Keittiön pintaremontti: lähtötilanne ja suunnitelma

Alkuvuoden jännin juttu on ehdottomasti 15-vuotiaan keittiömme pintaremontti. Se tehdään jo olemassaolevia elementtejä säilyttäen, sillä miksi poistaa sellaista, josta pitää ja jonka voi uudistaa maalilla, keraamisella pinnoitteella ja vahalla. Ensimmäisessä postauksessa esittelen keittiömme alkuperäisessä asussaan, ja kerron millaisia suunnitelmia sen varalle on.

Tammikuun yhdestoista tulee viisitoista vuotta siitä, kun muutimme taloomme. Se oli jäätävän kylmä pakkaspäivä, mutta sitä oli kovasti odotettu!

Kotimme on itse suunniteltu, Lappli-talon elementtipohjainen uusvanha, mansardikattoinen perinnetalo. Halusin siihen maalaiskeittiön, ja sellaisena se saa myös pysyä!

Keittiömme kaapistot ovat Petra-keittiöltä. Ja tunnustan, että päähänpinttymäni oli tammiovet. Mikään muu ei kelvannut. Samaiset ovet näin jossain sisustuslehdessä Hanna Sumarilla, ja ihastuin oviin ihan päättömästi! Tammea piti saada, ja tammea sain! Näin jälkeenpäin olen miettinyt, että olisihan se voinut olla muutakin kuin tammea, sillä ovien ollessa aika hinnakkaat piti tinkiä sisuksesta.

Taso on 40mm kirsikkapuuta. Laatat ovat Kaakelikeskuksesta. Keittiö oli silloin valmistuessaan, loppuvuonna 2002 todella trendikäs, seinätkin olivat keltaiset. Kaksi vuotta sitten seinät saivat harmaan sävyn. Rungot ovat hyvässä kunnossa, ja olen hoitanut tunnollisesti myös kaappien sisuksia.

Vaan kaunis kuultomaalattu ovi ja laatikko ovat kärsineet käytössä, ja varsinkin kosteiden tilojen lähellä. Ja luonnollista on, että viidessätoista vuodessa keittiö kuluu, vaikka sitä hoitaisi kuinka hyvin. Ja kyllähän kieltämättä itseäni alkoi häiritsemään taustalaattojen, ylälistojen ja puutason väri.


keittiöremontti, pintaremontti, Petra-keittiö, maalaiskeittiö

Mitä suunnitelmissa on tehdä?

Ovet, laatikostot ja koristelistat maalataan valkoisiksi. Vetimet vaihdetaan. Välitilan kaakelit ovat mietittäneet eniten, sillä emme lähde vaihtamaan niitä. Yksi vaihtoehto olisi laittaa niiden päälle mikrosementti, toinen keraaminen pinnoite. Jälkimmäisessä laatan muoto säilyy, ja värinkin voi valita. Ainakin tällä hetkellä olen kääntymässä jälkimmäiseen vaihtoehtoon, sillä pidän laatoista edellen. Niiden pinta on kaunis, mutta tosi vaikea puhtaanapidetävä huokoisuutensa vuoksi. Keraaminen pinnoite säilyttää laatan muodon, keittiön tyyli säilyy samana, mutta valkoinen pinta raikastaisi välitilan.

Astiakaapin alla on loisteputkivalaisin, joka lähtee myös. En ymmärrä miksi se alunperinkin laitettiin, sillä en tiedä mitään niin vastemielistä valoelementtiä kuin se. Jonkinlainen valonauha tulee tilalle.

Kirsikkataso hiotaan kevyesti ja käsitellään tummanruskeaksi Osmo Color-vahalla. Allas on hyvässä kunnossa ja saa jäädä paikoilleen.

Keittiön ruokaryhmä on taloakin vanhempi: Lundbergs Möblerin Wilma-sarjanpöytä ja tuolit ovat täyskoivua. Ne maalautetaan samanvärisiksi kuin ne nyt ovat.


Ylemmässä kuvassa näkyy kuultomaalauksen kuluminen, alakuvassa taas hyvin säilynyt laatikon levy.

13


Mitä on nyt tehty?

Tänään irrotimme itse ovet ja laatikostojen levyt sekä listat. Niitä tullaan hakemaan keskiviikkona. Aikaa työhön meni näppärästi 1h 10min, eli todella reippaasti saimme ne irti, ja ruuvit ja muut hilputtimet lajiteltua odottamaan ovien paluuta.

Uudet verhot pitää myös ommella, ja se on sitten meikäläisellä se suurin ponnistus.

Olen rempastamme ihan superinnoissamme. Kun pitää edelleen keittiöstään, mutta kaipaa siihen freesausta, pintaremontti on paikallaan!

Mukavaa lauantaita!

  Facebook / Instagram / Blogit.fi / Bloglovin`

Share:

16 Comments

 1. Anonyymi
  06/01/2018 / 4:46 pm

  Keittiönne on kaunis. Mielenkiintoista seurata mitä siellä tapahtuu ja miten se muuttuu.T. Maija

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  06/01/2018 / 5:05 pm

  Kiitos, se on sellainen meidännäköinen kantrikeittiö! Mäkin odotan innolla, aivan huippuhauskaa ja jännää!

