Runsas ja romanttinen kattaus Pentikin tuotteilla

Oi onnea, kun sovimme Pentikin yhteistyöstä kanssa – olenhan Pentikin fani ja kahden astiaston omistaja, unohtamatta lukuisia muita kodin juttuja, joita minulla siltä on tyynyistä, pyyhkeistä, seppeleistä aina kynttilälyhtyihin. Onko ylipäätään suomalaista kotia, jossa ei jotain Pentikin tuotetta olisi? Sain vapaat kädet postaukseni kanssa, kunhan mukana olisi uutuustuotteita. 

Päädyin ihanaan, uuteen kuosiin nimeltä Pioni, ja luomaan kattauksen sen ympärille. Pentik toivoi siitä runsasta, joten pistin kaiken luovuuteni peliin!

Kattaus rakentui harmaasävyisen Pionin ympärille, jonka romanttisena elementtinä on vaaleanpunainen väri. Pöytäliina on omiaan tuomaan ensimmäisen ripauksen lisäntyvästä valon määrästä kotiin. Hempeä vaaleanpunainen pukee myös vaaleanharmaata olohuone-ruokatilaa kauniisti tuoden talvipastellit sisälle saakka.

Ruokalautasina käytin omia Anis-sarjan 28cm lautasiani. Syviksi lautasiksi kattaukseen valitsin valkoiset Kallio-sarjan lautaset. Kallio on ihastuttava sarja, jonka eläväpintaiset lautaset tuovat mielenkiintosita kontrastia sileään Anikseen. Lautasliinat välissä ovat myös Kallio-sarjaa. Minä, jolla ei ole kotonani mitään vaaleanpunaista, hullaannuin väristä täysin!

Aterimet ovat Amanda-sarjaa.

Pentik, Kallio, syvä lautanen


Viinilasit ja yleislasit ovat uutuus, Viole-sarjaa. Laseja saa paitsi kirkkaana, myös harmaana ja kuvien viininpunaisena. Harmaa oli kova kilpailija kuviin, oli vaikea päättää kumman niihin halusin. Mutta viininpunainen yhtenä lempivärinäni vei voiton.

Pentik, Viole viinilasi, Viole lasi, viininpunainen

Koska kuosi on näyttävä, somistukseen sopivat hennot linjat. Kankaan kuvion vihreät lehdet ja pioninkukat nousevat maljakoista ylöspäin antaen kolmiulotteisen vaikutelman.

Pöydän somistukseksi valitsin kaksi korkeaa Lähde-lasimaljakkoa. Lähde onkin vakilukijoilleni tuttu, sillä sain sellaisen joululahjaksi. Lähde-maljakoita on myös pienenä. Laitoin korkeisiin maljakoihin Pentikin pionit, ja kaveriksi niille eläviä oksia. Pienet maljakot saivat somisteeksi vihreän oksan.

Ei illanistujaisia ilman eläviä kynttilöitä. Lisa-sarjan kynttilänjaloissa on kolme korkeutta, joista jokaisesta kokosin ryhmät kukka-asetelman molemmin puolin. Lisa-kynttilänjalkaa voi käyttää sekä kruunun- että pöytäkynttilöille. Valitsin yhteen kynttilänjalkaan Pioni-kynttilät ja muihin kruununkynttilät. Rakastan symmetriaa, mutta kynttilöillä voi sitä hieman rikkoakin.Kahvikupit asetteineen ovat Kallio-sarjaa. Kaunis vaihtoehto paperisille servieteille ovat pellavaiset Kallio-lautasliinat.

Pioni-kuosia voi viedä muuallekin kotiin. Harmaat nojatuolit saivat somistuksekseen Pioni-kuosiset koristetyynyt. Pioni-tyynynpäällisiä saa myös silkkisenä. Valkoiset koristetyynyt ovat Nila-sarjaa, torkkupeitto nimeltään Puuteri, ja maljakkona toimiva Aurora-lasilyhty. Kimppu koristepioneja raikastaa huonetta.Oli tosi hauskaa suunnitella kattausta täysin vapain käsin omaan ruokailutilaamme. Olen perinyt isoäitini ihastuksen kauniisiin astioihin, ja usein kattauksia suunnitellessani ajattelen häntä. Niin tein tässäkin. Sotien jälkeen isoäitini kävi Haaparannalla asti ostamassa astiaston itselleen, se oli harvinaista siihen aikaan. Kaikille lapsenlapsilleen hän keräsi astiastot. Hän arvosti kauniita kattauksia, sillä se tekee ruokahetkestä erityisen.

Kattauksen suunnittelu inspiroi itseäni sen verran, että muutama näistä tuotteista tulee varmasti muuttamaan omaankin astiakaappiini. Ihastuin varsinkin viininpunaisiin laseihin kovasti, ja samanväristä Pentikin kattausastioitahan omasta kaapista jo löytyykin!

Kiitos Pentikille inspiroivasta yhteistyöstä, ja erityisesti ”koti-Pentikini” Sadulle avusta!

Joko lisääntyvä valo ja kevättalven kauneus inspiroi sinua kodin suhteen?

Kaunista tiistaita kaikille!

Seuraa blogiani: 

                                                  Facebook / Instagram / Blogit.fi / Bloglovin`

*astiat ja sisustustavarat kuvauslainassa, paitsi Anis-lautaset ja pikkulusikat omiani, bloggaaja ei hyödy linkeistä rahallisesti

Share:

24 Comments

 1. Anonyymi
  16/01/2018 / 7:19 am

  Oi joi, nyt kyllä osui ja upposi koko kattauskokonaisuus. Ottaisin kaikki, jos vain saisin. Pioni on muutenkin lempikukkani ja vaaleanpunaisen ja harmaan yhdistelmä, wau! Täytyykin lähteä Pentikille :)TerhiR

 2. Anonyymi
  16/01/2018 / 8:47 am

  Voi miten kaunista! Minäkin olen Pentikfani ja pionit ovat kaikkein kauneimpia kukkia. Ihanista asioista kirjoitat blogussasi, kiitos!

