Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

28.12.2017

Vuoteni 2017 - missä onnistuin, missä petyin?

Perinteinen vuosikatsaus on kiva kurkistus kuluneeseen vuoteen - mitä tuli tehtyä ja mietittyä. Ilman muuta suurin juttu oli omat viisikymppiset, joita tuli juhlittua kunnolla. Koin viidenkympin olevan myös positiivinen rajapyykki. Suurin pettymys taisi olla jälleen viileä kesä, mutta säillehän ei voi mitään. Mitäpä muuta mietin, lue eteenpäin!1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, jota et ole koskaan tehnyt?

En matkustanut maailman ympäri, en alkanut joogaamaan, en hypännyt benji-hyppyä, mutta aloin kuuntelemaan podcasteja! Lempparini on Afterwork, Jenni Rotosen, Rina Järventaan ja Petra Soikkelin hauska ja iloinen ohjelma.

2. Oletko kyennyt pitämään uuten vuotena tekemäsi lupaukset?

Taisin luvata jälleen kuntoilla enemmän ja murehtia vähemmän, taas kerran. Kyllä, molempia olen tehnyt enemmän kuin edellisvuonna. Olin yhdeksän viikkoa sokerittomana, ja se meni niin helposti ja hienosti hyvin tuloksin, että olen aloittanut eilen uuden sokerittoman jakson.

Olenkin monesti täällä blogissa kehunut Anna Saivosalmen blogia ja Insta-feediä, josta olen napannut mahdottoman hyviä jumppaohjeita. Lisäsin huomattavasti painoharjoittelua, ja sain voimaa ja lihaksia. Kutistuneet housutkin mahtuivat taas jalkaan. Se oli tosi motivoivaa. Kunhan tästä taas pääsen kuntoilemaan, lupaan treenata taas monipuolisesti ja innokkaasti. Ja viisikymppiselle ei ole sen parempaa mielenhuoltoa kuin liikunta.

Murehtimiseen taidan olla niin kypsä ja kyllästynyt, että sikäli vuosi sen suhteen oli helpompi. Edes loppuvuoden flunssat eivät saaneet minua masentumaan. Ne ovat ihan pikkujuttuja tässä universumissa.

Balmuir pipo

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä kuluneen vuoden aikana?

Tuli, tietenkin työn kautta hyvin pieniä ihmisiä. He ovat hyvin hauskoja ja rehellisiä tyyppejä, joiden sööteimmät jutut ovat heistä itsestään "pieninä". He laulavat innokkaasti pikkuoravaäänillään ja toivottavat hyvää päivänjatkoa.

Kroatian matkalla tutustuimme mukavaan pariskuntaan, jonka kanssa suunnitelemme näkevämme tammi-helmikuulla. Ja blogin kautta tietenkin olen tutustunut uusiin, mukaviin tyyppeihin.

4. Menetitkö ketään läheistäsi?

En onneksi. Pelkään sitä päivää, kun menetän. Vaan kyllä sitä sitten varmaan saa jostain voimaa sen kestääkin. Sitähän se elämä on. Menetykset eivät ole Pinterest- ja Instagram-elämää, vaan sitä oikeaa, joka ei ole aina niin helppoa.5. Missä maissa vierailit?

Kroatiassa viikon ja Tallinnassa kaksi päivää. Molemmat reissut olivat tosi mukavia.

6. Mitä sellaista toivoit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?

Toivoin lämmintä kesää, joka ei toteutunut. Taaskaan! Toinen asia oli rento joulukuu, mutta sellaista en ole saanut miesmuistiin. Joulukuu on aika katastrofaalinen kuukausi työkiireineen, flunssineen ja valmisteluineen. Haluaisin fiilistellä, rentoilla, käydä markkinoilla tai Tallinnassa, mutten ehdi tai jaksa.7. Mikä päivämäärä tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?

Syntymäpäiväni lokakuussa! Varsinaiset juhlathan olivat jo syyskuun viimeinen. Varsinaisena päivänä juhlimme kymmenvuotiasta Balmuiria Kämpissä, ja se oli hieno ilta. Siinä välissä pistäydyimme syömässä Farangissa. Olin koko päivän tosi iloinen ja kiitollinen!

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneena vuonna?

Pöh, en tunne saavuttaneeni yhtään mitään suurta. Oli tosi tasainen ja vähän yksitoikkoinenkin vuosi. Toisaalta en ole kauhean vaihtelunhaluinen, arki on parasta ja kotona on ihanaa. En ole ihmisenä sen kummempi kuin ennenkään. Ehkäpä se saavutus on pienistä onnistumisista koottu ketju.9. Mikä oli suurin pettymyksesi?

