Maalaiskeittiön pintaremontti: kaakelien uudistus keraamisella Decotile-pinnoitteella

Kun mietimme maalaiskeittiömme pintaremonttia, yksi tärkeä uudistus oli tietenkin kaappien ohella laatat. Ne olivat aikanaan 2000-luvun alussa muodikkaat, mutta nyt jo auttamatta vanhanaikaiset. Lisäksi huokoinen pinta on ollut aina hankala puhdistettava. 

Yksi varteenotettava vaihtoehto olisi ollut mikrosementti, mutta koska halusimme säilyttää rustiikkisen laatan muodon, sen säilyttäminen, värin uusiminen ja koko laatan uudistaminen onnistui Decotile-keraamipinnoitteella.

Oli helpotus, ettei tarvinnut repiä kaakeleita irti ja näin joutua uusimaan koko seinä! Kun etsin vaihtoehtoja, löysin keravalaisen Whitetile-firman googlaamalla. Kiinnostuin heti sen tarjoamista vaihtoehdoista, esimerkiksi mikrosementti oli loppusuoralle asti varteenotettava vaihtoehto. Halusimme mieheni kanssa keskustella firman edustajan kanssa kasvotusten. joten lähetin firmaan sähköpostia. Whitetilen perustaja Jussi Rinne tuli käymään meillä, ja juttelimme mikä olisi meille sopivin vaihtoehto.

Decotile ei todellakaan ole mikään maalipinta, vaan kestävä, kova ja sileä pinta, joka säilyttää laatan muodon ennallaan. Decotile-keraamipinnoite ruiskumaalataan vanhan laatan päälle, ja siitä kovettuu uudeksi, sileäksi pinnaksi. Se ei peitä siis laattapinnan muotoja, mutta saumat se peittää muuttaen ne samalla kestäväksi ja helposti puhdistettavaksi.

Pinnoitteen värin saa valita yli kahdestasadasta vaihtoehdosta, mutta me valitsimme valkoisen.

Decotile-pinnoitus on ammattilaisten työtä, eli sitä ei ole myynnissä itse asennettavaksi. Meidän laattojemme pinnoitteen asennus onnistui kätevästi silloin, kun kaapit olivat maalauksessa.

Ensin laatat tehopuhdistettiin, ja keittiön kaapit suojattiin. Lisäksi asennettava alue suojattiin lattiasta kattoon muoveilla noin metrin aluelta. Se eristi myös hajua aika tehokkaasti. Meidän huokoiset ja terävät laattamme vaativat ohuelti ruiskutettavaa pinnoitetta peräti viisi kerrosta, mutta tulos oli todella kaunis. Aikaa hommaan meni neljä päivää, sinä aikana käytimme ruuanlaittoon ainoastaan mikroa.

Liesikuvun koristelaatasta tuli näin soma.

Lopuksi laitettiin vielä silikonisaumat. Tulos oli tosi siisti.


On ihan uskomatonta, miten nykyään on kaikenlaisia vaihtoehtoja perinteisten laattojen vaihtamisen tilalle. Ainut vaihtoehto ei todellakaan ole repiä vanhaa pois kokonaan. Nyt ”laatoitus” sujui siististi ja nopeasti muutamassa päivässä. Tulos on sellainen kuin toivoimme, vanhaa säästäen, mutta silti uudistaen. Laattojen ilme pysyi samana, mutta raikasti koko keittiön. Ennnen-kuvia vanhoista laatoista ja keittiöstämme löydät täältä.

Mitäs tykkäätte uusituista laatoista? Minä olen ihan hurjan tyytyväinen.

Mukavaa tiistaita kaikille!

*tuotteesta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan

Share:

6 Comments

 1. Anonyymi
  27/02/2018 / 6:09 am

  Aivan ihana! Kiitos tuhannesti vinkistä. Nyt lähtee keittiö ja kylppäri pinnoitukseen. Varmaan vanha ammekin hoituu samalla. Upea tuli tuosta keittiöstänne!

 2. SaaraBee
  27/02/2018 / 8:52 am

  Hyvältä näyttää! Täällähetän odottelen miltä koko keittiö näyttää? Onko verhot ommeltu?

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  27/02/2018 / 6:04 pm

  Suosittelen! Kylppärin lattia kannattaa tosin miettiä mikrosementillä tehtäväksi, sillä keraaminen lattia voi olla arka.

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  27/02/2018 / 6:05 pm

  Ommeltu on!! Tuskien taival… Tulee kohtapuoliin blogiin koko keittiö!

 5. Anonyymi
  28/02/2018 / 11:30 am

  Näyttää hyvältä! Maalaiskeittiö on todella minun makuuni – ei tyylitön, ilmeetön, kliininen. On todella yllättävää miten paljon vaihtoehtoja on kaikenlaiseen ”pieneen remonttiin”. Yhtenä päivänä luin lehdestä, että joku oli maalannut laminaattilattian valkoiseksi. Lopputulos näytti hyvältä.T. Maija

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  01/03/2018 / 12:28 pm

  Kiitos! Minustakin keittiö säillytti entisen luonteensa hyvin. Kyllä sitä on kaikenlaisia vaihtoehtoja nykyään, kannatti ottaa selvää.

Vastaa