Uusia treenivaatteita, maltillinen aloitus ja liikunnan ilo

Tiedättehän tunteen – uusi vuosi on alkanut, ja pullistelet intoa päästä treenaamaan! Itse olen monesti aloittanut tyyliin ”nyt mulle heti kaikki”, ja vedän ensimmäisen treenini tosi kovaa, vaikka on pitkä tauko takana. Tämä systeemi saattoi vielä toimia kolmikymppisenä, vaan ei enää. Maltti on valttia, jolla saa tuloksia. Mutta ihanaa on silti vetää uudet treenivaatteet päälle, se motivoi myös liikuntakauden alkua. Kuvien vaatteet ovat italialaisen Deha-merkin.

Olen aloittanut liikunnat ihan peruskuntoa kasvattamalla, kävelemällä, siivoamalla, puuhaamalla. Olen myös tehnyt yhden kevyemmän treenin kyykkyineen ja punnerruksineen, hypyt olen vielä jättänyt pois. Olen venytellyt kankeita jäseniäni ja todennut lihasten pienentyneen ja heikentyneen. Liikunnan aloittaminen tauon jälkeen on kärsivällisen hommaa. Hoen itselleni, että sinulla on vuosi aikaa, ota iisisti, pääset kyllä siihen kuntoon, jossa olit lokakuussa.

Olen aina tykännyt treenata kovaa. Tykkään myös puuhata reippaasti, ja työssäkin on tottunut aktiiviseen liikkumiseen. En varmaan sopeutuisi toimistotyöhön, kun olen tottunut olemaan jaloillani koko päivän. Minulla on aina ollut vahvat jalat ja keskivartalo, mutta kädet ovat heikko kohtani. Viime keväänä aloin treemaamaan myös niitä, ja oli tosi hauska tuntea voimien lisääntyvän. Sen tunsi ihan kaikessa. Opin nauttimaan jopa punnertamisesta, eikä niskakivuista ollut tietoakaan.

Koen olevani suht hyvässä kunnossa, taivun edelleen siltaan ja hyppään vaivatta tasajaloin vaikkapa sängyn päälle. Takaraivossa raksuttaa silti tieto siitä, että viisikymppisen lihasvoima katoaa hurjaa vauhtia, jos siitä ei pidä huolta. Lihasvoimaa voi toki kasvattaa vielä kahdeksankymppisenäkin. Liikunnasta ei koskaan saisi luopua. Jos on terve, oma ikä ei saa olla tekosyy liikkumattomuuteen.

On sama miten liikkuu, kunhan liikkuu. Joku tykkää joukkuelajeista, toinen on salipuurtaja. Itse kuulun jälkimmäiseen. Tykkään puurtaa itsekseni, sillä silloin hommaa teen vain minä, itselleni. Kun päivätyössä ohjaa ryhmiä, on kiva liikkua yksin. Hyvät musat pitää olla, omaa treenimusaani on mm. Bruce Springsteen ja Rainbow! Kasarityttö kun olen…


Omat liikuntatavoitteeni eivät ole mitenkään hurjat, mutta silti ne pitää olla mitattavat. Kesällä juoksua se seitsemän kilometriä, kävelyä kymmenen, pyörällä noin neljänkympin lenkkejä, kolmesti viikossa lihaskuntoa ja hyppytreenejä. Ja väliin venyttelyjä.

Minusta liikunta on vastaus kaikkiin ongelmiin. Jos ahdistaa ja stressaa, käy kävelyllä. Jos tympii, tee kova treeni ja päästä höyryt ulos. Haasta itseäsi. Netti on täynnä treeniohjelmia, katso niitä, valitse sopiva ja nauti ohjatusta tunnista. Itse aion ostaa TRX-nauhat ja kokeilla niitä, niihinkin löytyy ohjelmia monentasoisia. Nautitaan uudesta vuodesta ja siitä, että meillä on toimivat kädet ja jalat.

