Sellainen oli joulu!

Joulu 2017 on takana. Sainko sellaisen joulun kuin toivoin? Kyllä sain. Unta, läheisten kanssa oloa, paljon hyvää ruokaa. Ja ihan erityisen paljon live-musiikkia!

Suurin pelkoni joululle oli, jos suunnittelemamme yhdessäolo joulunpyhille yhdessä läheisten kanssa peruuntuisi. Onneksi niin ei tapahtunut. Aaton vietimme niin kuin tuhannet muutkin suomalaiset. Aamulla syötiin joulupuuro, ja kas – manteli osui miehelleni! Lounaan ja päiväkahvin jälkeen kävimme aatonhartaudessa kirkossa. Sen jälkeen piti päästää nuoriso jännityksestään ja jakaa lahjoja. Loppuilta menikin sitten jouluillallista valmistaessa ja siitä nauttiessa. Ihan erityisesti nautin tänä jouluna äidin tekemistä laatikoista. Äiti tekee varmasti maailman parhaat laatikot.

Muista jouluherkuista erityisesti mieleeni olivat homejuusto (vain jouluna!), oma tekemä salaatti ja rennolla otteella koottu kakku, jossa oli mm. marenkia, jäätelöä, kermavaahtia… Nam!

Hyvin perinteinen ja mukava joulu siis meillä oli.

Jos nyt jotakin meidän joulussamme oli, mitä ei ehkä ihan kaikissa kodeissa ole, niin musiikki soi koko ajan. Enkä tarkoita nyt Spotifya tai radioa, vaan ihan livenä. Jos kahdeksasta viisi on pianonsoittotaitoisia, lisäksi kokoonpanossa on haitari, klarinetti ja yllätysmomenttina mandoliini, kasa joululaulukirjoja ja monta reipasta ääntä, niin kyllä siinä soi koko ajan. Tuli siis paljon soitettua ja laulettua eri kokoonpanoissa, varsinkin aattona!

Eilen kävimme pienellä kinkunsulattelukävelyllä Pietarsaaren keskustassa ja Skatassa, joka on tupakkatehtaan suojellut työläiskorttelit. Näimme kymmeniä, kymmeniä Usko, toivo ja rakkaus-valoja ympäri kaupunkia. Suurimmat riippuvat tietenkin Isokadun päällä, perinne on niinkin kaukaa kuin 1850-luvulta.

Yhdessäolo ja juhlan vietto on mukavaa, mutta niin on kotiinpaluukin! Vihdoin saan huomenna siivota täällä, ja saamme uuden kuivausrummunkin vihdoin viimein. Lukemistaaan odottaa myös kasa kirjoja, mutta Netflixkin houkuttelee. Nyt muutaman päivän oleilun jälkeen on kovasti virtaa puuhata, ja se on ihanaa!

Toivottavasti teilläkin oli ihana ja rentouttava joulu!

Share:

5 Comments

 1. Ei-Leen
  26/12/2017 / 10:34 pm

  Kuluu vuosia ennen kuin saan haaveitteni joulun ja kun se päivä koittaa, kaipaan varmasti näitä härdellijouluja, jolloin oli kauhea kiire saada valmista eikä mikään valmistunut ajoissa. Tai sitten kaikki oli riittävän valmiina oikeaan aikaan…

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  27/12/2017 / 8:35 am

  Millainen on haaveittesi joulu?

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  27/12/2017 / 8:36 am

  Se on jouluna kuin karamelli! Samoin kyllä kesällä, pihat on vimpan päälle, ja meren läheisyys on ihanaa. Näkemistä on myös paljon noin pieneksi kaupungiksi, Aspegrenin puutarha, Fäbodan hiekat jne Myös pari tosi kivaa kauppaa löytyy, mm. Blossom ja Bros, joka on täynnä ihania merkkejä.

 4. Emma / Harkittuja herkkuja
  27/12/2017 / 9:34 am

  Ihania kuvia! Hei, tuli mieleen tuosta Netflixistä, että oletko katsonut Dicte -nimistä sarjaa? Tanskalainen, tosi kiva löytö, johon olen ihan täysin koukuttunut viime viikkoina. Suosittelen!Leppoisaa ja rauhallista loman jatkoa sinulle Marjukka!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  28/12/2017 / 11:27 am

  En ole, kiitos vinkistä! Lomalla on ihana katsoa jotain sarjaa monta jaksoa peräkkäin.Kiitos kovasti!

Vastaa