Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Rento hotellipäivä Helsingin kattojen korkeudella

Viime lauantai oli odotettu päivä. Pääsimme nimittäin Original Sokos Hotel Vaakunan vieraiksi – olimme samaisessa hotellissa neljä vuotta sitten ensimmäistä kertaa. Olo oli kuin olisi kotiin tullut, sillä hotellin ravintola Loiste on yksi suosikkipaikoistamme.

Irtiotto oli enemmän kuin tervetullut. Joulun jälkeen on ollut aika haipakkaa, paljon töitä ja kiirettä, joten pelkästään aikataulutta oleminen päivän verran tuntui luksukselta!

Meille oli Original Sokos Hotel Vaakunasta varattu saunallinen sviitti kuudennesta kerroksesta. Näköalat sieltä olivat aika hulppeat!

Hotellin suurimpia plussia on sen keskeinen sijainti. Tällaiselle maalaistytölle suoraan hotellista kaupungin vilskeeseen astuminen on edelleen aika mahtavaa! Kaikki on ihan muutaman askeleen päässä.Huoneeseen asettumisen jälkeen kävimme vähän shoppailemassa Sokoksen puolella. Ja kuinka kätevää – hotellista on suora kulku tavaratalon puolelle. Inhoan kulkea täydessä kaupassa ulkokamppeet päällä… No nyt ei tarvinnut. Ostoslistassa luki hiustuotteita ja käsineet, ja ne löytyivät. Päiväkahvit juotiin myös samalla käynnillä.

Minulle hotelleissa olo on aina vähän eksoottista, koska en niissä kovin usein vieraile. Siksipä huoneessa pitää aina hengata! Haluan pukea kylpytakin ylle, katsella maisemia, lojua sängyllä ja herkutella hieman. Niin piti nytkin tehdä, ihanaa. Kaukana kavala läppäri, aikasyöppö. Siksipä iltapäiväkin tuntui varmaan niin pitkältä. Otettiin vaan ihan rennosti.

Toinen juttu, mitä hotellissa aina teen, tilaan huonepalvelusta iltapalaa. Nyt niin en tehnyt, sillä…

Meillä oli iltaseitsemäksi varaus ravintola Loisteeseen, kymmenenteen kerrokseen. (Muistatteko, kun siellä oli 90-lopulla yökerho?)

Loiste on jo vuosia ollut yksi lempiravintoloitamme, jossa palvelu on aina joustavaa ja ruoka maistuvaa. Eikä annosten takia jää nälkäiseksi! Menu herätti keskustelua jo huoneessa, jossa luimme sitä pitkään ja hartaasti.

Päädyimme molemmat ottamaan pippuripihvin, ja se oli paras ikinä syömäni pihvi, valehtelematta. Alkuun söin leipäjuustosalaattia, mies rapukeittoa, josta sain pienen lautaskateuden aikaiseksi. Vaan kyllä salaattinikin upposi aika nopeasti.

Kotona googlailimme miten pippuripihvi härän sisäfileestä valmistetaan…Otimme vielä jälkiruuat, piimäpannacotan ja piparminttujäätelöä.


Ruuan jälkeen oli sauna lämmin. Oli hauska saunoa illallisen jälkeen – ei tarvinnutkaan lähteä ajamaan kotiin.

Aamupalalla oli sen verran täyttä, että jätin kameran suosiolla laukkuun. Aamupala maistui, vaikka illalla söimme hyvin. Hedelmäsalaatti, karjalanpiirakat ja höyrytetty munakokkeli ovat myös minulle niitä hotellijuttuja. Aamiaisella viihtyy pitkään, ja kahviakin tulee juotua tavallista enemmän. Ja lopuksi haen aina paahtoleivän, laitan sille kermajuustoa ja hilloa, ja leikkaan sen viistosti kahtia. Hotellijuttuja edelleen…

Original Sokos Hotel Vaakunan funkistyylinen arkkitehtuuri on suojeltu, hotellihan avattiin Olympialaisiin vuonna 1952. Se henkii nostalgiaa, ja on onneksi säilytetty hyvin ja kunnioittavasti. Tykkään erityisesti aulasta, jonka musteensiniset, majesteetilliset nahkatuolit ovat kuin toisesta maailmasta.


Paluu arkeen tuntui himpun verran vaikealta. Breikki tuli niin oikeaan kohtaan kuin vain voi. Ehkä pitäisi useammin lähteä viikonlopuksi jonnekin.

Kiitos Vaakunan väelle lomavuorokaudesta! Mukavaa tiistai-iltaa kaikille!

Share:

2 Comments

 1. Celia C / good to be home
  21/03/2018 / 11:47 am

  Joka Helsingin reissulla käymme Loisteessa lounaalla – ihana paikka! Juurikin tuo arkkitehtuuri on niin mieleinen kaikkine yksityiskohtineen. Ja tietenkin näkymät ravintolasta. Palvelukin sellaista vanhanaikaisen hyvää.Yötä emme ole vielä koskaan siellä olleet. Pitäisi varmaan, vai mitä mieltä olet?

  • Marjukka / Fab Forty Something
   21/03/2018 / 5:43 pm

   Arkkitehtuuri on todellakin uniikki ja ihan erilainen, ihanan retro. Loiste on niin hyvä. Ajattelin huomenna yrittää tehdä salaatin, josta laitoin kuvan Instaan. Yöpykää ihmeessä! Mä olen nukkunut siellä hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *