Farkut ja paksu neuletakki ja kevätsiivoussuunnitelmia

Tjahas – vappu tekee tuloaan, ja perinteisesti saa toppatakin vetää niskaan, jos aikoo tareta ulkosalla. Vaikka en mikään erityisen vappuihminen olekaan, odotan silti vapaapäivää ja brunssin kokkaamista, niin kivaa! Lienevätkö nämä kylmät säät yhdistettynä kiireisiin päiviin syynä, en ole jaksanut panostaa pukeutumiseen samalla innolla kuin syksyllä. Päällä on siis ihan tavallinen univormu: farkut, paitis, neuletakki.

Yksi kesän merkki on suursiivous. Ja tänä keväänä moppi heiluu ihan erityisesti ulottuen asioihin, joita olen säilönyt vuosikaudet, mutten koskaan niihin palannut.

Pari vuotta sitten vietimme mieheni viisikymppisiä Barcelonassa, ja siellähän oli Massimo Dutti siellä, toinen täällä. Lippulaivaliikkeestä löysin silloin keväiset lempifarkkuni, jotka joustavat mukavasti (köh, köh). Olen muutenkin löytänyt kyseisen kaupan uudelleen ja viihtynyt nettisivuilla usein. Massimo Duttilta on myös pikku laukku, jonka iloisenkirjavaan kuosiin tykästyin. Repeat Cashmeren neuletakki on taasen palelupäivien unelmatakki, ja jota voi käyttää myös ulkotakkina.

knit Repeat

jeans Massimo Dutti

bag Massimo Dutti

boots Billi Bi

sunnies RayBan

Muutenpa tänne meille kuuluu mukavia kevätpuuhia. Mies on huoltanut nurmikkoa, ilmannut, kohta kalkitaan ja laitetaan sammalsyöppöä. Itse yritän vältellä pihatöitä viimeiseen saakka, mutta jossain vaiheessa on pakko kitkeä kukkapenkkejä ja rapsia vähän pensaiden alusia. Saapa nähdä millainen omenan- tai päärynänkukkaloisto saadaan tänä keväänä. Sitä odottaa jännityksellä joka vuosi.

Suunnittelen myös innoissani varaston ja kaappien siivousta, se on sitä mieluisinta ja hauskinta puuhaa! Ja olen taas kerran päättänyt, että kaikki turha laitetaan kiertoon. Meillä on mm. tummanruskeat, kauniit isovanhempieni sängyt, jotka olivat aikanaan vieras-, nykyisessä kuntohuoneessa. Ne on pakko laittaa pois, sillä niille ei ole mitään käyttöä. Samoin alkuvuosien sisalmatot, pakko luopua.

Olen myös ajatellut hävittää kaikki turhat nuottikansiot, päiväkirjat, lapsuuden piirustukset jne, joita on säilönyt vuosikaudet niihin palaamatta. Tai no, päiväkirjoja olen joskus lueskellut, enkä taida sitä enää tehdä, mitä niihin nuoruuden angsteihin palaamaan.

Olen jopa ajatellut laittaa pois vanhat opepäiväkirjani. Palaanko niihin koskaan? No en ole palannut, vaan tilaa ne vievät ihan kamalasti tuossa kaapistossa vastapäätä kirjoituspöytääni. Dvd-leffat, turhat cd:t  pois, pois! Säästän vain parhaat. Miehen levyihin en koske, vaikkei hänkään ikinä niitä kuuntele, kaikki kun löytyy Spotifystä. Melkein kaikki.

Olemme joskus jutelleet mitä otamme eläkepäiville tästä talosta mukaan. No, valokuvat tietysti, mutta haluan vain taulut, tietyt astiat ja jotkut koriste-esineet. Työhuoneen tuolin haluan, se on nätti. Eläkeasuntomme (toivottavasti lämpimässä) saa olla pelkistetty ja moderni, erilainen kuin nykykotimme. Mies jää eläkkeelle kaksi vuotta ennen minua, hän saa jäädä tyhjäämään huushollia, kun minä käyn vielä töissä. Myydään tavarat pois, annetaan eteenpäin.

No, tällaisia mietteitä tänään, kylmästä keväästä eläkesuunnitelmiin. Onko sinulla kevätsiivoukset jo mielessä? Kiinnostaisiko teitä ihan oma siivouspostaus, miten hoidan meidän kotia?

Kivaa perjantaita!

Ps. Tykkään edelleen tuosta tukanväristäni!