 3. Anonyymi
  16/01/2018 / 4:45 pm

  Aivan ihastuttava! Kauniita talvipäiviä teille! :)Maisa

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  16/01/2018 / 6:10 pm

  Minustakin vaaleanpunainen ja harmaa ovat ihana yhdistelmä. Pioni on upea kukka, ja suunnittelija Liina Harju on kyllä luonut ihastuttavan kuosin! Pentikille, kipi kapi, menen minäkin!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  16/01/2018 / 6:11 pm

  Kiitos sinulle! Pentik-fani täälläkin, kaksi astiastoa tosiaan on itselläni. Mun äitini oli Anu Pentikäisen keramiikkakurssilla joskus 70-luvun alussa, ennen Pentikiä! Että kauas vie historia ; )

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  16/01/2018 / 6:12 pm

  Kiitos samoin sinulle, Maisa!

 7. Business Woman
  16/01/2018 / 6:57 pm

  Minäkin komppaan edellisiä kommentoijia – ihan mielettömän kaunista! Pioni on elegantti kukka kuten tosiaan harmaan ja vaaleanpunaisen harmoninen kombinaatiokin. Viininpunainen sopii joukkoon ihan täydellisesti <3

 8. Sara G.
  16/01/2018 / 8:02 pm

  On ihan silmiä hivelevän kaunis kattaus! Olen Pentik-fani ollut koko aikuisikäni. He osaavat tehdä kauniita, laadukkaita ja kodikkaita astioita. Keräsin aikoinaan Omena-sarjaa, jota ei enää tehdä.

 9. Anonyymi
  17/01/2018 / 6:30 am

  Hei,Oi, miten kaunis ja elegantti. Piti lähteä heti Pentikiin ostoksille. Mukaan tarttui Pioni pöytäliina ja lautasliinoja. Jumbon Pentikistä oli jo Pionityynyt loppuneet. Harmittavan vähän olivat varanneet kevään uutuutta(:Vakkarilukija

 10. Satu // XL Elämää
  17/01/2018 / 7:45 am

  Oi onpa kaunis kokonaisuus, etenkin nuo viinilasit ovat kyllä semmoisia joita ehdottomasti voisi lähteä harkitsemaan. Pitäisi muutenkin uusia viinilasit hiljalleen, vanhaa sarjaa kun ei taida enää edes saada.

 11. Katja/Optimismiajaenergiaa
  17/01/2018 / 1:55 pm

  Nämä ovat niin ihania, ottaisin kaikki! <3

 12. Anonyymi
  17/01/2018 / 3:33 pm

  Oi & voi, nyt oli liikaa Pionia minun makuuni. Pöytäliina olisi voinut olla yksivärinen, pellavaa ehkä. Kodikas, mutta ehkä meni tårta på tårta tyylin puolelle.

 13. annu
  17/01/2018 / 4:29 pm

  Onpa kauniit värit. Hempeä vaaleanpunainen ja vaalea harmaa sopii tosi kauniisti yhteen.

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  17/01/2018 / 5:34 pm

  Värit ovat kyllä tosi kauniit. Inspiroiduin kankaasta kovasti!

 15. Marjukka / Fab Forty Something
  17/01/2018 / 5:36 pm

  Mä muistan Omenan, oliko se samaan malliin kuin Aino? Keräsin äidille Ainoa mökille. Mä ihastuin nyt Kallio-sarjaan, aivan ihana!

 16. Marjukka / Fab Forty Something
  17/01/2018 / 5:38 pm

  Voi sua ihanaa, sait kunnon inspikset! Pioni on ilmeisesti iskenyt moniin, jos se oli loppu. Netistä sitä ainakin saa. Pöytäliinaa minäkin olen katsellut…

 17. Marjukka / Fab Forty Something
  17/01/2018 / 5:39 pm

  Ne olivat superkauniit, samoin nuo isot lasit.

 18. Marjukka / Fab Forty Something
  17/01/2018 / 5:40 pm

  Niin minäkin ottaisin! ; )

 19. Marjukka / Fab Forty Something
  17/01/2018 / 5:42 pm

  Noo, tämä kattaus tehtiin nyt kukikkaan liinan päälle tälleen "brittityyliin".

 20. Marjukka / Fab Forty Something
  17/01/2018 / 5:43 pm

  Eikö, "no onkos tullut kesä nyt talven keskelle…"

 21. Sara
  18/01/2018 / 2:56 pm

  Kattauksen värit tuntuvat niin ihananan keväisiltä ja raikkailta. Aivan mahtavaa, että pääsit tekemään tällaista yhteistyötä!

 22. Marjukka / Fab Forty Something
  18/01/2018 / 4:39 pm

  Niin on! Väkersin sitä kaikkineen kaksi päivää. Ihana, kun tykkäsit!

 23. Tuija
  20/01/2018 / 10:22 am

  Tuo kuosi ihastuttaa, mutta järjellä asiaa pohdittuani päädyin siihen, että hillitymmät ovat enemmän meidän tyyliä. Viimevuotinen omena olisi ollut kiva. Kevättä kohti! Tuija

 24. Marjukka / Fab Forty Something
  20/01/2018 / 11:33 am

  Se on hyvä, että tuntee makunsa, ei tee huteja. Mä tosin ajattelin repäistä ja kattaa Pionille!

Vastaa