Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Aikuinen nainen ja itseluottamus – ja kaksi meikkilookia Dermosilin tuotteilla

Kaupallinen yhteistyö Dermosilin kanssa

Kun lähdin miettimään viime vuoden lopussa Dermosilille postausaiheita, halusin ehdottomasti puhua iästä ja itseluottamuksesta. Ikä on siinä mielessä ollut vain positiivinen asia, että se todellakin on tuonut itseluottamusta ja hyvää oloa. Lapsena ja nuorena ulkonäkö oli sivuosassa, sillä maalla 80-luvulla ulkonäöstä ei juuri puhuttu, muut asiat olivat tärkeämpiä. 

Omat epävarmuudet ovat olleet aina ihan muisssa asioissa kuin ulkonäössä. Aika on tuonut niihinkin ulottuvuutta. Minulle itsestäni huolehtiminen on silti luontaista ja jokapäiväistä. Kun saan aamulla itseni kuntoon, unohdan sen ja jatkan muilla asioilla. Uskon iän tuovan meille naisille varmuutta, joka heijastuu ulkoiseenkin olemukseen.

Postauksen kuvituksena on Dermosilin kevään kauniita meikkejä, sekä niillä tehdyt kaksi lookia.


Kun olin nuori, en ollut koskaan se luokan nättejä tyttöjä, en suosittu tyttö, en seurattu tyttö. Olin ihan tavallinen, ja niin olivat kaikki ystävänikin. Se ei myöskään haitannut millään tavalla, aika oli niin toinen, ja 80-luvun pienessä maalaispitäjässä mahdollisuudet ja intressit toteuttaa itseään vaatteilla, kuten nykyään korostetaan, olivat aika rajatut.


Trio luomiväri ja Moist proof kulmaväri toimivat kulmille hyvin, ovat helppo levittää ja muotoilla.

En myöskään tuntenut halua fanittaa Dingoa tai muuta bändiä, jonka seuraajilla oli tunnusmerkkinään pystytukka ja huiveja ranteissa ja polvissa. Ei, meistä suurin osa oli tavallisia tyttöjä, jotka eivät yläasteella edes meikanneet kouluun, tai ylipäätään muutenkaan. Kauneus ja meikit kiinnostivat vasta lukiossa, ja silloin tilailtiin postimyynnistä legendaarista Yves Rocheria. Silloin meikkaaminen tuli kuvioihin ja jäi pysyväksi.


Kasvojen sävyeroa voi tasoittaa Trio Peitevoiteella. Käytä vihreää punoittaviin, kellertävää tummiin ja punertava avaa kasvonpiirteitä. Yleismeikkikynää sipaisen silmien sisänurkkaan, helmiäispäätä huulien yläosaan. Meikkivoide Fair on keveä.

Meillä kotona oli luonnollinen suhtautuminen ulkonäköön. Siitä ei muistaakseni koskaan erityisemmin puhuttu, sillä lapsuudenkodissani olivat pinnalla enemmän muut arvot. Ei puhuttu muissakaan kodeissa. Se ei vaan ollut ajan henki siellä maalla. Toki hiusten piti olla kunnossa, vaatteiden puhtaat, lukuvuoden alussa sai uudet farkut, takin ehkä ja kengätkin, mutta ei se ollut sellaista kulutusjuhlaa kuin nykyään.


Suosikkituotteeni All-in-one ripsiväri on helppo levittää. Musta silmänrajauskynä toimii myös silmien sisärajaukseen. Silmämeikinpohjustusvoide on kätevä kynä, ja luomiväri pysyy hyvin sen jälkeen.

Lieneekö tämä 80-luvun maalaisympäristö, joka muokkasi omaa suhtautumistani ulkonäköön aika huolettomaksi. Nuorena naisena kävin ulkona tyttökavereiden kanssa. Eräs ystävättäreni oli sen näköinen, että hänen kanssaan sai aina olla seinäruusuna: hän oli pitkä, tosi hoikka, sinisilmäinen ja kesäisin kauniisti päivettynyt vaaleaverikkö.

En koskaan kadehtinut häntä mitenkään, minusta oli ihan selvää, että häntä ihaillaan. Sitä paitsi pääsimme muutaman kerran jonojen ohi, sillä hän näytti ihan mallilta.

