Keittiön piensisustuksen suunnittelua

Huoh, pitää jaksaa taas odottaa viikonloppuun, jotta keittiön pintaremontti saa jatkoa. Parhaillaan odottelemme vetimiä saapuvaksi K-Raudasta sekä suurempaa öljyvahapurkkia maalikauppaan, verhokangaskin odottelee aloittamista. Sitten suuret linjat ovat valmiit, mutta mitäs pienempiä freesauksia minulla onkaan mielessä…?

Olen ollut aika monta vuotta ns. passiivinen sisustaja. Olen seurannut kyllä sisustuslehtiä, vähän Pinterestiä, mutten ole kovin aktiivisesti seurannut uusia tuulia, saatika käynyt asuntomessuilla tai muuta suurempaa.

Keittiössä on muutama rakas esine, jotka ovat olleet joko alusta asti tai todella kauan paikoillaan. Yksi sellainen on valaisin, jonka ostimme ennen kuin talo oli valmis. Se oli ensimmäinen sisustuselementti, jonka ripustimme paikoilleen. Pidän siitä edelleen hurjasti! Se löytyi muistaakseni Töölön Sähköhuollosta, vai mikä se lamppuliike Manskulla Töölössä edelleen onkaan.

Lampun taustalla näkyvät muuten ensimmäiset taulut, jotka ripustettiin paikoilleen. Ne ovat Pentikiltä, samoin seinäkellomme, joka oli jo edellisessä kodissa. Sitä ei näy kuvissa tällä kertaa.

Saimme monta vuotta sitten vanhemmiltani joululahjaksi Peugeot´n tummanruskeat suola- ja pippurimyllyt, ja tämä kaksikko on ollut inspiraationa tulevaan keittiöntasomme väriksi. Syvän, tumman ruskea on vaan niin ihana, eikä niin kova kuin esimerkiksi musta. Valkoinen taso olisi ollut liikaa, haluan kontrastia mukaan. Taso vahataan Osmo Colorilla, sävyllä Ebenpuu.

Cobellosta olen hankkinut uudet, vaaleanharmaat tabletit jo kulahtaneiden tilalle. Hinta ei päätä huimannut, olivat kuusi euroa kappale. Olen pessyt noita myös koneessa, kunhan muistaa vain laittaa lingon matalille kierroksille tai kokonaan pois, sekä kuivata ne vaakatasossa.

Uudet verhot ompelen Pentikin Hortensia-kankaasta. Hillitty kukkakuvio tuo hippusen romantiikkaa ikkunoihin, ja pellava päästää kauniisti valoa läpi pohjoispuolen ikkunoista. Monetkohan verhot olen vuosien aikana ommellut keittiöön? Äkkiseltään muistan neljät: kahdet ruudulliset, Laura Ashleyn alepalasta tehdyt ja nuo valkoiset, jotka siellä nyt ovat.

Jotain piensisustusesineitä olisi tarkoitus vielä hankkia. Vanha, puinen (tuhannen kulahtanut, kahdesti maalattu) talouspaperiteline saa lähteä, ja tilalle olisi kiva saada tummanruskea, ehkä metallinen yksilö. Mistähän sen löytäisi… Lisäksi meidän valtaisa rottinkinen hedelmäkori menee vaihtoon. En vain oikein vielä tiedä mitä tilalle. Ensimmäinen paikka, josta menen etsimään, on luultavasti Cobello.

Mitään muuta erityistä en sitten toivo, sillä en välitä erityisemmin pikkuesineistä, en keittiössä enkä muuallakaan talossa. Kiinnostaisiko teitä nähdä muutamia pikkuesineitä meiltä ja kuulla niiden tarinoita?

Jossain vaiheessa kevättä keittiön kalusteet menevät vielä maalattaviksi, luultavasti talviloman jälkeen. Sitten luulen, että vedämme vähän henkeä ennen alakerran vessan ja kodinhoitohuoneen maalausta, talon ulkomaalausta sekä makkariimme kuuluvan kylppärin remonttia. Huh, kyllä viisitoistavuotias vaatii jo vähän kohennusta. Lisäksi suunnitelmissa olisi vahata Juvi-ruokakalustomme tuolit, pöydänhän kunnostin jo lokakuussa.

Onko sinulla sisustussuunnitelmia kevääksi? Ja hei, kuten tavallista, vinkkejä ja linkkejä otetaan vastaan hyvistä ostopaikoista koskien keittiön tavaroita ja hedelmäkoreja!

Mukavaa tiistaita!

Ps. Balmuirin vapaavalintaisen laukun arvonta edellisessä postauksessa, käypä osallistumassa!

Share:

2 Comments

  1. Anonyymi
    07/02/2018 / 9:37 am

    Hei ja terveiset järviseudulta!En olekaan aiemmin kommentoinut, vaikka vuosia olen blogiasi seurannut -kiitos siitä! Elän täysin erilaista elämää täällä maatilalla, mutta on kiva katsoa, että jollakin voi olla aina kaikki niin nättiä 😀 Ennenkuin luin siihen asti, missä pyysit vinkkejä esim. siihen hedelmien säilytykseen, niin olin jo ajatellut niin tehdä. Meillä itsellä on aina hedelmät keittiön työtasolla lappajärveläisen Wiinapuun tarjottimella. Onhan se suuri, mutta niin on meillä hedelmien kulutuskin. Eikä niitä kaupasta tuotuja hedelmiä tarvitse erikseen säilöä missään ja laittaa osaa vaan johonkin kippoon, kun kaikki voivat olla tuossa koko ajan. Meillä on juuri tuo tummanruskea ja tykkään kovasti. Ja onhan siellä vaikka minkä kokoisia ja mallisia tarjolla. Ovat muuten vankkaa tekoa. Googlesta tietenkin löytyy. Terveisin Aisa

  2. Marjukka / Fab Forty Something
    07/02/2018 / 4:47 pm

    Oi joo, Wiinapuun tuotteet ovat tuttuja, Kivitipun vieressä olevassa kaupassa niitä ainakin myydään. Meillä banaanit vievät ihan hirveästi tilaa. Tuollainen pieni, tumma vakka olisi kiva myös tomaateille. Heh, nättiä voi olla, mutta tosi sotkuista myös välillä, varsinkin eismerkiksi tänään, kun me molemmat tehdään pitkä työpäivä. Mukavaa talven jatkoa Järviseudulle, ja kiva, kun kommentoit!

Vastaa