En kokenut mitään suuria pettymyksiä, jotain pieniä kylläkin. Pettymykset kuuluvat elämään.

10. Sairastitko tai loukkaannuitko?

Sairastin kunnolla loppuvuodesta, kuten aina. Se taitaa sittenkin olla se suurin pettymykseni ja turhautumisen aihe.

11. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?

No, kyllä #metoo-kampanjan jutut sekä häiriköinnit ovat olleet aika hurjia ihan Harvey Weinsteinista Teuvo Hakkaraiseen. Olen erittäin pettynyt, että viimeksi mainittua ei ole erotettu eduskunnasta. Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean presidentit ovat sellaisia söheltäjiä, että en voi käsittää.12. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Suurin osa menee yhteiselle tilillemme ja yhteisiin menoihin ja säästöihin. Ja loput - no, blogista näkyy mihin! ; ) Elämästä pitää nauttia, ja vuosi vuodelta tajuan sen yhä paremmin.

13. Mikä oli paras ostoksesi?

Varmaan yhteinen Kroatian matka. Ihan materiasta uusi kameran objektiivi, Guccin Soho Disco-laukku, jota olen käyttänyt tosi paljon, sekä Stuart Weizmannin pitkät saappaat.

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?

Mistä en innostuisi?

Olen iloinen, että en ole kadottanut kykyä innostua. Intoilen milloin mistäkin - vaikkapa siitä treenaamisesta, joka sujui kevään ja kesän todella hyvin.

Innostuin myös loppuvuonna blogin asioista ihan hirmuisesti. Opiskelin ihan ajan kanssa hakusanaoptimointia ja muuta sellaista, joka on todella kiinnostavaa.

Olen myös saanut tehdä Indiedaysin kautta tosi mahtavia yhteistöitä joista olen ollut iloinen ja innostunut. On mahtava fiilis, että joku iso brändi, kuten vaikkapa Valio, tahtoo minut yhteistyökumppanikseen. Se on oikeasti ihan valtava kunnia. En vaan voisi kuvitella elämää ilman blogia, se on sellainen rakas riippakivi!

Olen innostunut myös keittiöremontista, kesämatkan suunnittelusta ja uuden vuoden aloituksesta!15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?

No huh, lauluja on niin paljon. Mutta vaikkapa Paljon onnea vaan?

16. Viime kauteen verrattuna, oletko...

- Onnellisempi vai onnettomampi? Varmaan samoilla mittarilukemilla mennään. Sanoisin, että olen rauhallisempi ja tyynempi.

- Laihempi vai lihavampi? No laihempi, mutta laiha on oikeastaan huono sana. Laihalla ei välttämättä ole lihasmassaa, eikä minullakaan tällä hetkellä niin paljon voimaa kuin haluaisin. Mutta kohta tässä taas voi alkaa treenaamaan.

- Rikkaampi vai köyhempi? Rahallisesti ihan samoissa, mutta elämänkokemuksessa taas vuoden rikkaampi.17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Ulkoilleeni, olen tosi laiska ulkoilija muulloin kuin kesällä. Mutta eihän tuonne sateeseen viitsi lähteä. Lukeneeni! Venytelleeni!

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Valittamisen voisi lopettaa kokonaan. Vaikuta, älä ruikuta. En ole mikään kova valittaja tai mielensäpahoittaja, mutta kyllä miesparka saa välillä valitukseni osakseen.

19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?

Joulun perheen kanssa Pietarsaaressa kovasti musisoiden, syöden ja Aliasta pelaten. Kylmä juhannus oltiin kotona.20. Rakastuitko kauden aikana?

Kyllä, rakastun mieheeni aina vaan. Meillä on niin hauskaa yhdessä. Jos ei kumppanin kanssa ole kivaa, peli on menetetty. Joskus vaikkapa kaupassa kuulen pariskunnan puhuvan toisilleen tosi rumasti, ja olen kiitollinen, että meillä ei ole sellaista. Mieheni on aina hyvällä tuulella, iloinen ja positiivinen, hänen kanssaan on mahdotonta mököttää. Kyllä mekin joskus ärsyynnymme tai torailemme, kun taloudessa on kaksi voimakastahtoista ihmistä, mutta en muista milloin olisimme kunnolla riidelleet.

Kotiinikin rakastuin uudelleen, tämä on paras paikka maailmassa.

21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?

Telkkariahan en katso, mutta Netflixiä ja HBO Nordicia sitäkin enemmän. The Crown, Gossip Girl, Designated Survivor, dokumentit, GoT... Onhan noita.22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?