Omat epävarmuudet ja kipuilut ovat olleet aina ihan muissa asioissa kuin ulkonäössä. Eniten olen tuntenut riittämättömyyttä työssäni, oli aika, että en mielestäni koskaan riittänyt tavoitteisiini. Tuli aika, jolloin väsyin, ja päätin, että vähempi riittää, ja saan olla sellaisenani hyvä. Kuka nämä tavoitteet asetti? Minä itse. Kuka ne riisui? Minä.


Aurinkopuuteri riittää yksinäänkin muotoilemaan kasvoja.

Kaikkien kipuilujen keskelläkin silloin nuorempana minulle on aina ollut jotenkin luontaista itsestäni huolehtiminen, meikkaaminen ja laittautuminenkin. Mutta jotenkin se menee siinä sivussa, sivulauseessa, kun itse elämä on päälauseessa. Sitten kun meikki on tehty, en enää ajattele miltä näytän tai muuta, sitten keskitytään tärkeisiin asioihin. Olen kuullut olevan aina huoliteltu – no, omasta mielestäni en ole, ripsarit ovat poskilla päivän päätteeksi ja nenä kiiltää. En saavuta sellaista coolia olotilaa, jota joillakin ihailen, olen sellaiseen ihan liian nopea käänteissäni ja temperamenttinen.


Poskille toimii persikkainen Peach-poskipuna. Mattahuulipunat pysyvät hyvin ja niiden sävyt, Chestnut ja Punch ovat kauniit ja luonnolliset.

Minusta on ihanaa, kun mieheni pitää minua kauniina, ja sanoo sen myös minulle usein. Haluankin pitää itsestäni huolta myös hänen vuokseen. Emme ole enää nuoria ja siloisia, ja suurin toiveemme on saada vanheta yhdessä terveinä. Ja samalla, kun haluan pitää itsestäni huolta vaikkapa terveellisen ruoan avulla, haluan huolehtia myös hänestä.


Raikkaat huulipunat, sävyt Elegant ja Vintage piristävät talvenkalpeaa ihoa.

Viisikymppisenä nainen kuulemma muuttuu näkymättömäksi. Muuttuuko? Itse kun en ole koskaan ollut erityisen näkyvä muutenkaan, en tunne minkäänlaista tuskaa asiasta, jotan en rehellisyyden nimissä ole edes ajatellut. Hassua sinänsä: monessa suhteessa tunnen olevani näkyvämpi kuin nuorempana. Enemmän elossa. Rennompi. Jännä juttu, mitä vanhemmaksi tulee, sitä kauniimpana pitää ikätovereitaan. Maailma on monessa suhteessa nuorten, ja se on minulle ihan ok, niin kuuluu ollakin. Aikuinen nainen on silti kiinnostavampi monessa suhteessa, eletty elämä tuo särmää ja syvyyttä, kokemusta ja rentoutta.

Olen kuitenkin varmaan se mummo, joka vielä vanhainkodissakin vetelee punaa huuliin.

*****

Tein Dermosilin tuotteilla kaksi meikkilookia, jotka ovat molemmat luonnollisia ja sopivat työpäivästä iltamenoon. Meikkivoiteen (Fair) alla on heleyttävä meikinpohjustusvoide, lisäksi poskissa on punoittavuutta häivyttävän Trio Peitevoiteen vihreää sävyä. Poskilla on aurinkopuuteria.

Kulmien muotoilu onnistui hyvin puuterimaisella Trio kulmavärillä. Luomilla on pohjalla vaaleaa Light Brown-luomiväriä, ja tummana Dark Grey. Silmien rajaus on tärkeää, huippuhyvä musta Moist Proof Eyeliner, nestemäinen rajaaja on ihan paras nestemäinen rajaaja. All-in-one -ripsiväri viimeistelee lookin.

Paitsi ei – ilman huulipunaa ei voi lähteä mihinkään,  ja sehän on kauniin luonnollinen Vintage.Toisessa lookissa pääpaino on heleydellä. Tummat rajaukset jätin kokonaan pois, kostutin vain siveltimen ja rajasin Dark Brownilla. Poskilla on puna nimeltä Peach, huulilla mattahuulipuna Chesnut.


Miten sinä koet iän vaikutuksen olemukseesi ja elämiseen?

Kaunista ja rauhaisaa päivää kaikille!

