun kuulumiset
                  Christmas tag
                 Jouluhaaste

                                         Facebook / Instagram / Blogit.fi / Bloglovin`

Share:

18 Comments

 1. Johanna
  11/12/2017 / 12:50 pm

  Teillä on niin kaunista ja harmonista. Älä yhtään huoli trendikkyydestä. Minä pidän teidän talosta, tyylistä ja sisustuksesta huomattavasti enemmän kuin modernista ja trendikkäästä. Olin jo ajatellut, että meille ei tänä jouluna punaista tulisi mutta kuviesi myötä tulin toisiin ajatuksiin, eli lähdenkin tästä punaisten kynttilöiden ostoon 🙂

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  11/12/2017 / 1:53 pm

  Kiitti kivasta kommentista! Punaiset kynttilät ovat ihania! Niin tunnelmallisia. Kyllähän jouluna sellaisia pitää olla. 🙂 Ihan oikeasti en huolikaan, sillä tunnen oman tyylini, ja viihdyn vähän runsaammassa ja ainakin omaan silmääni mannermaisessa tyylissäni. Olen taas innostunut pitkästä aikaa sisustuslehdistä (koska remontti tulossa), ja niistä on kiva hakea inspistä. Harvapa koti se oikeasti muuten näyttää sisustuslehdeltä ; )

 3. Laura/Elämänmakuja äidiltä tyttärelle
  11/12/2017 / 2:34 pm

  Punainen on täälläkin meidän jouluväri! Ja ymmärrän fiiliksen koska tykkään itse niistä kauniista kullalla ja hopealla koristelluista joulukodeista mutta omasta mielestäni meille vaan sopii ripaus punaista jouluksi. Tänä jouluna sitä tuli laitettua aika paljonkin! Ja mielestäni se sopii tähän meidän kodin tyyliin muutenkin. Teillä on todella kauniin näköinen joulukoti ja mielestäni punainen sopii juuri kauniisti jouluisen maaseudun tunnelmaan ja kotiin!

 4. Anonyymi
  11/12/2017 / 3:01 pm

  hei! voi miten kiva kun välillä sisustuspostauksia! kaunistahan teillä on, tyylikkäällä tavalla kotoista! keittiönrempan kuvia odotellen….mukavaa joulun odotusta!Tiina

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  11/12/2017 / 3:25 pm

  Kun sitä punaista ei muutoin sisustuksessa käytä, niin juuri jouluna sitä on ihana laittaa! Kiva, kun voi ihailla monen tyylisiä, mutta kyllä sitä tietää minkätyylisessä itse loppuviimeksi viihtyy!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  11/12/2017 / 3:26 pm

  Apua, keittiörempan parit toimittajat on vielä kadoksissa, vasta ollaan saatu sovittua kaapistojen kunnostus. Mutta kyllä raportoin sitten rempankin!Kiitos samoin sulle, Tiina, vajaa kaksi viikkoa vielä!

 7. Anonyymi
  11/12/2017 / 3:50 pm

  Se on todella rikkaus, että kaikki eivät mene trendejen perässä sisustuksessa vaan osaavat omilla valinnoillaan tehdä siitä oman näköisensä. Pisteet siitä sinulle. Minä myös laitan jouluksi punaista ripauksen, vaikka muulloin sitä ei kodistani löydy. Joulukoristeista tietenkin rakkaimpia ovat ne kauan mukana kulkeneet vanhat koristeet, jopa mummoltakin perittyjä löytyy. Mukavaa joulun odotusta! Sehän onkin jo yllättävän lähellä…Minna

 8. Anonyymi
  12/12/2017 / 7:00 am

  Teillä on todella kaunis koti! Meiltäkään ei muulloin löydy mitään punaista, mutta jouluna sitä täytyy olla, ja perinteistä haluan muutenkin pitää joulusisustuksessa kiinni, eli vanhat rakkaat koristeet pääsevät esiin, osa niistä on nyt jo aikuisten lasteni aikanaan askartelemia 🙂 -MaaritL

 9. Anonyymi
  12/12/2017 / 7:35 am

  Mulle tulee joskus ihan sama tunne sisustuslehtiä selaillessani – nimittäin että olen kauhean vanhanaikainen – mutta sitten muistan minäkin, että kotini on minua varten ja minun näköiseni. Pikkaisen alkaa jo kyllästyttää nuo samat valkoiset sohvat, sama vakoinen, mustalla vinoruudutettu pörrömatto ja sama peikonlehti tai huonekuusi… Kotisi on todella kaunis, vaaleaa pintaa ja lämmintä puuta, ripauksena ryhdistäviä mustia yksityiskohtia. Punainen sopii piristeeksi kuin nenä päähän! Minäkin tykkään että suuret pinnat ovat neutraaleja, mausteena hiukkasen itämaisuutta ja ripaus satua, kuten sinulla tuo tonttu ja possu :) Jouluna minäkin haluan hiukan punaista, jos ei muuta, niin punaiset tuikut! Se valkoinen hyasintti on vielä kaupassa, olen aina pitänyt hyasintin tuoksusta, se kuuluu jouluun yhtä vahvasti kuin piparin, glögin, joulutorttujen ja – ah – kanelisen ja kaardemummaisen joulukahvin tuoksu 🙂