Vihaan tasaisesti kautta vuoden aikaisia aamuherätyksiä, flunssan tunnetta, aamunaamaa ja pölykoiria. En vihaa ihmisiä. Ärsyynnyn ennemminkin.

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Voi ei, luin tosi vähän kuluneena vuonna. Maaret Kallion Inhimillisiä kohtaamisia oli hyvä ja ajatuksia herättävä. Tykkäsin myös Kate Mortonin uudesta romaanista, ja nyt joulun alla luin uuden Dan Brownin, joka oli viihdyttävä.24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Työhön liittyvä lisenssi Music Drive-in-sivustoon, joka on hyvä musaopen vinkkipankki.

25. Mitä halusit ja sait?

Kuntoilla kevään ja kesän. Synttärijuhlat, jotka olivat niin ihanat, että ei tosikaan.

26. Mitä halusit, mutta et saanut?

Olisin toivonut itseltäni tietynlaista napakoitumista ja parempaa otetta arkipäivän tekemisistä. Olen myös huomannut, että stressissä ja kiireessä ajatus blogin suhteen ei kulje niin selkeästi kuin vaikkapa lomilla tai viikonloppuina. Luova työ vaatii aikaa ja olemista, mutta sehän on selvä, että arkena se on haastavaa.27. Mikä oli vuoden paras elokuva?

Hidden Figures - tositarina, joka kertoi kolmesta afrikanamerikka naisesta NASA:n palveluksessa. Ihan mahtava leffa!

28. Mikä yksittäinen asia olisi selvästi tehnyt vuodestasi paremman ja onnellisemman?

Terveempi loppuvuosi, lämmin kesä...

29. Mikä piti sinut järjissäsi?

Omat suunnitelmat ja tavoitteet, aviomies, ystävät ja blogi.30. Ketä julkkista himoitsit eniten?

Hahhahhah!! En ketään, kun Poldark on nyt tauolla!!! Ai mutta Poldarkiahan ei oikeasti ole olemassa...

31. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?

Seuraan päivänpolitiikkaa vähän, mutta kyllähän Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain nokittelu saa mietteliääksi.

32. Ketä tai mitä kaipasit?

Kaipaan jatkuvasti rakasta ystävää, joka asuu Amerikassa. Perhettä tulee kaipailtua. Kaipaan mukavia illanistujaisia, joita on ihan liian vähän, paljon ihmisiä saman pöydän ääreen.

33. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?

Olen tavannut paljon mukavia ihmisiä tänä vuonna, en osaa sanoa tähän yhtä tai kahta.

34. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?

Yllätin itse itseni kuntoilun suhteen! Viiskymppinen ei todellakaan ole mikään rahjus voimiltaan, sen jo Annukin todistaa. Vaikken ihan Annun tasolle ylläkään, olin alkusyksystä varmaan parhaassa kunnossa ikinä koko elämäni aikana.35. Mitkä viisi asiaa asetat tavoitteiksi ensi vuonna?

Tavoitteeni pitävät olla konkreettisia, en osaa luvata olla "parempi ihminen" tai muuta sellaista. Julkiset tavoitteeni ovat seuraavat kolme, muut jääköön oman tietoon:

1. Kuntoilen kolmesti viikossa.
2. Syön vähemmän sokeria ja vehnää.
3. Suunnittelen arkiaikatauluni paremmin.

Summa summarum:

Juhlavuoteni oli tasainen vailla mitään suurempia hehkutuksia tai oivalluksia - synttärijuhlia lukuunottamatta. Saldo jäi kuitenkin reilusti plussan puolelle! Olen onnellisimmillani, kun arki on balanssissa, treeni kulkee ja blogi päivittyy. Ei sitä ihmeempiä toivo!

Olen siinä mielessä tylsä ihminen, etten osaa tavoitella henkistä kasvua tai parempaa ihmisyyttä, joka tuntuu nyt olevan muodissa - ammattini hoitaa sen puolen tehokkaasti. Olen arkipäivän realisti ja otan onnistumiset pienistä asioista: kun oppilas lähtee lauleskellen luokasta, tunnen onnistumista. Kun blogiin tulee kiva kommentti, ilostun kovasti ja tunnen onnistumista. Ei koko ajan voi olla jotenkin henkistynyt tai rakkautta täynnä, ihmisiähän tässä vaan ollaan.

