Kotijumpparin unelmakirja ”Treenaa kotona 10, 20 tai 30 minuuttia”

Kuten tiedätte, olen kotitreenauksen ystävä ja suosija. Kun päivätyö on aikataulutettua, en jaksa enää illalla orientoitua lähtemään mihinkään, joten yksinkertaisinta on treenata kotona. Se on helppoa, se on edullista, enkä kaipaa sen kummempia motivaattoreita kuin hyvän musan taustalle!

Olen vuoden verran seurannut Instasta Anna Saivosalmen treenivideoita ja tallettanut niitä myös itselleni. Niihin palaan yhä uudelleen. Meidän kaikkien kotijumppareiden iloksi Anna on myös julkaissut ensimmäisen kirjansa ”Treenaa kotona 10, 20 tai 30 minuuttia.” Kirja on tainnut olla alkuvuoden paras ostokseni.

Kun asuimme kaupungissa kerrostalossa, kävin kuntosalilla. Se oli mukavaa, oli ohjelmat ja kaikki. Sali oli myös lähellä kotia. Täällä landella asuessa salille lähteminen on työläämpää ja haukkaisi ison osan arki-illasta.

Töiden jälkeen en mitenkään jaksa heti alkaa liikkumaan, koska olen ollut jaloillani koko päivän. Paras aika itselleni on iltaseitsemältä, ja tunnin päästä olenkin vapaa tekemään jo jotain muuta. En virkisty treenistä iltaa vasten, vaan puoli kymmeneltä alkaa haluta jo unten maille.

Paras aika liikuntaan on tietenkin täysin henkilökohtaista. Joku toinen liikkuu mieluummin aamulla, itse vasta herään kunnolla lounaan jälkeen.

Ennen kuin laitoimme vierashuoneemme kuntohuoneeksi, tein treenini olkkarin lattialla. Välineitä säilytin aulan kaapissa. Olkkari oli hyvä paikka treenata, oli tilaa ja happea. Mutta kuntohuoneen tultua olen entistä innostuneempi kotitreenaaja. Sinne on niin helppo sulkeutua, se on viileä, sillä lämpö on noin kahdeksassatoista asteessa. Ja välineitähän löytyy useita.

Netti on aina ollut hyvä motivaattori, pari kolme vuotta tein ahkerasti Shapen treenejä. Mutta Annan löydettyäni innostuin hänen ohjeista, ja sain roppakaupalla uusia liikkeitä ja tapoja harjoitella.

Annan kirjasta löytyy ohjeita monenlaiseen kotitreenaukseen. Voi harjoitella olkkarissa, pihalla, mökillä, vaikka villasukat jalassa. On keppijumppaa, HIIT-treeniä ja kahvakuulaa.Ohjeet ja kuvat ovat selkeät.

Itse tykkään harjoitella fiiliksen mukaan, joten olen koonnut instavideoiden klippien ja nyt kirjan kuvien pohjalta omia ohjelmiani. Lauantaisin teen vähän raskaamman setin, viikolla kevyemmän, mitä nyt tosin torstaina innostuin tekemään enemmän kuin suunnittelin, koska jaksoin. Alkuvuoden olen ottanut kevyemmin pitkän tauon jälkeen, mutta nyt selvästi kroppa alkaa jaksamaan enemmän.

Anna Saivosalmi, Keventäjät, Treenaa kotona

Kun aloitin vuosi sitten tekemään treenejä Annan videoiden mukaan, otin ohjelmaan hypyt. Hitsi, miten huono olin tekemään hyppyharjoituksia. Vaikka luulin olevani suht hyväkuntoinen, väsyin aika nopeasti. Nykyään burpeet ja erilaiset hypyt ovat niitä lemppareita! Heikko kohtani ovat käsivarret, mutta kokonaisvaltaisissa harjoituksissa niitäkin tulee harjoitettua ihan huomaamatta.

Pelkäsin myös jotenkin painoja. No, en enää, koska siinähän sitä kehittyy!

Anna Saivosalmi, Keventäjät, Treenaa kotona

Olen alkanut uskoa siihen, että liikunta on vastaus ihan kaikkeen. Mitä enemmän kerää vuosia, sitä tärkeämpi on huolehtia liikkuvuudesta, lihaskunnosta ja ketteryydestään. Ihan sama miten sen tekee, salilla ohjauksessa, vai kotona itsekseen, kunhan tekee.