Share:

11 Comments

 1. Johanna
  27/04/2018 / 4:10 am

  Hei! Kirjoituksesi myötä iski itsellekin ihan mahdoton karsimis ja raivaus vimma. Viikonlopuksi ei ollutkaan mitään erityisiä suunnitelmia niin taidan myös alkaa käymään kaappeja läpi. Minä hävitin päiväkirjani pari vuotta sitten, hetken niitä selailin ja lueskelin ja sitten tulin juurikin siihen tulokseen, että mitäpä noihin angsteihin enää palaamaan. Jostain syystä kun minä ainakin nuorena olin vuodattanut päiväkirjan sivuille ainoastaan niitä ei niin mukavia asioita. Juhlallisesti kirjat poltin, enkä ole kyllä niitä kaivannut. Siivouspostaus olisi tosi kiva ja antoisa! Sitä odotellessa, oikein mukavaa kevättä!

 2. Anne
  27/04/2018 / 7:25 am

  Hei, siivouspostaus kiinnostaisi, josko saisin siitä inspistä itsellenikin…Ihailen, kun olet aina niin energinen ja tyylikäs! Massimo Duttin laukku on kiva.Anne

 3. Anonyymi
  27/04/2018 / 12:15 pm

  Eläkesuunnitelmiinne viitaten sanoisin, että kannattaisi pitää myös Suomessa asunto varalta. Ehkä niin suunnittelettekin. Mikään ei ole koskaan varmaa. Oikeus asustella muissa EU-maissa voi poistua. Kuka tietää, miltä maailma ja Eurooppa näyttää joskus vuosien ja vuosikymmenten päästä? Asun Briteissä ja puhun kokemuksesta. Kaikki tulevaisuuden suunnitelmat päälaellaan ja monet niistä nyt mahdottomia.

 4. Anonyymi
  27/04/2018 / 1:33 pm

  Kevätsiivouspostaus olisi tosi kiva! Tuli ihan vimma päästä raivaushommiin itsekin tämän postauksen myötä. Ehkä sitten innostuisi myös tuosta siivouksesta! :-)terv. Kirsikka

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  27/04/2018 / 4:15 pm

  Joskus tosiaan tulee ihan mahdoton vimma! ; ) No näin on, päiväkirjat ovat ihan täynnä elämäntuskaa ja sydänsurua, joten tasaisena viiskymppisenä, hihhih, ei tunne mitään halua palata niihin. Kiitos samoin sulle mukavaa kevättä!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  27/04/2018 / 4:17 pm

  Itsekin saan energiaa siivouspostausista, joten kesemmällä voisin sen toteuttaa. Apua, en todellakaan ole aina niin energinen, lue edellinen postaus. Mutta kesän lähetessä taas on kiva tehdä sille tilaa, vaikkapa raivauksella!Mä olen niin innostunut MD:sta tällä hetkellä, samoin Marks & Spenceristä!

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  27/04/2018 / 4:19 pm

  Ihan oikeassa olet, vielä on viitisentoista vuotta eläkkeeseen, joten tässä vaiheessa ei todellakaan lyödä lukkoon vielä mitään. Voi joo tuo Brexit – ei kiva ollenkaan. Kaikki saattaa olla ihan päälaellaan viidentoista vuoden päästä. Ja ehkä etelässä on jo liian kuuma asua siihen aikaan.

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  27/04/2018 / 4:19 pm

  Sellaisen voisin toteuttaa vaikka loman alussa! Itsekin saan intoa siivousjutuista. Kivaa viikonloppua, Kirsikka!

 9. Pauska
  27/04/2018 / 5:55 pm

  Siivouspostaus olisi hyvä, siitä ehkä saisi motivaatiota itelleenkin. Meillä minun ei juurikaan tarvitse siivoilla, mies hoitaa sen puolen. Viime kesänä tehtiin suursiivous ja varaston, autotallin ja kaapien suurtyhjennys. Käyttöullakko on vielä kahlaamatta ja tavaraa voisi heittää pois enemmänkin. Mikähän siinä on, että 20-40 vuoden iässä sitä haalii kaikenlaista ja viidenkympin jälkeen tulee paremminkin tarve päästä kaikesta eroon :D. Päivä- ja arvostelukirjojani en raaski heittää pois, niitä voi joskus vielä tarvita :).Mukavaa vappubrunssia, toivottavasti sää suosisi edes vähäsen :).

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  28/04/2018 / 12:48 pm

  Ihan samaa mieltä, nyt tekee mieli yksinkertaistaa elämäänsä entisestään, vaikkei se mitenkään hirveän monimutkaista ole ollutkaan. Kiitos, brunssi on ihan meillä kotona vaan, sisällä saadaan olla! Mukavaa vappua sinullekin!

 11. Pauska
  29/04/2018 / 6:34 pm

  Juu tuskin sää ulkoilua suosii tänäkään vuonna.Kiitos, eiköhän me jotakin vappuista täällä Berliinin lämmössä keksitä, vaikka sit vohvelit tai jätskit :).

Vastaa