Odotan kovasti ensi vuotta ja pää hyrrää suunnitelmia. Vaikka ikä ei olekaan nykyään numero, tunnen viidenkympin kuintenkin olleen jonkinlainen positiivinen rajapyykki. Elämässäni on paljon ihania ihmisiä, mukava työ, blogi ja edessä uusi vuosi, jonka toivon saavani elää terveenä läheisteni kanssa.Sinä, lukijani, olet ollut kuluneena vuotena todella tärkeä.

Kiitos kaikista ihanista kommenteista, sähköposteista ja sivunkatseluista. Kiitos, että olen kulkenut mukanani läpi tämän vuoden. Ilman sinua ei olisi blogia, ilman blogia elämäni olisi värittömämpää ilman visuaalisuuden tuomaa mielihyvää ja vuorovaikutusta. Kiitos, kiitos, kiitos!

Mikä oli sinun vuotesi kohokohta?


25 kommenttia:

 1. Hyviä kysymyksiä pohtia. Pitäisi itsekin kirjoitella omalta kohdalta vastaavia ylös vaikka kalenteriin (blogia kun ei ole). Tämän vuoden kohokohta on kyllä helppo kysymys itselleni: Vuoden ehdoton kohokohta oli hartaasti toivottu plussa raskaustestissä 😍.
  Kielo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi paljon onnea, Kielo! Siinäpä kohokohta, joka mullistaa loppuelämäsi!

   Poista
 2. Kiitos Sinulle, Marjukka, ihanasta, inspiroivasta sekä ajatuksia ja hyvää mieltä tuottavasta blogistasi! Upea lady olet kaikin tavoin :) Kaikkea hyvää vuodeksi 2018! Terv. Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti! Toivon myös sinulle kaikkea ihanaa ensi vuodelle, hyviä asioita, onnea ja iloa!

   Poista
 3. Kiitos Marjukka jälleen yhdestä kivasta blogivuodesta, jonka olen saanut kanssasi viettää.
  Sinun blogi on mukava, kaunis ja sellainen hyvänmielenpaikka, jonne on aina ilo palata uudestaan ja uudestaan.
  Tuokoon vuosi 2018 kaikkea ihanaa sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Sinun elämäntapamuutoksesi on ollut valtava innoittaja. Vaikka en samaan pysty itse, olet kuitenkin ihan valtava inspiraatio minulle. Kiitos, kun luet tätä edelleen!

   Poista
 4. Aivan upeat vastaukset ja niin sinun näköiset pullollaan elämäiloa ja energiaa!

  Kiitos blogiystävyydestä ja monesta inspiraatiosta, jonka olen saanut blogisi kautta.
  Toivottavasti tulevana vuonna törmäämme myös livenä :)

  Kivaa Uutta Vuotta Marjukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos niin kauniista sanoistasi! Voin sanoa samaa, hienoa, että voimme blogiemme kautta tsempata ja innostua, ainakin minä olen saanut juttuideoita, haasteita ja intoa bloggaamiseen sinun kauttasi. Olisi kiva törmätä tosiaan!

   Poista
 5. Marjukka,
  Löysin tämän blogin marraskuussa 2015, kun olin juuri jäänyt sairauslomalle. En enää työpaikalleni palannut, vaan saman vuoden lopussa jäinkin sitten työttömäksi. Vuoden olin kotona, kunnes työllistyin. Eipä ollut ihan helppo vuosi. Mutta blogistasi tuli sinä aikana minulle tosi tärkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi iloinen, että kaikki kääntyi sinulle parhain päin. Vaikka joskus on elämässä aikoja, ettei näe valoa missään, asiat onneksi tapaavat järjestyä. Sinäkin olet kommentoinut usein, kiitos siitä! Toivottavasti uudesta vuodesta tulee sinulle hieno ja onnellinen!

   Poista
 6. Oli kiva lukea mietteistäsi näin vuoden lopussa. Näihin kysymyksiin palaan vielä uudelleen ajan kanssa ja mietin myös omia vastauksia niihin.

  Minulla vuoden kohokohta oli kahden kissanpennun tulo meidän perheeseemme kesällä. Ne tuottavat uskomattoman paljon iloa.

  Kiitos sinulle tästä vuodesta, Marjukka. Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotieläimet antavat niin paljon, ovathan nekin persoonallisia perheenjäseniä. Kiitos sinulle itsellesi, ja ihanaa uutta vuotta!