 10. Anonyymi
  12/12/2017 / 7:36 am

  Anteeksi, unohdin kuitata tuon äskeisen 😉 T: Ansu

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  12/12/2017 / 8:22 am

  Minnehän bittiavaruuteen ensimmäinen kommenttini katosi! Trendit olivat viisitoista vuotta sitten paaaaljon hitaampia, inspikset otettiin talomessuilta tai lehdistä. Nykyään kierto on ihan hurjan nopeaa. Minulle esim. huonekalut ovat sitä kestävää kehitystä, ne saavat pysyä mukana loppuun saakka.Oi ihana, mummolta perityt koristeet ovat tärkeitä! Ne on varmasti mukava ottaa esiin joka joulu. Äidilläkin on muutamia isoäitini koristeita. Ihanaa joulunodotusta sinullekin!

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  12/12/2017 / 8:23 am

  Lasten askartelut ovatkin niitä arvokkaimpia! Rakkaat koristeet on ihana ottaa esiin joka joulu. Kiitos, meidän koti on omannäköinen, varmasti vähän "old schlool", mutta oma.

 13. Marjukka / Fab Forty Something
  12/12/2017 / 8:25 am

  Heh, niitä tosiaan näkyy aika monessa kodissa. Trendit vaihtuvat kovaa vauhtia. Hyasintin tuoksu on niin jouluinen. Mä olen sille vähän herkkä, mutta viileällä kuistilla saa olla pari hyasinttia. No nyt alkoi tehdä joulukahvia mieli!

 14. Anonyymi
  12/12/2017 / 4:11 pm

  Samaa mieltä, en halua laboratoriokotia. En ole muutenkaan trendi-ihminen ja lauman perässä tekijä, kuljen ihan omia polkujani monissa asioissa. Pidän myös tuollaisesta lämpimästä ja viihtyisästä maalaistyylistä.Sataa sataa ja tuulee!T. Maija

 15. Anonyymi
  12/12/2017 / 4:50 pm

  Meille on vuosien varrella kertynyt punainen joulukoristesetti, joka on sekoitus omia hankintoja maailmalta sekä muutamia lahjaksi saatuja. Tänä vuonna setti joutui kylläkin kokonaan jäähylle 🙂 Sielu kaipasi tämä vuonna niin kovasti pelkkää valkoista ja hopeaa pienellä mustalla ripauksella sekä koristeiden että valojen suhteen. Toisaalta meillä löytyy ympäri vuoden muutamia harkittuja ripauksia punaista sisustuksessa eli näen siis punaista joka päivä :), joten siksikään ehkä ei ole punaisia joulukoristeita niinkään ikävä. Silmä lepää ihanasti (joulu)kodissanne – tekisi mieli istahtaa tuohon Majlegin tontun kainaloon selailemaan noita houkuttelevia lehtipinojasi ja mussuttamaan pipareita. Malla

 16. Marjukka / Fab Forty Something
  12/12/2017 / 5:44 pm

  Niin kuljet, olet hyvin persoonallinen ja vahva siinä suhteessa! Ehkä ehditään nähdä joululomalla, uuden vuoden jälkeen?

 17. Marjukka / Fab Forty Something
  12/12/2017 / 5:45 pm

  Tykkään itsekin punaisesta sisustuksessa, ja vanhassa lookissa (ne keltaiset tapetit) oli aika paljonkin punaista. Se tosiaan menee vähän sykleissä mitä kunakin vuonna haluaa laittaa.Kiitti, tonttu on ihan huippu, se tuppaa vaihtamaan asentoa muutaman kerran viikossa, ja juttua piisaa ; ) Piparit erä yksi on kohta syöty…

 18. Anonyymi
  14/12/2017 / 6:15 pm

  Onpa ihana nähdä sisustuskuvia blogissasi, kotisi on just mun makuun ja punainen on ehdottomasti joulun väri! Värittömät kodit on mun mielestä ankeita ja ankeinta kaikista on mustavalkoiset lastenhuoneet, voi lapsiparkoja. Väriä koteihin, enkä nyt tarkoita kaikenkirjavaa, vaan juuri tämän kaltaista kuin sinulla!TanniAnni

Vastaa