*bloggaaja ei hyödy linkeistä rahallisesti

Share:

12 Comments

 1. SaaraBee
  06/04/2018 / 2:16 pm

  Pystyin niin samaistumaan nuoruuteesi. Anttilan ja myöhemmin Seppälän ja Elloksen kuvastojen saapuminen oli aina iso juttu. Yves Rocherilta tilasin silloin tällöin tuotteita ja mukana tuli niitä pieniä huulipunia. Ulkonäkö ei tosiaan ollut se maailman tärkein asia, vaikka vaatteista ja meikkamisesta tykkäsinkin. Olin jo silloin tarkka siitä, että hiukset pitää olla hyvin!Lasten ollessa pieniä, ei aikaa eikä oikein energiakaan jäänyt laittautumiseen. Nyt taas olisi enemmän aikaa, mutta töihin en viitsi läheskään aina meikata. Sitten kun lähden ulos, onkin kiva nähdä oikein kunnolla vaivaa.Valita sopivat vaatteet, laittaa hiukset ja meikit kohdalleen. Välillä ylimääräiset kilot suututtavat, mutta sitten ajattelen, että itseppä ne kannan. Olen onnellinen, että olen yleensä elossa ja lääkitykseni ei ainakaan auta tässä asiassa! En ole koskaan ollut kateellinen itseäni kauneimmille, enkä ole sitä edelleenkään. Ikää on jo melkein 50 vuotta, ja se välillä pysäyttää. Toisaalta ikä on tuonut mukanaan itsevarmuutta, enkä välitä mitä toiset minusta ajattelee. Tiedän mitkä vaatteet ja minkälainen meikki minulle sopivat, pitäisi vaan nähdä enemmän vaivaa viikollakin.Haluaisinkin sanoa nuorille tytöille, että ei tosiaankaan tarvitse aina mennä virran mukana, näissä ulkonäköasioissakaan. En muuten haluaisi olla teini nykyisin. Aivan liikaa ulkonäköpaineita, joita some vain ruokkii!

  • Marjukka / Fab Forty Something
   07/04/2018 / 4:58 pm

   Voi, mä muistan ne YR:N pienet huulipunat!! Enkä ole ajatellut niitä kolmeenkymmeneen viiteen vuoteen, mutta sieluni silmillä ne näen edelleen.En mäkään ole kateellinen kauniille, ihailen vain kovasti ja tuijotan salaa. Ihan samaa mieltä kuin sinä, ihana olla ylipäätään elossa. Muiden ajatukset eivät enää hetkauta, eivätkä itseasiassa ole hirveästi koskaan hetkauttaneetkaan. Huh, en haluaisi minäkään olla nuori nykypäivänä. Kamalat paineet joka suunnasta. Ihana olla just tämän ikäinen.

 2. tuulanneli
  07/04/2018 / 4:32 am

  Kiitos Marjukka, rakastan lukea upean aikuisen naisen tekstejä.Tästä huokuu kuinka olet sinut itsesi kanssa. Vahvojen naisten tesktit sytyttävät aina minut. Itsellänikin on ollut kipupisteitä mutta kaikesta on selvitty entistä vahvempana eteenpäin.Olen oppinut tekemään vahvoja ja itsenäisiä päätöksiä elämässäni. Jos en näin kelpaa jollekin, en tuhlaa siihen turhaan arvokasta energiaani vaan siirryn seuraavaan asiaan/kohteeseen. Elämä on täynnä lukuisia mahdollisuuksia.Näin aikuisina meidän ei todellakaan tarvitse miellyttää jokaista vaan eletään tätä meidän omaa elämää, Olemmehan aikuisia naisia juuri parhaassa iässä.Ihana Marjukka, sinulle aurinkoista ja rentouttavaa viikonloppua 🙂 Kiitos viisaista sanoistasi!

  • Marjukka / Fab Forty Something
   07/04/2018 / 5:04 pm

   Kiitti Tuula samoin sinne, right back at ya! Kyllä voisin sanoa, että olen itseni kanssa sinut, ja olen aina ollut. Nykyään olen hyvinkin itsevarma, eli en jaksa surra turhia ulkonäköjuttuja itsessäni. Ei sitä, etteivät ne surettaisi, kuten entisestäänkin hentojen hiusten oheneminen vaikka, mutta jos se kuuluu ikääntymiseen, niin sitten kuuluu.Tämä on hieno ikä, vielä jaksaa todella hyvin kaikkea, ja ikä antaa perspektiiviä moneen asiaan. Kiitti samoin sinulle kivaa lauantai-iltaa!

 3. Mia / Beauty Highlights
  07/04/2018 / 9:08 am

  Olipa ihana teksti! <3 Sä olet kaunis ja ihana! Rentouttavaa viikonloppua sinne!

