Kotona kotiasussa – ja parasta juuri nyt

Ihana vapaapäivä. Lötköinen lauantai. Sain itseni irti yövaatteista puoli kahden aikaan, oli ihan totaalilaiskotus päällä. Eipä silti, että tässä mitään ihmeempää olisi ohjelmassakaan. Olen maaliskuussa antanut itselleni luvan ottaa iltaisin rennommin, kyllä hommat hoituvat vähemmälläkin stressaamisella. Ja viikolla otin peräti kahdet päikkärit.

Pysähdyin miettimään, mikä on parasta juuri nyt. Niin monta kivaa asiaa on elämässä, jota en halua haudata arjen alle.

Olen ollut parina viime viikkona aika väsynyt, ja odotan kovasti pääsiäislomaa, jolloin saa olla iisisti neljä päivää. Alkuvuosi meni vähän suorittamisen puolelle, ja kuten joka kevät, kiireisimmät ajat töissä ovat edessä päin, ja meno kiihtyy vain toukokuun loppuun saakka.

En ole perimmäiseltä luonteeltani ollenkaan suorittajatyyppiä, vaan pikemmin sellainen happy-go-lucky-tyyppinen. Haluan opetella pois kiireen tunnusta ja itseaiheutetusta stressistä. Varsinkaan asioita, joihin ei voi vaikuttaa, on turha kuluttaa energiaa.

Kevät kuitenkin tulee, vaikka hitaasti. Yritän muistaa, että paras hetki on tässä, juuri nyt. On monia kivoja juttuja, joista voin olla iloinen joka päivä.


Valo. Vaikka kelloja siirretään, ja se saa ylimääräistä tuskastumista aikaan, on kuitenkin ihanaa, että on valoa. Kuvaaminenkin on helpompaa.

Hyvä kirja. Olen lueskellut Lucinda Rileyn Seitsemää sisarusta aina kun vain ehdin. En malttaisi laskea sitä käsistäni ollenkaan.


Uudet blogikuviot. Olen edelleen tosi innoissani SBM:aan siirtymisestä, kivoja juttuja edessä!

Itsensä haastaminen. Valokuvaus on edelleen työn alla, ja seuraavaksi pitäisi löytyä aikaa Lightroomin lataamiseen. Ehkä pääsiäisenä? Haluan varata siihen kunnolla aikaa, ei niin, että tunti arki-iltana ja toinen seuraavalla viikolla.

Ystävät. Vanhat ja uudet. Oltiin Mian kanssa eilen afterworkilla höpöttämässä kaikkea maan ja taivaan väliltä, ja olipa hauskaa. Aiotaan kehitellä jotain blogihommiakin yhdessä.

Hauskat menot. Olen ilmoittautunut muutamaan blogin kautta tulleeseen juttuun, ja mietin taas kerran miten voi olla niin vaikeaa saada itsestään illalla lähteminen. Kun kuitenkin sitten on kiva nähdä muita.

Liikunta. No, tämä on ollut nyt vähän sivussa, mutta yritän terästäytyä jo heti tänään. Namilakko on pitänyt viime viikkoa lukuunottamatta, jolloin söin neljänä päivänä hyvää. Palasin takaisin lakkoon, parempi näin. Liikkuminen on ollut tosiaan vähän laiskempaa, ja sen tuntee mm. jäykässä niskassaan.

Uudet kevätjutut. Kävin eilen kaupungilla ollessani Sauson liikkeessä Eerikinkadulla etsimässä kevyempiä hanskoja lämpimimpiin ilmoihin. Ettepä arvaa, millaiset valitsin! Yllätin itsenikin, sillä ostin kullanväriset, pronssinvihreään vivahtavan parin. Aivan huippuihanat! Olen nyt muutenkin innostunut surffailemaan kevätjuttuja ja inspiroitumaan niistä. Pitkästä aikaa olen selaillut Massimo Duttin sivuja.

Hiljaisuus. Onko mitään ihanampaa? Hektisen viikon jälkeen kuuntelen sitä kotona, vain tuuli ulvoo ympärillä.

Innostuminen. On mahtavaa, kun voi edelleen innostua asioista. Jos ei innostuisi mistään, elämä olisi aika tylsää. Innostun milloin mistäkin, valokuvaamisesta, siivoamisesta, liikunnasta, jostain työjutusta, vanhoista farkuista.

Huominen. Jos tänään ei onnistu, kokeillaan huomenna! Tomorrow is another day, sanoi Scarlett O´Harakin aikoinaan, ja näinhän se on.


neule Repeat Cashmere

farkut 2ndday

kello Mockberg

villasukat anopilta

korvikset Syster P


Mikä on sinusta parasta juuri nyt?

Leppoisaa lauantaita, ja huomenna vielä keittiöjuttua – mikä oli keittiömme viimeinen silaus, se selviää huomenna!

Share:

5 Comments

 1. Anonyymi
  24/03/2018 / 5:08 pm

  En tiedä parasta – mutta tämä vuodenaika on kivaa ja jännää. Pitäisi aina nauttia tästä ajasta kylmästä huolimatta. Kotona väsäily on myös kivaa. Tykkään olla kotona ja touhuta kaikenlaista, esim. silittää, joka on yksi lempihommani. Tykkään myös ”väsäillä” ja säätää vaatteiden kanssa kaikenlaista. Mietin ja suunnittelen asut aina hyvissä ajoin valmiiksi, esim. huhtikuun lopulla olevaan juhlaan suunnittelu on jo käynnissä päässäni:) Ja juu, olen suorittajatyyppi ja sen kellon siirtämisen voi lopettaa.T. Maija

 2. maiju
  24/03/2018 / 6:13 pm

  Minä olen ottanut tavakseni liian usein viikonloppuisin tuon vasta iltapäivällä nousemisen. Viimeinen puoli vuotta on ollut rankkaa aikaa ja vienyt mehut täysin. Olen hidastanut blogin puolella ja antanut itselleni luvan olla vaan ihan laiskana aina silloin tällöin. Ihanaa viikonloppua.

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  25/03/2018 / 8:38 am

  Apua, silitys on taas mun inhokkihommaa, ja lykkään sitä aina niin pitkälle kuin kehtaan… ; ) Säätäminen on meille molemmille sit mieluista, mä rentoudun viikkaamalla vaatteita ja miettimällä myös kokonaisuuksia. Kellon siirtämisen voi todellakin lopettaa!!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  25/03/2018 / 8:39 am

  Kyllä itselleen pitää olla armollinen, eikä yrittää niin sata lasissa koko ajan. Laiskottelu sitä paitsi lisää luovuutta, se on ihan tutkittu juttukin. Säkin olet niin superahkera, että ihana, että osaat ottaa aikaa ihan itsellesi. Kaunista palmusunnuntaita sinne!

 5. Ei-Leen
  25/03/2018 / 5:34 pm

  Silittäminen on myös minun lempipuuhaani kotona. Telkkari ja silittäminen on paras yhdistelmä, millä palaudun työviikon jälkeen. Unet sen sijaan jäävät aina liian lyhyiksi. Onneksi pääsen nopeasti jetlagistä eikä kellon siirtäminen tunnu missään. Minusta on ihanaa että ilta on tänään niin valoisa. Onkohan huomisaamuna pimeää, kun lähden seitsemältä ajamaan töihin…

Vastaa