 3. Anonyymi
  06/01/2018 / 5:11 pm

  Ekologisesti ajateltu tuo teidän remppa,vaan tarpeellinen korjataan. Viihtyisän oloinen keittiö on teillä nytkin ja tilavan oloinen, mutta ainahan se remontti on jossain vaiheessa edessä. -Arja

 4. Anonyymi
  06/01/2018 / 8:37 pm

  Mielenkiinnolla seuraan keittiöremppaanne! Oma keittiömme on samalta ajalta ja alkaahan siinä elämä näkyä ja päivitystä kaipaisi. Remontti vielä haaveiluasteella, josko vuoden päästä…t. Mari

 5. Anna / Fashion Minimalist
  07/01/2018 / 7:07 am

  Todella fiksuja valintoja ja lopputuloksesta tulee varmasti hyvä. Kiva nähdä projektin etenemistä 🙂

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  07/01/2018 / 8:09 am

  Kyllä sitä väistämättä kaappien ja laatikoiden ovet kuluvat, ja onhan tuo jo vähän tunkkaisenkin näköinen. Miehen mielestä ei mitään vikaa ; )

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  07/01/2018 / 8:10 am

  Mäkin haaveilin usean vuoden, ja nyt sitten toteutetaan. Suht pienellä budjetilla mennään, mutta se riittää tähän vallan hyvin.

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  07/01/2018 / 8:11 am

  Kiitti, ihan en osaa visioida lopputulosta, mutta luulen, että tykkäämme!

 9. anneli
  07/01/2018 / 1:11 pm

  Teillä on laadukas ja hintava keittiö. Miksi vaihtaa mdf- tai viiluoviin. Maalaamalla saatte aikaan upean päivityksen. Itse olen maalannut Helmi-kalustemaalilla pyökki-kaappeja vaatekaapeiksi ja kotimme peiliovia kauniimmiksi. Olen kyllä yllättynyt miten maali muuttaa puiset pinnat uudenveroisiksi. Odotan jännityksellä lopputulosta. Ps. Järkevä veto teettää työ maalarilla.

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  07/01/2018 / 1:38 pm

  Just näin. Puu on ihana ja kestävä materiaali, on se sitten koivua, pyökkiä tai tammea. Maali tekee niin paljon. Samoin muuten Osmo Color, josta pidän paljon etenkin huonekaluissa. Jännää nähdä millainen se tasossa. Mun teknisen käsityön kollega suositteli sitä keittiön tasoon. Maalaamolla teettäminen oli ainut vaihtoehto, en itse jaksaisi enkä ehtisi maalata itse, koska pitäähän ne pohjatyötkin tehdä! Vaikka mä olen välillä vähän tuhlaavainen vaatteiden suhteen, niin talon valinnat on tehty kyllä sillä ajatuksella, että ne ovat mukana loppuun saakka. Siis ainakin eläkkeelle.

 11. Anonyymi
  07/01/2018 / 2:17 pm

  Fiksua, niin fiksua remppaa teette! Hyvä täällä on kehua, meillä nääs rempattiin keittiö samalla tyylillä pari vuotta sitten. Tuntui kuin uuden keittiön olis saanut, vaikka vaan hiukan pintoja freesattiin. Ja luonto kiittää! Ja kukkaro kans ;)- Elma –

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  07/01/2018 / 4:31 pm

  Tammi on käytännössä ikuinen, ja rungotkin ovat hyvässä kunnossa, niin mitä sitä uutta vaihtamaan. Mahtavaa, että olet ollut teidän remppaan tyytyväinen, varmasti olen minäkin! Ja juu, rahaa saa kyllä kulumaan muuhunkin, mm. talon ulkomaalaukseen ensi kesänä, kääk!!

 13. Tuija
  07/01/2018 / 5:18 pm

  Kiva päästä seuraamaan remppaanne 🙂 Meillä oli vanhassa kodissa hyvin saman oloinen keittiö, jonka pintaremppasimme vuonna 2011. Maalautimme mäntyiset ovet valkoisiksi ja uusimme tasot ja jotain pientä. Pienellä vaivalla (ja pienehköllä rahalla) saimme suuren muutoksen, joka kestää taas aikaa.

 14. Anonyymi
  07/01/2018 / 6:49 pm

  Kivalta kuulostaa remppasuunnitelmanne. Meillä tehtiin vuosi sitten samanmoinen keittiön raikastus. Keittiömme on vielä pitkälti smanamoinen kuin teidän keittiönne. Meillä myös ovat ja koristelistat maalattiin ja vetimet vaihdettiin. Välitilan laatoituksen päälle asennettiin levytys, jossa kaunis vaalea sävy. Halusin eroon kaakelisaumoista. Meillä purettiin lisäksi liesituuletin ja hellan takaosan "korotushylly". Se laskettiin samaan tasoon hellaa kiertävän pöytälevyn kanssa. Siihen olen tosi tyytyväinen, sillä se lisäsi yhtenäsitä ilmettä pöytätasoon.Tsemppiä remppaanne ja kiva nähdä ennen ja jälkeen kuvia!Tiina

 15. Marjukka / Fab Forty Something
  14/01/2018 / 2:19 pm

  Kuulostaa hyvin samantapaiselta kuin meidänkin. Ei sitä tarvitse aina rempata niin isolla rahalla. Kylppäriremppa siirtyy ensi vuoteen, kun pitää maalata talo ulkoa, huoh. No, ehtiipä sitä sitten ainakin suunnittelemaan kunnolla.

 16. Marjukka / Fab Forty Something
  14/01/2018 / 2:21 pm

  Anteeksi myöhäinen vastaus! Kuulostaa hyvältä teidänkin remppa. Meillä tuolla liesikuvun suorassa osassa menee putkisto. Siksi mies ideoi siihen tuollaisen pitkän osan, joka lähtee kuvusta. Mutta se ei haittaa ollenkaan, pidän siitä edelleen. Se mitä haluaisin keittiöön, on puusohva! Mutta sellainen ei mahdu, joten haaveeksi jää.

Vastaa