  • Marjukka / Fab Forty Something
   07/04/2018 / 5:05 pm

   Kiitti samoin sulle, murunen!

 4. Anonyymi
  07/04/2018 / 10:22 am

  Olen tyytyväinen ikääni ja näkööni. Enkä jää seinäruusuksi, ellei nyt yhtäkkiä harmaannu:). En haluaisi enää olla teini. -80 luvun maaseutu oli hyvä ympäristö, jonka haluaisin tarjota myös omille lapsilleni. Valtava määrä paineita ja stressiä poistuisi ihmisiltä. Opin (ja osaan nykyään) asioita, joita nykykaupunkilaiset, myöskään aikuiset, eivät osaa. Silloin ei tarvinnut pohtia ulkonäköä, kun oli kaikenlaista arjen puuhaa. Ei myöskään ollut iPhoneja, someja ym. Kotona näytimme miltä vaan, mutta samoin meillä kylille lähdimme puhtaissa vaatteissa, hiukset ojennuksessa ym. Ja samoin, pari kertaa vuodessa sai jotain uusia vaatteita. Tuohan onkin yksi tämän päivän ongelma, kun kaikenlaista pitäisi saada. Tätä juttua voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään.T. Maija

  • Marjukka / Fab Forty Something
   07/04/2018 / 5:07 pm

   Et takuulla jää seinäruusuksi, olet kaunis sekä päältä että sisältä. Me ollaankin monesti puhuttu tuosta maallakasvamisesta, ja se on ollut hyvä paikka aikuistua. Montaa asiaa osaa arvostaa, kun on ne juuret mullassa. Tuohon "kaikenlaista pitäisi saada" sorrun edelleen itsekin, jos menen vaikka someen tai nettikauppoihin…Ihanaa iltaa, Maija!

 5. Anonyymi
  07/04/2018 / 1:11 pm

  Täällä yksi näkymätön, johtunee hiusteni harmaantumisesta ( moni tosin luulee värjätyiksi). Ikää pian 55 olen silti aina huoliteltu kun toimin kauneusalalla. Kaipaan ikää kolmikymppisenä ja miesten huomiota, jota silloin sinkkuna sain. Nyt on vaan sulauduttava seinään. Terveys toki ensisijaista.T. Huomio meni jo

  • Marjukka / Fab Forty Something
   07/04/2018 / 5:09 pm

   Äläs nyt, harmaahan on trendiväri, ja jos sulla on upeat luonnonharmaat, niin ole ylpeä niistä! Sä olet aikuinen nainen ja sulla on paljon annettavaa. Ja vitsi, miten värit sopivat harmaaseen tukkaan – punainen, navy, vihreä…

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  07/04/2018 / 5:01 pm

  Voi sua, olet varmasti ollut upea teini, vaan eihän sitä itse näe miten kaunis ja raikas sitä nuorena oli. Oli kaikenlaisia komplekseja, mulla oli ne vinot hampaat, ja ne olivat minusta niin rumat. Voi vitsi, mitä jos olisit mennyt missikisoihin tai malliksi, missähän olisit nyt…hehheh. Mutta olisihan sellainen julkisuus ollut raadollista.Kiva laittautua nykyään ja huolehtia itsestään, mutta on muitakin asioita elämässä! Just näin, vuodet ja viisaus.

 7. Mari / Marin Silmin
  11/04/2018 / 8:20 am

  Ihana teksti Marjukka ja niin samaa mieltä monesta asiasta.Itse olen kiitollinen jokaisesta lisävuodesta, kokemuksesta ja näkemyksestä mitä elämä tuo eteensä ja saan ne terveenä viettää. Sekään kun ei ole itsestäänselvyys.En ole koskaan ollut ulkonäkökeskeinen itseni suhteen, en ole koskaan jaksanut kovinkaan meikkailla tai laittautua. Omaa tekemistäni olen arvottanut muun kuin ulkonäön kautta. Enkä ole oikeastaan koskaan kriiseillytkään siitä. Olen aina ajatellut, että poikamaisesta "rumasta ankanpoikasesta" kasvoi ihan mukiinmenevä aikuinen nainen.Olen myös onnellinen siitä, ettei tarvitse viettää nuoruutta tässä ajassa, somen ja kaiken keskellä, vaan seurata tätä "hulluutta" vierestä hyvällä itsetunnolla varustettuna tietäen omat vahvuudet ja nauttien elämästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *