Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

11.2.2018

Remppanainen raidoissaan

Remonttinainen täällä hei! Myllättiin taas meidän keittiö ympäri. Nyt on aloitettu tasojen käsittely, ja suojamuoveja ja - teippejä on laitettu taas vähän joka puolelle. Keittiö muistuttaa taas työmaata, ja ruokailu on jonkinsorttista evässellaista olkkarin puolella. Huh, en tule tätä aikaa kaipaamaan! 

Kuvissa sentään on luvassa siistimpää, eli Zaran alen loppurysäyksessä löytämäni bleiseri. Tämä on täydellinen kevääseen raitoineen kaikkineen.

Juu-u, huhhuh. Jos joku aikoo käsitellä jotakin Osmo Colorin värillä Ebenpuu, niin varoitan: on sottaista hommaa. Tänään siis aloitimme keittiön viime vaiheen, eli työtason värinvaihdon. Osmo Colorin öljyvaha on tuttu aine minulle, mutta tähän saakka vain valkoisena.

Mies hioi upouudella tasohiomakoneellaan pinnan siistiksi, teippasi ja muovitti saumat ja laatikostot. Minun tehtäväkseni jäi öljyvahan levitys.Aloitin vaahtomuovisudilla, mutta aika pian kävi selväksi, että se on paitsi hidasta, tekee myös tosi paksua jälkeä. Tärkeää on, että ensikerros on ohut. Vaihdoin sitten vaahtomuoviseen pesusieneen, josta tiesin vanhastaan, että se on nopea ja siisti. Reunat jouduin silti tuputtelemaan vaahtomuovisiveltimellä, enkä tykänyt jäljestä, sillä se tuppasi levittämään ainetta liikaa.

Keksinpä sitten, että käyn reunat vielä rätillä (vanhan lakanan palanen) läpi, se pyyhki mukavasti liiat värit reunoilta. Fiksu veto - hyvä minä! Koko hommaan ei kulunut paljon aikaa, mutta hitsin tarkkaa työtä se oli. Ja ensimmäisen kerroksen jälkeen pinta on tosi epätoivoisen laikukas, mutta kokemuksesta tiedän sen tasoittuvan kahden seuraavan kerroksen myötä. Tavoitteena on siis peittävä väri, veikkaan sen toteutuvan kolmen kerroksen jälkeen.

Ja "käsityön jälki saa näkyä", niinpä niin, kunhan on siisti... Silti olen vähän kauhuissani siitä, onnistunko saamaan lopputuloksesta hyvännäköisen. Yritettävä on!

raitableiseri, aikuisen naisen tyyli, aikuisen naisen muoti

Periaatteessa tykkään noista käsittely- ja maalaushommista. Purkki valkoista Osmoa odottaa talvilomaa, jospa ehtisin käsitellä ison ruokapöydän tuolit myös. Näillä näkymin talvilomasta on tulossa taas kiireinen... Verhojen ompeluunkin saa varata yhden päivän.Juttuni ja kuvani ovat olleet pikkuisen yksipuolisia viime päivinä johtuen yksinkertaisesti siitä, etten kertakaikkiaan ole ehtinyt mitään ekstraa päivätöideni ja tämän keittiöhässäkän takia. Mutta toivottavasti saan jo talvilomalla laittaa ensimmäisen keittiöjuttuni tänne. Ehkäpä siitä on teille jollekin hyötyä, varsinkin, jos joku suunnittelee kaakeleiden pinnoitusta, kaappien maalausta tai tason käsittelyä.

Ja onhan se kiva sitten näyttää lopputuloskin tälle alkuvuoden projektille! Luulin kyllä, että homma olisi nopeammin tehty, en osannut ottaa huomioon sitä, että kuivumisille, suojauksille, teippauksille on varattava aikaa.

Asusta sananen. Piti jäädä perjantaina töihin jatkamaan talviarviointia, mutta päädyinkin Jumbon Zaraan tsekkaamaan alejen jämät. Ja kas - tämä ihana mustavalkoinen bleiseri odotti siellä minua ainoana kappaleena viidentoista euron rekillä. Sitten kun on taas lämmin, on kiva laittaa alle t-paita ja jalkaan lököisät farkut, tennareiden kanssa. Hihat ovat tietysti pitkät, mutta kun ne kääräisee, ei pituus haittaa mitään. Tuskin koskaan pidän edes bleiserin hihoja pitkinä.blazer Zara
jeans G-Star Raw
belt Abro 
necklace Edblad

Olen kaikki hommani tälle päivää tehnyt, miten olisi pieni Netflix-hetki? Reipasta viikon alkua!

3 kommenttia:

 1. Mullakin on aina Zaran takeissa liian pitkät hihat. Bleisereissä se ei niin haittaa mutta päällystakeissa kyllä. No, ne voisi lyhennyttää mutta sitten niissä on tosi usein vetoketjuja, nappilistoja tai muita härpäkkeitä, niin että niitä ei voi helposti lyhentääkään, koska lyhennys pitäisi tehdä ottamalla hiha irti olkapäästä. Siinä taas ei ole järkeä, koska homma on isotöinen ja lasku sen mukainen. Oma ompelijani sanoi ainakin, että älä tuo näitä, kun kerran vein. Sen jälkeen en ole ostanut liian pitkähihaisia takkeja paitsi jos on ihan simppelit suorat hihat, jotka voi helposti lyhennyttää. t. Maija

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää😀. Mutta mistä ja millaista ihanaa päälle pantavaa kylmiin kevättalven päiviin? Ideoita? Inspiraatiota?

  VastaaPoista
 3. Sitten, kun on taas lämmin...:D Siksi onkin hyvä olla niiden lämpimien varalle pätevä kevyttoopisgarderobi. Mutta joo, ei nuo remonttihommat tuosta vaan mene. Kaikki vaiheet ottavat aikansa ja sitten vielä ne vastoinkäymisvaiheetkin.

  T. Maija

  VastaaPoista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.