Jos johonkin voisin tänä vuonna panostaa, se on liikkuvuus ja venyttely. Kirjassa on siihenkin mainioita ohjeita. Keppijumppa tekee koko kropalle hyvää, samoin joogaliikkeet. Venyttelyn suhteen olen suorastaan laiska. Sitä voisi tehdä muutenkin kuin treenin aluksi ja lopuksi.

Tykkäätkö sinä kotijumpasta, vai menetkö mieluummin salille?

Reipasta lauantaita kaikille! Ja vielä ehtii osallistua Edbladin lasisen juomapullon arvontaan täältä.

Share:

7 Comments

 1. Anonyymi
  27/01/2018 / 7:15 pm

  Kotijumppa jaloille kuminauhalla/venyttely (nytkin luen tabletilta blogeja samalla, tosin kirjoittamisen ajaksi piti keskeyttää, siksi kommentoin harvoin), sali 2 kertaa viikko ja hiihto/pyöräily. Kiitos Instavideo vinkistä, ne olin unohtanut ja kirja menee varausjonoon. Terkuin Aurinkoinen

 2. Ei-Leen
  27/01/2018 / 10:41 pm

  Huh, tuolla ohjelmallasi saat minut tuntemaan itseni ihan sohvaperunaksi, sillä olen ihan liian kiireinen ja väsynyt harrastamaan mitään liikuntaa. Lasten synnyttyä jumppasin kotona omaa ohjelmaani ja työnsin rattaita päivittäin, kunnes pääsin eroon raskauden aikana tulleesta 20 ylikilosta. Kävelystä olen tykännyt aina. Mutta nykyään ei ole aikaa muuhun kuin kävelyyn bussipysäkille kerran viikossa, eikä silloinkaan tule täyteen kuin suositellut 6000 askelta. Hoh hoh, jospa kevään tullen jossain vaiheessa olisi enemmän aikaa ja tulisi mentyä vaikka pilatekseen. Ja kun aamut tulevat valoisammaksi, ehkä voin lähteä myöhemmin töihin ja valvoa iltaisin myöhempään. Ehkä sitten jää enemmän aikaa liikunnallekin. Nykyinen elämä klo 5-21 ei oikein taivu muuhun kuin työhön, varsinkin kun kotiudun vain tuntia paria ennen nukkumaanmenoa…

 3. Emmi
  27/01/2018 / 10:55 pm

  Minä käyn mieluummin salilla. Edellisessä kodissa meillä oli ylimääräisessä huoneessa sali, mutta silti kävin usein kodin ulkopuolella treenaamassa. Kotona treenaamisen hyvä puoli tosin on se, että siirtymiseen paikasta toiseen ei mene aikaa!Kiitos muuten hyvän mielen blogistasi, olen seuraillut jo pitkään! 🙂

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  28/01/2018 / 9:51 am

  Kummari on mainio jumppaväline! Liikuntaintoa sinulle!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  28/01/2018 / 9:52 am

  No voi hitsi, ei kuulosta kovin leppoisalta. Itseasiassahan tuo Annan kirja olisi sulle mainio, kun se ohjaa treeneihin 10,20 tai se puoli tuntia, kun jotain tulisi tehtyä.

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  28/01/2018 / 9:53 am

  Kiitti Emmi, ihana, että seuraat! Sali olisi varmaan minunkin valintani, jos asuisimme sitä lähempänä. Pääasia, että on löytänyt treenimuodon, josta tykkää!

 7. Anonyymi
  28/01/2018 / 8:14 pm

  Kotijumppaa ja kerran viikossa työväenopiston jumppa. Kesäisin puistojumppia. Tykkään ulkoliikunnasta. Täytyy tunnustaa, etten koskaan ole ollut nykyaikaisella kuntosalilla, tuskin osaisin laitteilla mitään edes tehdä. En tsjua niistä vehkeistä mitään. Kouluaikoina Mäntässä käytiin liikuntatunneilla kuntosalilla. Se oli -70 luvun loppua ja silloin oli painonnostotankoja ja vetolaitteita vaan :)T. Ulkoliikkuja

Vastaa