Meidän kaikkien ei tarvitse olla superaktiivisia tai tehokkaita, pääasia on nauttia liikunnasta ja elämästä. Silloin arkeakin jaksaa sata kertaa paremmin. Pippa Laukan kirjassa Hyvinvoiva nainen tuli erittäin selväksi se, että naisen paras ystävä on liikunta.

Kun treenaa kotona, ei tule panostettua treenivaatteisiin. Siksi olin tosi iloinen, kun Nordic Fashion-Texin Gitte halusi lahjoittaa minulle treenisetit aivan mielettömän ihanan brändin valikoimista. Deha on italialainen ja perustettu 2005. Sen tuotteet olivat aluksi tansijoille, mutta nykyään siltä löytyy myös sali-, jooga-, pilates- ja lounge-vaatteita. Kuvien vaatteet ovat sekoitus näitä kaikkia.


Dehan vaatteet ovat päällä niin keveitä, että tuntuu siltä kuin niitä tuskin on. Kukkainen neulepaita ja kietaisuneule sisältävät myös villaa, joten ne ovat päällä lämpimiä. Kaikki vaatteet siirtävät tehokkaasti kosteutta iholta, joten niitä on miellyttävä käyttää. Nuden värisessä topissa on sisäliiviosa.

Olen monesti ajatellut, että ihan sama millaisissa kamppeissa sitä kotona liikkuu. Niin väärin! Urheiluvaatteissa laatu korostuu, sillä hikoillessa sen tuntee onko tuote laadukas. Nudea settiä ja kukkaleggareita olen jo käyttänyt ja venytellessä olen kietonut neuleen lämmittämään. Ihanaa!

Linkeistä löydät Gitten Fashion For You– nettikauppaan:

nude toppi / nude trikoopaita / kukkaiset trikoot

kukkainen, pitkähihainen toppi / kietaisuneule / siniset trikoot

Onko sinulla liikunnallisia tavoitteita ja mikä sinua motivoi liikkumaan?

Liikunnan iloa kaikille ja mukavaa maanantaita!

Facebook / Instagram / Blogit.fi / Bloglovin`

*bloggaaja ei hyödy linkeistä rahallisesti, tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Share:

8 Comments

 1. annu
  08/01/2018 / 5:49 pm

  Onpas kivan näköisiä vaatteita! Ja puhut totta – ihan sama mitä lajia harrastaa liikkuakseen, pääasia on että pysyy liikkeessä ja treenaa jotain mielekästä säännöllisesti.

 2. Anonyymi
  08/01/2018 / 10:10 pm

  Hei. Siistit asut. Miten pidät hiukset salilla? Olisi myös kiva tietää, miten oppilaasi suhtautuvat bloggaamiseen?

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  09/01/2018 / 5:49 am

  Huivin tai pannan alla tai auki. Jos joku tietää, ei välitä. Kukaan ei ole sanonut mitään. Ei nuoria kiinnosta vanhan opensa blogi…

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  09/01/2018 / 4:29 pm

  Näin on. Tällä hetkellä en jaksa treenata tavoitteellisemmin kaiken tohinan keskellä, mutta ehkäpä joku päivä, kukaties.

 5. Anonyymi
  09/01/2018 / 7:20 pm

  asiasta toiseen, oletko koskaan valoittanut, että onko sinulla lapsia? ehkä jo aikuisia

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  09/01/2018 / 7:44 pm

  Deha oli mulle ihan uusi tuttavuus myös, mutta oikein laadukkaita ja keveitä päällä!

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  09/01/2018 / 7:46 pm

  Heh, eipä siinä ole mitään valottamista. Et ole varmaankaan säännöllinen lukija, sillä teksteistä käy kyllä selväksi, että olemme kahden aikuisen perhe.

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  13/01/2018 / 6:03 pm

  Mitähän ne oli… Ainakin jossain vaiheessa tein sen Suurin Pudottaja Jillianin videoita, niitä oli muutama. Monta vuotta jumppasin Shape.fi-videoita, se palvelu maksoi kympin kuussa. Nyt saan inspistä Anna Saivosalmen Instagramin videoista. Annalta on ilmestynyt kotitreenikirjakin juuri.

Vastaa