   Poista
 7. En enää muista miten olen aikanaan päätynyt blogiasi seuraamaan, mutta lähes alusta asti olen tätä seurannut. Blogisi tuo minulle auringon pilvisenäkin päivänä ja ruokkii täydellisesti kauneudentajuani ja sinusta huokuu samanlaiset arvot omaava ihminen kuin itse olen. Älä Marjukka ikinä lopeta tätä blogia :) Ihanaa tulevaa vuotta Sinulle! Terveisin Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin otettu kommentistasi. Tiedätkö, kun on päiviä, että on ihan sokea blogilleen ja tekstilleen, eikä meinaa keksiä mitään uutta sinne... Silloin pitäisi palata tällaisiin kommentteihin ja saada siitä voimaa ja innostusta. Ja saan myös rohkeutta antaa oman persoonan näkyä enemmän. Se on mulle bloggaamisessa iso haaste.

   Ihanaa uutta vuotta sinullekin, Ritva!

   Poista
 8. Ihana postaus! Kiitos, kun olet ♥ ♥ Onnenkantamoisia Uuteen Vuoteen 2018 sulle sweetie!

  Meidän vuoden kohokohta oli päästä vihdoin elämässä eteenpäin ja muuttaa omaan, rakkaudella rakennettuun kotiin. Toki paljon muitakin ilonaiheita mahtui vuoteen 2017 eikä pettymyksiltäkään tyystin vältytty. Mä taidan kans kokeilla kirjata ylös, miltä näytti mun sisustus&lifie-vuosi 2017, kiitos ideasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!!

   Ihan mahtavaa, että Tähtikallio seisoo nyt uljaana, uutena ja kauniina paikallaan, vaikeudet voitettuina. Enkä tarkoita nyt vain rakentamisaikaa. Muuttaminen oli varmasti vuoden hienoin päivä! Ja onnea uudelle vuodelle, niin bloggaamiseen kuin muutenkin!

   Poista
 9. Kaikki osa-alueet blogissasi ovat ylistämisen arvoisia, yksi erityisistä on miten kauniisti puhut miehestäsi. Sitä on niin miellyttävää lukea.
  Yhteinen nauru ja huumorintaju on omassakin liitossani tärkeintä, se on kantanut monen mustan paikan yli. Vaikka mikä ketuttaisi tai surettaisi, niin mieheni katse ja sanat saa aina auringon paistamaan, yli 30 yhteisen vuoden jälkeen. Sen
  muistaminen oli menneessä vuodessa yksi kohokohdista, yhteiset matkat toinen. 😊 Hyvässä liitossa ihan vain toisen olemassaolosta saa voimaa silloin kun ei itse jaksaisi enää metriäkään. Vähän kuin loistava blogi(si), muistuttaa valoisuudellaan että kun tästä päästään, parempaa on taas kulman takana. ☺

  T.Rva46

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on ihan mahtavan pitkä taival yhdessä! Ihan samoin tunnen minäkin, ei voi olla kauan huonolla tuulella, kun toinen on siinä vieressä. Rakkaus kantaa kaiken yli.: )

   Poista
 10. Ps. Kun on aivan vierestä perheessä katsonut millaista on kun vuosikymmenien jälkeen jää täysin yllättäen yksin, se tuska ja elämänilon katoaminen..osaa olla kiitollinen vieruskaverista vaikkei meistä kukaan täydellinen olekaan.🙂

  T.Rva46

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman olen minäkin aikoinani todistanut, ja nyt vanhemmiten sen ymmärtää paremmin. Ihan hirvittävää tuskaa. Kukaan ei ole täydellinen, mutta kuka kaipaa täydellisyyttä?

   Poista
 11. Tämän vähän synkähkön vuoden kaksi kohokohtaani olivat SFV:n 5000 euron stipendi ansiokkaasta panoksestani ruotsin kielen hyväksi ja juhlalounas, jossa palkinnon sain sekä mieheni huikeat 50-vuotissynttärit, jossa oli paljon sukua ja ystäviä viettämässä ikimuistoista discojuhlaa kanssamme. Jahka kotiudun lomareissulta, niin muistelen minäkin kulunutta vuotta blogissani.

  Erinomaista uutta vuotta ja paljon mukavia blogikirjoituksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta wau, onnitelut stipendistä, tuohan on ihan valtavan hieno saavutus. Vaikka varmasti sinunkin mielestä antoisinta työssä ovat he, keiden vuoksi sitä tekee.

   Poista
 12. Ihanaa ja positiivista pohdintaa ja muistelua loppuvasta vuodesta, paljon hyviä ja ikimuistoisia asioita on vuoteesi mahtunut. Toivottavasti hyvän mielen blogisi jatkuu samoilla linjoilla kuin ennenkin. Oikein mahtavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, Belladonna! Kauanpa me ollaan molemmat blogattu, samaa intoa toivon sinunkin vuoteesi, ja kaikkea hyvää!

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.