Tulevan viikon suunnitelmia

Monessa blogissa on kiertänyt viikon suunnitelmat-postaus, ja ajattelinpa tarttua minäkin aiheeseen, kun kerrankin on vähän jotain tapahtumaa. Yleensä harvoin pääsen tai tulee lähdettyä minnekään varsinkaan viikolla, ja aamutilaisuudet ovat varsinkin tietenkin mahdottomat. Viikko on alkanut myös aikamoisella oppimispläjyksellä!

Maanantai

Päivä on jo illassa, mutta tänään opin ihan valtavasti uutta! Nimittäin Vilja oli minua opettamassa meillä kotona kaksi tuntia. Olin tehnyt harjoitusläksyni parhaani mukaan, kuvannut liikkuvaa kohdetta, esinettä kolmella eri heijastuksella, muotokuvaa hämärässä ja vaikka mitä muuta. Analysoimme kuviani ja kuvasimme vielä yhden asian, jota en onnistunut kuvaamaan hyvin.

Sen jälkeen Vilja avasi Lightroom-kuvankäsittelyohjelman, veimme sinne neljä omaa kuvaani, ja aloimme käymään ohjelman ominaisuuksia läpi. En ole vielä asentanut Lightroomia omaan koneeseeni, mutta pian aion senkin tehdä. Tuossakin on sellainen juttu, että sitä pitää vaan pyöritellä ja kokeilla, kunnes sen oppii. Hirmu hauskaa ja mielenkiintoista se kuitenkin oli, ja tuli sellainen tunne, että tässä on otettu uusi askel kohti parempaa valokuvausta. Olen ihan superiloinen, että päätin satsata valokuvauksen opetteluun.

En ole tainnut kertoakaan, että isällä oli aikoinaan pimiö meillä kotona. Siellä minäkin opin tekemään mustavalkoisia kuvia. Osasin myös laittaa kamerasta filmin kehityspurkkiin pilkkopimeässä, kehittää negat ja tehdä niistä kuvia. Vieläkin muistan niiden liemien hajun. Se oli hauskaa ja olin tosi innostunut. Ensimmäinen järkkäri, Canon AE 1 on vielä tallella.

Viikonloppu meni ilman liikuntaa, ja olo on sen mukainen, eli tänään meinaan vielä vetää pikku treenit. Olo on vähän plösö ja vetämätön. Olisin voinut nukkua paremmin viikonloppuna.

Tiistai

Huomenissa on luvassa pitkä työpäivä, illalla ilmeisesti teen pyykkiä ja katsotaan, jaksaisinko hankkia sen Lightroomin. Huomenna on kuitenkin asukuvapostaus illalla tiedossa.

Keskiviikko

Keskiviikkona töiden jälkeen suuntaan keskustaan ja menen Lumenen illalliselle. Tosi kiva kerrankin päästä osallistumaan iltaan, sillä hauskintahan näissä on tavata tuttuja. No, hyvää ruokaa tietenkin on varmaan luvassa. Menen suoraan töistä, joten päivä venähtää kaksitoistatuntiseksi… Vähän sen uhallakin, että seuraavana aamuna on herätys klo 6:20, menen.

Torstai

Pääsen tässä jaksossa tavallista aikaisemmin torstaina töistä, ja suuntaan kaupan ja postin kautta (kirppisjutut postiin) kotitoimistolle. Muutama tunti vierähtää luultavasti sekä tuntien suunnittelun että blogin parissa. Illalla olisi vuorossa taas ainakin vähän liikuntaa, vaikka kuinka väsyttäisi. Nukkumaan menen luultavasti jo puoli kymmeneltä. Seuraavana päivänä on pirtsakampi, jos jaksaa jumpata edes puoli tuntia.

Perjantai

Perjantai on viikon hauskimpia päiviä! Fiilis on aina korkealla. Töistä menen kotiin, vaihdan vaatteet, syön vähän ja lähden keskustaan. Käyn SHE:ssä katsomassa kevään uutuusmekkoja – ne tulevat tällä viikolla. Ihanan Aulin kanssa on aika kiva vaihtaa kuulumisia! SHE:stä suuntaan L`Orealin iltapirskeisiin. Ne ovatkin hauska lopetus viikolle.

Viikko näyttää siis mukavan aktiiviselta. Yritän myös nyt ottaa illat vähän rennommin ja pistää koneen ja vempeleet käsistä viimeistään iltakahdeksalta. Olen vähän sellainen, että katson viimeisenä illalla vielä analytiikan, Instan, sun muuta, unohdun selailemaan kaikenlaista. Jos saisi sen kuuluisan sinisen valon vähennettyä ennen nukkumaanmenoa.

Toivottavasti teille on tulossa mukava talvinen viikko, ja eikö ole ihanaa, että valo sen kun lisääntyy!

Iloista iltaa!

Share:

2 Comments

  1. Anonyymi
    05/03/2018 / 5:04 pm

    Hyvältä kuulostaa viikko ja todellakin liikunta piristää aina. Tuosta laitteiden käytöstä illalla ja sinivalosta. Heijastumista vähentää ladattavat sovellukset ja ohjelmat, mutta tietysti iltarauhoittuminen tekniikasta, sinivalosta ja tietotulvasta on parasta.

  2. Marjukka / Fab Forty Something
    06/03/2018 / 4:46 pm

    Juu olen tietoinen sovelluksista yms., mutta mulle taitaa olla ihan parasta pistää kone kiinni vaan! Tosin välillä on haasteita, kuten tänä iltana, mutta yritetään!Liikunta auttaa kaikkeen!

Vastaa