Nettikauppakokemuksia 2.0.

Postaukseni nettikauppakokemuksista on ollut yksi blogini historian suosituimmista. Siitä on jo useampi vuosi aikaa, kun olen sen kirjoittanut. Nettikaupoista ostaminen on yleistynyt, osaksi varmasti sen valtavan tarjonnan vuoksi, muta myös helppouden. Useat kivijalkakaupatkin tarjoavat jo lähetyspalveluita. Nettikauppoja on nykyään tuhansia, on varaa valita. Kirjoitan tähän muutamia kokemuksiani, täydennä sinä kommenttikenttään omiasi.

Edelleen kysellään mistä nettikaupoista on turvallista tilata, ja onko vaarana, että pankkitunnukset hakkeroidaan ja korttia käytetään. Turvallista on varmasti tilata suurista, tunnetuista nettikaupoista, joiden maksut menevät oman pankkipalvelun kautta. Tällainen on mm. Boozt, jota käytän varmasti eniten.

Muita tunnettuja ja suosittuja ovat mm. Zalando, H&M ja Ellos, joista kaikista olen usein tilannut, ja joiden kanssa ei ole tullut mitään ongelmia – ja niin monet muut, että postaus menisi pelkäksi listaksi jos tänne kaikki tilaisin.

Kun tilaa nettikaupasta, kannattaa selvittää ovatko palautukset kaupan piikkiin vai omaasi. Monesta brittikaupasta tilatessaan joutuu hyväksymään sen, että palauttaa omaan piikkiin. Näihinkin kyllä kannattaa kytätä muutoksia. Sen sijaan esimerkiksi Net-A-Porter, The Outnet ja MyTheresa maksavat palautuksen.

Amerikasta tilatessa tulee tullimaksut kaupan päälle. Moni nettikauppa lisää ne jo maksuvaiheessa summaan. Jos joudut maksamaan tullia, saat sähköpostiisi maksukuitin, jonka osoittaman summan maksat tullin tilille. Kätevää. Ja sitten saatkin paketin parissa päivässä. Tilasin muistaakseni kosmetiikkaa, joka tuli fyysisesti Jerseyn saarelta. Tullimaksut muuten hyvitettiin nettikaupassa jälkeenpäin. En vaan kuolemaksenikaan muista mikä nettikauppa oli kyseessä!

Nettikauppojen kanssa pelatessaan joutuu hyväksymään sen, että tietty vaiva kuuluu pelin henkeen. Tilaat, maksat, seuraat lähetystä, noudat sen, sovitat, jos palautat, tilaat kuriirin, kirjaat ehkä palautuksen omiin tietoihisi nettikaupassa, viet paketin postiin, jossa jonotat pitkän päivän jälkeen. Jos paketti tulee sinulle kuriirina, sovit kuriiripalvelun kanssa tuontiajoista.

Sitten odotellaan rahoja. Nopein palauttaja on ehdottomasti Net A Porter, jossa rahat ovat palautuneet joskus parin päivän jälkeen palautuksen hausta. Booztilta tulee myös palautus nopeasti.

Kun palautan paketin, otan varmuuden vuoksi kuvan palautustarrasta. Sanomattakin selvää, että palautuskuitti seurantanumeroineen on tallessa. Kirjoitan vielä kuitin alareunaan palautettavan vaatteen, jotta varmasti muistan mikä palautus oli kyseessä, tyyliin ”Dayn Alka-takki”. Ei voi olla tarpeeksi huolellinen.

Näiden useiden vuosien aikana, kun olen nettikauppojen kanssa pelaillut, on vain yksi lähetys hukkunut matkalle, ja se oli Uniqlon. Uniqlon palautukset pitää maksaa itse. Ja se oli se yksi ainut kerta, jolloin en ottanut palautuskuittia talteen!

Toisen kerran paketti ei löytänyt koskaan perille, mutta kyseessä oli Matkahuolto. Siitä reklamoi sekä nettikauppa että minä. Minulle lähetettiin paketti kakkonen, joka löysi perille.

Suomalaisille kivijalkaliikkeille on jo arkipäivää, että tuote lähetetään postitse, vaikka varsinaista nettikauppaa ei olisikaan.. Esimerkiksi Zoom Design on ahkera grammaaja, ja ilmoittaa monta kertaa postittavansa tuotteita ympäri Suomea. Dots, Nectarine, Andiata, SoFinah, Aku & Ada… Monta makeeta liikettä pitävät myös nettikauppaa, vähintäänkin tosiaan postittavat tuotteita.

Nettishoppailussa on etunsa. Koska asuu maalla. Koska tykkää vaatteista, mutta ei ole aikaa ja voimia lähteä monen tunnin kiertelyyn kaupungille. Koska on pienikokoinen. Eihän se samaa ole kuin hypistely paikan päällä, mutta pelastaa joskus totaalisen asukriisin.

Loppuun pitää vielä kertoa ystäväni Pian paketinlähetysmoraalista. Hän vie nettikauppansa Oasiksen paketin vaikka asiakkaan ovelle, jos se pitää saada nopeasti, ja pitää kunnia-asianaan saada paketit nopeasti lähetetyksi.

Leppoisaa perjantai-iltaa!

                                            Facebook / Instagram / Blogit.fi / Bloglovin`

Share:

7 Comments

 1. Anonyymi
  12/01/2018 / 8:30 am

  Hei, mielenkintoinen postaus, oletko koskaan tilannut tuotteita Vestiare Collective-sivustolta? Tämä on käytettyjen luksustuotteiden nettisivu. Itse olen yhden Miu Miun laukun tilannut, ja toimi koko homma moitteettomasti. TerhiR

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  12/01/2018 / 12:46 pm

  Tiedän sivuston, mutten ole tilannut.

 3. Annikki
  12/01/2018 / 1:03 pm

  Tosi hankalaksi menee, jos tilaa jotain vaikkapa amerikkalaisesta verkkokaupasta, maksaa tullin ja sitten joutuukin palauttamaan tuotteen. Paperisotaa riittää asiasta sitten tullin kanssa, vaikka homman toki saakin hoidettua.

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  12/01/2018 / 5:49 pm

  Se on just näin, paitsi jos palautat verkkokauppaan, missä tullit lasketaan hintaan jo maksaessa.

 5. Anonyymi
  16/01/2018 / 11:48 am

  Onko sinulla kokemuksia The White Copany verkkokaupasta ja varsinkin sinne paluttamisesta? Joutuuko postikulut maksamaan itse?

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  18/01/2018 / 4:36 pm

  Olen tilannut sieltä kolme kertaa vaatetta, ja oma kokoni XS on just passeli. En ole palauttanut, mutta uskoisin, että itse pitää maksaa. Tilaus on toiminut moitteetta.

 7. 02/08/2019 / 1:26 pm

  Noissa kannattaa joo olla varovainen millaiseen lähetyspalveluun nettikaupassa päätyy. Välillä itsellekin tullut vastaan vaikka minkälaisia, mutta niissä kannattaa juuri katsoa tuo, että pystyykö varmistamaan oman pankin kautta. Ikävää, että juuri kerran kun et tuotetta saanut niin et ottanut kuittia, miten huono mäihä!

Vastaa